שאלה, שאלות....

שריברי

New member
שאלה, שאלות....

אני חדשה כאן בפורום, מעולם לא למדתי ולא קראתי פילוסופיה (עדיין לא). קורה לי המון פעמים שאני נכנסת עם עצמי למצבים בהם אני שואלת את עצמי שאלות ומעמידה בפני עצמי דילמות, דברים בסגנון של האם ללכת עם הזרם (העדר) אל החומריות והחיצוניות ו"להנות" מהסביבה או לשמור על האני שלי, האמיתי שלי, שלא נכנע לכסף, ליופי החיצוני, אבל להישאר... לפעמים לבד. שאלות על אהבה, מה זה? האם זו ההתאהבות? דפיקות הלב? או שמא המבחן האמיתי שלה מגיע רק כשמגיעה השיגרה, ואז האם יש הערכה, כבוד הדדיים, וכבר אין את התשוקה הראשונית - האם זו עדיין אהבה? האם אפשר "לפסוח" על ההתאהבות והניצוצות וללכת עם אדם שבינכם כבוד, הערכה ומשיכה? ואם זו לא - אהבה? מה היה? מה יהיה? מה עכשיו? למה ללמוד לעבוד לשאוף אם אפשרי שמחר נתפוצץ באוטובוס? בשיחה עם ידיד שלי לפני כמה ימים הוא אמר לי שכולם חושבים על הדברים האלו וכולם מרגישים את התסכול הזה של חוסר הידיעה אבל אף אחד לא מדבר על זה. אתם בטח מדברים על זה כאן לא מעט. רציתי לשאול אם אני היחידה שנהיית מתוסכלת או ממש ממש עצובה כשהמחשבות האלו מופיעות פתאום בלי התראה מוקדמת? מישהו מכם מבין מה אני שואלת? מה אני אומרת? כי אני בקושי.... סתם ערב בח"ול לפני טיסה ארוכה חזרה הביתה, הרהורים שיצאו ממני אליכם כי מכל הפורומים נראה, שאתם היחידים שתוכלו אולי להבין את הלא מובן הזה שכתבתי.

sheketz

New member
רגשות שעולים בזמן מחשבות

אלו שאלות שלא מפסיקים לשאול אותן במשך כל החיים, וגם במרוצת הדורות זה אלפי שנים. אז יש מידה מסוימת של תיסכול בכך , מן הסתם, כאשר אין תשובות מוסמכות וסופיות. אבל בכל זאת שווה להקשיב ולקרוא את התשובות שניסו האנשים לתת, ומשם ללקט ולאסוף את מה שמתאים לך. בכל אופן המחשבות לא באות לבד אלא הן באות יחד עם רגשות ותחושות , וזה בעצם להיות אנושי עם כל הטוב והרע שבכך. יש אנשים שמרגישים טוב יותר כאשר הם חולקים את המחשבות האלו אם אחרים, ויש כאלו שאוהבים לחשוב ולהתעמק בזה לבדם. יש כאלו שאוכלים שוקולד ונרגעים ויש כאלו שרואים סרט מצויר לנקות את הראש. ועוד יש כאלו שהולכים להם לאינטרנט לכל מיני פורומים אזוטרים וכותבים כל מיני דברים...

שריברי

New member
מי אלו

הפסיכים שהולכים לאינטרנט? אולי באמת אני אעשה כאן איזה סיבוב מעמיק יותר... תודה על התגובה.

rty11

New member
את מדברת שטויות,

אבל זה מאוד מעניין. נהנתי לקרוא אבל קשה לי להגיב. השאלות שאת שואלת הם שאלות שהם בבסיסו של הקיום. שאלות שאי אפשר בלעדיהם ומסתבר שגם אין עליהם תשובה. את תחושת חוסר היציבות צריך להמיר בביטחון במשהו- וזה מה שאנחנו מחפשים בעולם. חלקינו מגלים את אלוקים. וחלקינו מוצאים תחליפים זולים. אבל תחשות הביטחון, כשלעצמה, היא כבר קפיצה קדימה.

שריברי

New member
אני מבינה

שהדרך שלך לפתוח תגובה היא "את/ה מדבר/ת שטויות" ?! כי בהתחלה כמעט שנעלבתי אבל אז ראיתי שאני לא היחידה שזוכה למחמאה הזו. אני מסכימה איתך לחלוטין בעניין הביטחון שצריך למצוא, משהו להיאחז בו כתחלופה זולה לתשובות שאינן קיימות, אם כי קצת הציק לי שהחלטת שמי שלא מוצא את אלוקים - מוצא תחליף זול אחר... מי שהאמונה מחזקת אותו ותורמת לו ומספקת לו תשובות ורוגע נפשי - אשריהו וטוב לו, אך אינני חושבת שמשהו/מישהו אחר שמשמשים תשובה לאדם אחר הם תחליף זול. ולא שאני מתעסקת בקטנות, אבל כשם שאני משתדלת לכבד כל אדם בדרכו, אני מצפה שמי שמאמין יכבד גם את אלו שלא. יצא לי ארוך מדי.. לא נורא, זה פורום שמותר קצת להתפלסף בו. שבוע טוב.

Alady insane

New member
ברוכה הבאה:)

אם את באה מרקע דתי אל תפחדי לשאול את השאלות האלו. אצלי, כחילונית השאלות האלו הם דרך חיים. אני מתארת לעצמי שהרבה דתיים פותרים אותם ב"ה' קבע". אם לא..אני טועה, סלחו לי. הוכיחו לי אחרת ואני אקבל. אם תשאלי את השאלות האלו ותחשבי עליהן הרבה, ועדין תצאי מכך במסקנה שאת מאמינה לחלוטין באלוהים- הרי שאמונתך חזקה פי שניים וחסינה פי שניים. בכל אופן, יש המון אנשים שלא מדברים על ההגגים האלו. בדרך כלל בגלל שאין עם מי, או שהאווירה לא מתאימה. לכן פורום מאוד עוזר, כי זה כתיבה ולא ממש דיבור וזה מתרכז על הנושא. ההגגים האלו צריכים דווקא לשמח אותך- את מגלה שהעולם עשוי אפשרויות בלתי-סופיות ומוסתרות בו שאלות אין-קץ. אישית, זה רק מחזק את הפליאה שלי מהחיים. אל תחשבי על מוות או על כאב כעל דברים שלילים, תחשבי עליהם כדרך להתפתחות, כהתחלות חדשות וגילוי מקומות חדשים ומרתקים. אפשר אפילו להתפלסף על פשר הרגשת הצער שלך..P:

rty11

New member
הלו??? מה קורה פה???

"אצלי, כחילונית השאלות האלו הם דרך חיים." "אישית, זה רק מחזק את הפליאה שלי מהחיים. אל תחשבי על מוות או על כאב כעל דברים שלילים, תחשבי עליהם כדרך להתפתחות, כהתחלות חדשות וגילוי מקומות חדשים ומרתקים. אפשר אפילו להתפלסף על פשר הרגשת הצער שלך..P: " הלו!! מה קורה פה?? את בת ארבע עשר. לא יכול להיות לך "פליאה מהחיים". זה דבר שמקבלים לפחות בגיל עשרים וחמש. לא בבת מצוה. אין כזה דבר "פליאה מהחיים" בגיל ארבע עשר. מה קורה פה? כל ילדה שסיימה בית ספר יסודי נהייתה פתאום איזה לא יודע מה. את חדשה פה בעולם- את עדיין לא יכולה להרגיש פה בבית, לדבר על "החיים". מאימתי בחורות צעירות מדברות פתאום על החיים כשהרגע הם הגיעו לכאן? איך את יכולה לדבר על "דרך חיים" כשאין לך אפילו רשיון נהיגה? אותי את הפחדת.

Alady insane

New member
../images/Emo13.gif אני כל כך מבסוטה

א. לא פתחת את ההודעה ב"את מדברת שטויות"
! ב. אני רציתי לבדוק עד כמה גיל משפיע על נקודת מבט של אנשים. 14 זה גיל נחמד לא? אם אני כותבת שאני בת 14, מיד יש את כל המבוגרים האלו שמתיימרים לדעת הרבה יותר טוב. זה מצחיק, משום שדווקא מבוגרים נוטים להיות יותר מקובעים בעצמם, פחות פתוחים לראיונות, פחות נלהבים בקשר לחיים. זה אמור להיות בידיוק ההפך, זה אמור להיות "מן הסתם, את בת 14 אז יש לך פליאה מפני החיים". לתינוק יש יותר פליאה מן החיים מאשר יש לילדה בת 14. תינוק צוחק בגלל שיש כלי פלסטיק מול העיניים שלו. חכמה לא תמיד באה עם גיל. בטיבט מאמינים שילד קטון הוא המנהיג הרוחני שלהם. עד כה, שמעתי כי הדאלי לאמה מילא היטב את תפקידו.

rty11

New member
את מדברת שטויות.

תינוק מביע פליאה משום שהוא באמת לא מבין כלום. מבוגר מביע פליאה משום שהוא סוף סוף מבין שהוא לא מבין כלום. אבל גיל ארבע עשרה הוא הגיל שתקוע באמצע ובו חושבים שמבינים. זה בדיוק הגיל שלא מבינים שלא מבינים. זה לא גיל של פליאה. מבחינה נפשית זה לא ראוי. זה כמו ילד בן שש שיהיה בדיכאון.

Alady insane

New member
../images/Emo13.gif

הוכח לי שהחיים אינם מפליאים אותי. אנא ממך, הכנס לתוך ליבי והוכח לי אחרת. אני מתפלאת מהעובדה שאינני יודעת דבר. חוויתי מספיק פעמים את התחושה של "איזו מטומטמת הייתי" שאני מסוגלת להגיד לך מאה אחוז שבעוד כמה שנים אני אביט אחורה ויחשוב כמה מטומטמת הייתי. המסקנה הזאת מפליאה משום שאני בטוחה שלעולם לא אפסיק ללמוד ולעולם לא אפסיק לטעות משום שהעולם כה עשיר ורב ניגודים עד אין קץ. ילדים חולי נפש בני שש עלולים להיות בדכאון. אולי הנני חולת נפש. בשביל מתפלסף שאמור להבין שכל בנאדם הוא שונה ויחודי בצורה מדהימה, אני *מתפלאת* ממך שאתה מכליל.

rty11

New member
את מדברת שטויות.

אני לא צריך להוכיח שום דבר. אני רק טוען שזה לא טבעי.

Commie1

New member
הפליאה

מה הפליאה הזאת שאת מדברים עליה? תינוק מתפלא מכל דבר חדש שהוא רואה יש האומרים שזה מכיוון שהוא דביל ולא מפותח ולכן הוא באופן אינפנטילי יתפעל ויתרגש גם מכלי פלסטיק פשוט. אזי לפי כך כשאנו גדלים, הורינמו וכל הסובבים אותנו מלמדים, מחנכים ומענישים אותנו וכך אנו למדים, אותו כלי פלסטיק אינו מעביר בנו פליאה מכיוון שכבר ראינו אותו אלפי פעמים, מכך חוסר הפליאה היא ההרגל וההתרגלות, ההבדל במקרה זה בין נער צער "אשר יתפלא מכל דבר" ככתוב כאן ובין אדם מבוגר, הוא ההתרגלות: אדם מבוגר אשר ראה כבר הכל אינו יתפלא מקערת פלסטיק אך הוא יתפלא ויש מקרים בהם הוא אף ידחיק את המחשב הנישא החדש של נכדו, ואשר במקרה זה בנו כבר יהיה מורגל להתפרצויות הטכנולוגיות בתקופותו פה היוצרות מתהפכות הסבא נהיה "דביל" ו"אינפנטילי" והנכד נהיה גאון הדור. לכן אם הפליאה היא סוג של הרגל והתרגלות אני מעדיף להיות דביל! כמו שנאמר: "ignorance is a bliss"

ayeletgo100

New member
הפעם אתה זה שמדבר שטויות

כנראה ששכחת איך זה להיות בן 14. כשפתאום אתה מתחיל להתבגר, לקלוט שלא כל העולם סובב סביבך, ושכל מה שהאמנת בו בילדות מתפרק, שאין שום בסיס לשומדבר, והעולם גדול ורחב ולא מובן וחסר אמיתות, ועכשיו צריך לבנות הכל מחדש, או אולי בעצם עדיף להטיל ספק בכל ורק לשאול ולשאול.

אמיר96

New member
אפשר להתפלא מהחיים בכל גיל

ואולי אפילו להיפך. יכול להיות שילדים מרגישים אפילו יותר פליאה. כך זכור לי.

rty11

New member
את מדברת שטויות.

בוודאי שזה אמיתי. את מוזמנת לבקר.

למעלה