שאלה! שאלה! שאלה!

אילאיל30

New member
שאלה! שאלה! שאלה!

מכרתי מוצר. בדף מכירה הצהרתי שהוא רק לארה"ב ומחשבון הדואר חישב לי 4.90$ למשלוח. מה קורה במצב כזה? לא משנה מה המרחק של הזוכה מממני זה יעלה 4.90$? ומה אם אני מצהירה WORLDWIDE וזוכה משהו שגר לידי? איך משקללים את סכום המשלוח שוב? תסלחו לי, יכול להיות שאלו שאלות מטומטמות בעינכם אבל אתם כבר יודעים שזו מכירה ראשונה שלי נכון?

noam weissman

New member
השאלות לא מטומטמות רק התיזמון לא מוצלח...

שאלות כאלו לא צריכות להישאל לפני ששמים משהו למכירה ? באיביי ניתן להשתמש במחשבון שלהם אבל הוא מקורב ולא מתאים למי שמוכר מחוץ לזירה.. כלומר אם את מוכרת באיביי ארה"ב מבחינת איביי דומסטיק זה בתוך ארה"ב... מה שאני עושה זה שיערוך משלוח דומסטיק ממקום המקור לארה"ב כשהמכירה באיביי ארה"ב. ועודשלושה תחומים נוספים בינלאומיים... ארופה, אסיה וכל יתר העולם... אני מתמחר יתר העולם במקסימום מחיר ככה שיוצא לפעמים שיש קונים ממדינות ארופיות שלא נפלו בחלק הארופאי ויש רווח נאה. כנ"ל גם חישוב על המשלוח הבינלאומי... זה ממש על רגל אחת...

אילאיל30

New member
אוקיי. יכול להיות מצב שבו קיבלתי מייל מאיביי

שהכסף התקבל עבור המוצר אבל בפייפאל אני עדיין לא רואה אותו ? האם ניתן לשלוח את המוצר במצב כזה? תודה

noam weissman

New member
זהירות !!!!

אז ככה איביי לא שולחים הודעות שהתשלום הגיע, אלה עם כן משהו חדש שאני לא מכיר. אם הגביה נעשית עם פיפאל המייל שמגיע מגיע מפיפאל.. ****** תמיד אבל תמיד לבדוק את חשבון הפיפאל אם הגיע כסך ולא לסמוך על המיילים. במיוחד במכירה פומבית שבה התשלום נעשה בניפרד מהמכירה. ***** אם קיבלת מייל מפיפאל שהתשלום התקבל אבל באתר של פיפאל אין שורת זיכוי שהגיע כסף יש סיכוי טוב שזה היה נסיון הונאה ושלחו מייל כאילו !!! אם גם אחרי כמה שעות אין עדכון באתר ואת לא בטוחה צרי קשר עם פיפאל... בכל מקרה לא לשלוח סחורה במצב שלא בטוחים שהכסף הגיע.

אילאיל30

New member
נועם זה נוסח ההודעה שקיבלתי מהאימייל של הקונה

לא מוזר שמגיע ממנו מייל? You've got cash! This email confirms that you have received an Auction Instant Purchase Payment for $5.94 USD from rachel crandall (mailto:[email protected]) ----------------------------------- Payment Details ----------------------------------- Purchased From: ashneor Item #: 140419777118 Item Title: rocky script movie written by sylvester stallone Item URL: http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=140419777118 Quantity: 1 Price: $1.04 USD Subtotal: $1.04 USD ---------------------------------------------------------------- Shipping & Handling via Standard Delivery to XX $4.90 USD(includes any seller handling fees) Shipping Insurance (not offered):-- Total:$5.94 USD

אילאיל30

New member
העניין הוא שגם בחשבון שלי באיביי מצויין שהכסף

התקבל. מצ"ב תצלום מסך. אני יודעת מחיר מצחיק. זה שכר לימוד לפני שאני אתחיל להפציץ !

noam weissman

New member
אוקי. האם אפשרת אמצעי תשלום אחר חוץ מפיפאל ?

אם לא אפשרת אמצעי תשלום פרט לפיפאל לא ברור מה קרה... נראה שהיא כן שילמה אבל לא בפיפאל ? עד כמה שאני זוכר ה Auction Instant Purchase Payment הינה אופציה לקבלת תשלום שאינה קיימת יותר. זאת הייתה אפשרות לתשלום עם WESTERN UNION עבור מכירות פומביות אבל אינה קיימת יותר. כל מייל שכזה הינו נסיון הונאה האם לחצת על הקישור שבמייל ?... אם כן מהר אבל מהר תצרי קשר עם פיפאל לאפס סיסמא.. זה כנראה נסיון פישינג !!! ראי קישור מצורף

noam weissman

New member
אפשרות נוספת שקיבלת ECHEK..

כלומר כן שולם כסף אבל הוא בהמתנה עד שיאושר.. ללקוח שאין כרטיס אשראי ושילם בצק יש זמן המתנה עד שהכסף יאושר... בכל מקרה כלל מספר אחת !!!... לא שולחים מוצר עד שאין כסף ביד !

noam weissman

New member
בשביל 6 דולר !!!!!!!!!

השיחה תעלה יותר... רק תבדקי שלא קיבלת מייל שיש בו לינק שמפנה לאתר שאינו מה שכתוב בטקסט !!!! אין סיבה שיהיה לך כיתוב להקליק פה לקבלת כסף וכו ...

noam weissman

New member
שוב משנה זהירות !!!

לא זכור לי שום מקרה שפיפאל ואו איביי שולחים לך מייל שקיבלת תשלום אבל תקליקי פה כדי לקבל את התשלום.. מה ההגיון אם מודיעים לך שקיבלת תשלום שאת צריכה לבצע איזו פעולה מצידך. חשבי בהגיון. לקוח מעביר לך כסף לחשבון הבנק. נראה לך הגיוני שהבנק ישלח לך מייל שבו יהיה לינק שאומר תקליק פה לקבלת הכסף ?... לא יותר פשוט להכנס לחשבון הבנק ולראות שיש שם את ההעברה ? אותו הגיון כאן... לעולם לא מקליקים על לינק במייל שמבקש ממך משהו לא הגיוני ועוד יותר לינק שמוביל אותך לדף כלשהוא שמבקש ממך שם משתמש ואו ססמא !!!!!!!!!!!!!!!!!!! מקווה שלא הקלקת על כלום ! אם זה מייל חוקי מאיביי אהיה מאוד מופתע... כדי להיות בטוח שזה תקין פשוט עושים העברה ל [email protected] תקבלי תשובה תוך זמן קצר האם זה חוקי או לא. ביי, נועם

טלי5555

New member
כנראה שיש בעיה

בקישור המייל לחשבון הפייפאל שלך. את צריכה "לדרוש" את הכסף. מייל כזה מאיביי מופיע כשהתשלום לא נדרש ע"י המוכר, כלומר, תקוע בתהליך העברה.

ham777

New member
רכשתי 2 מוצרים יום אחרי יום וקיבלתי מייל

המייל מeby שאומר הספק הוסר מאחר ואין לא חשבון. אני לבינתיים חוייבתי ב pay pal ולא יודע כיצד לבטל את החיוב שלי.פניתי לחברת האשראי שם הסירבול גדול. אודה לעזרה מי שיודע.

טלי5555

New member
אם עדיין לא עברו

45 יום ממעוד התשלום, פתח דיספיוט בפייפאל: ITEM NOT RECEIVED ותעלה מייד לקליים.

למעלה