שאלה שאלה שאלה.....

תמר36

New member
שאלה שאלה שאלה.....

ביניינו, נכון שישנם מעשים, אמירות והתנהגויות שאם אמא שלנו תעשה אז נעבור על כך בסלחנות אבל אם חמותנו תעשה אותם..... אש ותמרות עשן יעלו באותו הרגע. למי יש דוגמאות?

נומלה

New member
אין לי דוגמאות אבל

זה ברור לא? אמא שלי היא משפחתי מזה שנים רבות. היא מקבלת ממני את השטויות שלי ואני מוכנה לקבל ממנה את השטויות שלה. חמותי היא בעקרון זרה מתקרבת ולכן עליה להיות הרבה יותר מנומסת ומחושבת איתי כמו שהיא עם כל אדם זר שהיא מנסה להתיידד איתו. זה בערך כמו לשאול אם את מוכנה להתייחס בסלחנות לכל מיני שטויות של בן זוגך שלא תהיי מוכנה לקבל מאנשים יותר רחוקים במעגל החברתי. אני מניחה שאחרי 30 שנה עם החמות יהיה לה מותר מה שלאמא מותר אחרי 30 שנה. פשוט אין לה הרבה פעמים את הסבלנות לחכות והיא רוצה חירויות שאצלי לפחות מגיעות אחרי יחסים ארוכי שנים. בנוסף חמותי לפחות חושבת לפעמים שלה מגיע חירויות ביחסים בינינו שלי לא מגיעות וצריך להסביר לה שזה לא המצב.

רינת3434

New member
האמת היא,

שהיום היחסים עם חמותי טובים אז ככה שאני לא ממש מקשיבה לכל מילה ומילה שיוצאת מפיה. אבללללללל, יום אחד הגענו לאמא שלי, וסיפרתי לה שהילד כבר למד לזהות שאנחנו מגיעים אליה, והוא הולך ישירות לדלת שלה. היא מצידה אמרה "להבדיל כמו כלב..," אני נפגעתי ועניתי לה שאם היא היתה חמותי זה לא היה נגמר ככה בטוח. ומצד שני יש גם הרבה דברים שלחמותי אני עוברת בסלחנות ולאמא שלי לא. לדעתי זה עניין של יחס ויחסי קרבה כי תיד שלא נאהב אדם מכל הלב כל מילה שיגיד תשמע לנו מפלצתית ולהפך..

שילת51

New member
גם אמא

אמא זו אמא ברגע שהיא זורקת מילה משפט לא נכון ואנחנו עונות , זה נסלח כלומר האמא לא שומרת טינה תנסו לענות לחמה האם היא תסלח כמו אמא???

monik00

New member
לדעתי

לאמא מותר להעביר ביקורת היא גידלה אותנו אבל לחמה.... סליחה היי , מה היא מנסה הרי תמיד הכוונות שלה זה לפגוע

נונה17

New member
דווקא הייתי אומרת להיפך

לי אין אמא, כבר הרבה שנים לא היתה לי, אבל אם אבא שלי או אמי החורגת מעירים לי על משהו שלא לטעמי אני לא מהססת להעמיד אותם במקום ואפילו בתקיפות. מצד שני - אם חמותי עושה משהו דומה אני משתדלת להיות מנומסת ונותנת לבן הזוג שלי לעשות את העבודה בדיוק מהסיבה שלו "מותר" לדבר עם ההורים שלו בצורה שלי אסור. למרבה המזל עד עכשיו אלו היו רק דברים קטנים ופתירים בהחלט (עם חמותי). אולי ההרגשה שלך נובעת מכך שככל שאדם קרוב אלייך יותר, כך יש יותר דברים ש"מותר" לו להגיד. אותו דבר את יכולה לומר על אחותך לעומת גיסתך, על חברה טובה לעומת מכרה, על אמא לעומת דודה ועוד דוגמאות אחרות (כולל גברים). לפעמים ביחסי חמות-כלה יש את הרגישות הזו שגורמת לכל הערה להתעצם, אבל זה לא שונה מהותית מכל מערכת יחסים עם מישהי קרובה לך לעומת יחסים עם מישהי קרובה פחות.

taltal73

New member
נכון מאוד!

אמא שלי אומרת לי הכל בפרצוף ואני עונה לה בהתאם. לעומת זאת אני וחמותי פוליטקלי קורקט.

אמאלה ל1

New member
מערערת בתוקף!

וההסבר- כשנולדו הבנים שלי התחלתי יותר לשים לב להערות\אמירות הן של אימי והן של חמתי. כשאמא שלי אומרת משהו לא במקום אני מיד מגיבה בשיא הטבעיות,כנ"ל לגבי חמתי. דוגמא- כשהרמתי את הבן הקטן שלי אמא שלי פנתה לבן הגדול ואמרה לו "אתה מקנא.? אתה מקנא?" ומיד אמרתי לה- אמא אני לא מוכנה שתאמרו לו את זה. הוא עוד קטן ,עוד לא יודע מזה קנאה בכלל , למה לעורר את זה אצלו.?" דוגמא מקבילה- כשחמתי באה אחרי הלידה של הבן הקטן אמרה כל שניה לבן הגדול "איפה תינוק? איפה תינוק?" אמרתי לה - אל תגידו לו כל שניה איפה תינוק, נכון שיש עכשיו עוד תינוק אבל הוא גם קיים ,וגם הוא עוד תינוק (כולה בן שנה הגדול שלי), יש עוד דברים שאפשר להסב עבורו את תשומת הלב ולא צריך כל שניה לעניין אותו בתינוק.." יש דברים גם שאמא שלי או חמתי אוהבות להגיד לי מה לעשות למשל למה הכלי הזה פה עומד על השיש? סתם דוגמא.. אז אני לשתיהן בלי אבחנה מעירה, ככה אני אוהבת לשים ,זה הבית שלי ונוח לי שזה פה. האמת, ששתיהן למדו שלי לא מעירים כי אני עושה מה בראש שלי , וחבל על הזמן איתי או להעיר לי. אני מכבדת ואוהבת מאד גם את אמא שלי וגם את חמתי , אבל לגבי שתיהן אני אעיר באותה הצורה. אמא שלי הייתה איתי בשתי הלידות שלי. בלידה הבאה ב"ה אני מתכוונת לתת את הכבוד לחמתי- שעוזרת לי כל כך הרבה ,אפילו יותר מאמא שלי ...הלוואי שהיא תסכים..

למעלה