שאלה שאלה שאלה

redcliff

New member
שאלה שאלה שאלה../images/Emo153.gif

יש לי אופניים עם שיכוך מלא....(נאמר את זה בשקט...מדבקה) יש להם קצת בעיה עם הבולם האחורי הוא מזמר חורק ומצפצף ולא נותן לי לרכב בשקט... שימנתי אותו כהוגן כבר מספר פעמים עם WD-40 אבל זה פשוט לא עוזר :(( למה זה? מה אני יכולה לעשות כדי שהוא יפסיק לחרוק..? תודה מראש:))

udical

New member
לא בטוח שזה משם

נסה לשמן את הצירים. את כולם, כולל את אלה שהבולם יושב עליהם.

redcliff

New member
נסי! בבקשה ,אני בת../images/Emo68.gif

טוב אז אחרי ניקוי .ליתר ביטחון שימנתי את כל מה שאני בדרך כלל משמנת(מופיע בתמונה) זה עזר קצת אך עדיין יש חריקה(לא כמו שהיה אבל יש) עוד טיפ חכם :)) יש?

גם לי יש אופני מדבקה עם ,,,,,,,

רעשים כמו שאת מתארת וניסיתי לשמן עם אותו שמן שאת משתמשת אבל מה לעשות כנראה שהשמן הזה לא כל כך מועיל לאופניי מדבקה, אלא שהשמן הזה הוא רק מזיק לאופניים. ובמידה ותצליחי לפתור את הבעיה אז תשלחי לי בבקשה מסר אישי איך הצלחת לפתור את זה.

oferbic

New member
שמני את חיבורי הבולם

כלומר בברגים שמחברים את הבולם לשלדה. תשתמשי בשמן מנוע מינרלי או גריז או שמן יבש. לא להשתמש ב WD40 כי הוא דליל , מכיל חומרים ממיסים, ומשאיר שכבה דקה מדי. לגבי שאר השימונים- משמנים רק את השרשרת, לא צריך לשמן את כל האופניים, ואם תמשיכי להתיז WD על צירי הגלגלים, גם משם יתחילו רעשים. שוב- שימוש בשמן מנוע מינרלי או בשמן יעודי לאופניים.

redcliff

New member
אוקי תודה

אם אני אשמש את האופניים שלי עם החומר הזה כמה פעמים ברצף אז זה יכסה על זה שאין לי גריז או חומר ייעודי לאופניים?

redcliff

New member
../images/Emo9.gifאופס...לא קראתי עד הסוף

הבנתי תודה השאלה האחרונה מתבטלת....

redcliff

New member
אוקי ניסיתי...מחר אבדוק את התוצאות

מזל"ט מזל"ט מזל"ט נתראה בתאר"ן :)))

josh100

New member
מדבקה ...דווקא אופניים יפות.... ../images/Emo8.gif

אסיה יקירתי . אל תשמני יותר עם זה כמו כוסות רוח למת . תקני שמן ייעודי לאופניים . אני ממליץ לך גם לקנות שפורפרת גריז על בסיס טפלון ותגרזי במקומות שסימנת בתמונה . לגבי השימון , תוודאי שהשמן מגיע לכל המקומות לעומק . וחוץ מזה...כשאת רוכבת תנסי להקשיב היטב מהיכן באים הרעשים וזה יעזור לאתר את מקור הבעייה . מקווה שעזרתי בלי להסתכן במציצת דם מצידך..

redcliff

New member
אל דאגה אני לא מסוכנת ביום ;)

אממ שאלה דבילית...מה זה גריז שכולכם מהללים? (ובסיס טפלון זה כמו המחבט?)

תשובות

גריז הוא שמן, אבל לא נוזלי אלא במרקם של משחה - כמו וזלין. למעשה וזלין הוא גריז עדין. הוא משמש לשימון במקומות שבהם רצוי שהשמן יהיה דביק וישאר במקומו (ולא ייזל כלפי מטה). טפלון הוא חומר פלסטי עמיד בחום וחיכוך. מדובר באותו חומר שמשמש לציפוי המחבת כדי למנוע הידבקות. שמנים מבוססי טפלון משאירים שכבת שימון עמידה לאורך יותר זמן.

Fake Jew

New member
זו הבעיה עם אופניי מדבקה

לצערי אין דבר שניתן לעשות.. זה כנראה בגלל שמשהו התעקם בבולם או משהו בסגנון. נסעתי עם חבר 30 ק'מ בשטח בינוני, הוא נסע עם אופניי מדבקה חדשות. בסוף היום החריקות שאת מתארת עברו לו בכל דבר נע באופניים.. פדלים,הגה,בולם אחורי וקדמי ושמיניות בגלגלים.. משהו מפחיד.

gili171

New member
WD40 הוא אכן שמן...

אך היעוד שלו הוא בעיקר לשיחרור הברגות תקועות ומחלידות... באופניים לא צריך לשחרר ברגים (רק לחשוב על בורג שישתחרר בזמן רכיבה... בהההה) ובטוח שלא להסיר חלודות שלא קיימות. רמת הסיכוך שלו מאוד נמוכה ולכן הוא גם נוזלי מאוד. שמן יעודי לאופנים שקונים ב20 - 40 שח' בחנות אופנים יהיה בטוח יותר.

למעלה