שאלה שאלה שאלה....

שאלה שאלה שאלה.... ../images/Emo13.gif

אז ככה: קודם כל, הפורום הזה עורר בי נוסטלגיות ישנות ישנות מימים עברו בהם פשוט "טחנתי" את כל מה שיצא כמעט בהוצאה המדהימה "אופוס", וכמובן שגם את "רומח הדרקון"... בקיצור, בעקבות הנוסטלגיות שעורר לי הפורום החדש (מזל טוב) נזכרתי בזכרון עמום איך שבשנות ילדותי (לפני עשר שנים בערך) קראתי את אחד מספרי "רומח הדרקון", אני ממש לא זוכר איך קראו לספר, אז אולי האנשים כאן יוכלו לעזור לי בנושא... העלילה הייתה על איזה מפלצת אחת שרצתה לפתות איזה מלך או נסיך, ובקיצור המפלצת הזאת התחפשה לאשה (ג´ינג´ית אני חושב) ונכנסה למשתה שנערך בארמון, ואז היא פיתתה אותו, ובקיצור.. אני ממש לא זוכר את כל שאר העלילה... מה שעוד אני זוכר, שעל העטיפה של הספר היה ציור כזה מרהיב של שני פרשים, אחד מהם היה שלד כמדומני.. אם אני לא טועה, קראו לספר משהו עם "אופל" אבל אני לא בטוח. בכל אופן אני אשמח אם מישהו יודע בערך על מה אני מדבר.. עוד דבר: האם מישהו יודע אם אפשר להשיג היום את סדרת "כישוף" של סטיב ג´קסון ויאן ליוונגסטון? אני מדבר על חמשת הספרים הראשונים שיצאו, וכן על "מכשפת השלג" ביררתי ב"אופוס" והם אמרו שהם כבר לא מוכרים את זה. טוב, זה הכל... תודה רבה ויום טוב, בתי נייטין:)))

night mistress

New member
הזכרת לי ספר סוחף אחר..

על ריקוד המוות..מעניין איפה אני יכולה למצוא אותו..מעניין אם אני אצליח בכלל לזכור איך קוראים לו.. השם הזה כ"כ תפס אותי..שמשם אפילו בא שמי כ "גבירת האופל"..

alro

New member
ריקוד המתים

ספר מצויין שהצלחתי לאבד וקשה מאוד למצוא היום - גם באנגלית

strahd

New member
ספרי רייבנלופט

ריקוד המתים היה הספר השלישי בסדרת רייבנלופט זצ"ל (שאני הייתי הגיבור בשני ספריה הראשונים), ובתור אדון האופל יש לי את כל הספרים של הסדרה באנגלית. הספר עצמו לא היה משהו, לפי דעתי. הוא היה איטי מדי ובלי מרץ. ספר טוב מהסדרה הוא "קרנבל הפחד", "האויב שבפנים" ו"מגדל האיבדון".

ערפד1

New member
אני מכיר את 7 הספרים הראשונים

אבל הספר שהכי אהבתי מכולם הזה ריקוד המתים ספר ענק פשוט לפי דעתי! נכון שהוא איטי מאוד אבל למה לרוץ קדימה? חוץ מזה הוא מרתק מספיק ונחמד ורגשני אפשר להגיד

night mistress

New member
אתם גדולים..

פעם ראשונה שקראתי את הספר הזה הייתה אולי בכיתה ט´ או י´ שזה לפני כ-6-7 שנים.. ימבה זמן..ואז הוא היה טוב ואני בטוחה שהוא כזה גם היום..

alro

New member
לסדרה קוראים ....

טרילוגית האופל באיי מנושי אם אני לא טועה אבל בגלל שנתת תיאור דיי צולע אני לא יכול להיות בטוח סופית - חוץ מזה סדרה חביבה- הראשונה שנכתבה בממלכות נשכחות

alond

New member
שאקל!!!

THE MOONSHAE TRILOGY:Darkwalker on Moonshae THE MOONSHAE TRILOGY:Black Wizards THE MOONSHAE TRILOGY:Darkwell לא זכרתי את זה (למרות שלהגנתי לא קראתי את כל ההודעה))
התמונה עם שני האנשים על סוסים נלחמים, אחד מהם מין שלד שמושך לאדם בשערות. התמונה היא של הספר הראשון. לספר השני יש תמונה שבה מכשפים מסתכלים על איזה כוסית (חברה של הגיבור) במראה. בשלישי רואים את האל יוצא מבאר האופל. מאוד חביב.

strahd

New member
טרילוגיית מונשיי

בקיצור נמרץ. טרילוגיית מונשיי היא הטרילוגיה הראשונה שיצאה בעולם ממלכות נשכחות לאחר ההצלחה הפנומנלית של רומח הדרקון. הסדרה מספרת על הנסיך טריסטאן אשר יוצא לסכל את מזימתו של האל הרשע בעל להשתלט על איי מונשיי בכך שטימא את אחת מבארות הירח. הספר מתרחש במהלך שלושה חלקים ויצאה לו גם סדרת המשך "טרילוגיית בית הדרואידים" שעלתה עליו במוני מונים והייתה גם מעניינת. הסדרה מונשיי עצמה הייתה חלשה יחסית בספר הראשון, אבל הספר השני היה מצויין, והשלישי חזר לצליעתו של הראשון.

כן כן זה זה!!!!!

זה הסיפור הזה עם הבארות של הירח!!! חבר´ה אתם גדולים!! תודה, נייטין´ס:) (מה שאני זוכר מהסיפור אחרי עשר שנים זה, שהמילה "אינסטנסיבית" חזרה על עצמה לפחות מיליון פעם בסיפור ההוא.. חחהה....

La Gamba

New member
טרילוגית האלף האפל

יש לכם מושג למה אלף שחי מתחת לאדמה לא נחשף לאור במשך כל חייו יהיה שחור עור???? זה לא הגיוני! הוא צריך להיות לבן לגמרי....

strahd

New member
אבל צריך להבין יותר מזה

האלפים האפלים חיו מהתחלה על פני הקרקע והם היו שחורים כבר אז. אבל אז פרצו מלחמות הכתר והם נאלצו לעבור מתחת לאדמה. הם עשו זאת גם בשמחה, מכיוון שצבע עורם השחור נתן להם אפשרות הסוואה הרבה יותר טובה. הם גם פתחו לחשים וכישופים שעברו בתורשה מאחד לשני כמו יצירת כדור חושך, ריחוף ואש פיות.

ערפד1

New member
ואיפה כתוב את זה?

נכון שהם עברו עמוק מתחת לאדמה אבל זה פרץ בגלל הקרבות? האלפים האפלים? חייב דבר ראשון להיות מה שיבדיל בינהם לבין האלפים הרגילים זה ברור ודבר שני השם שלהם זה אופל אופל זה שֵחור ככה שזה מאוד הגיוני שמי שהוא אפל הוא יהיה שחור לפחות חלקית

Palass

New member
זה בכלל לא משנה.

האבולוציה היתה צריכה לשנות את זה עם הזמן. האנדרדארק... קראתי על זה ספר ממש טוב בזמן האחרון...

La Gamba

New member
אם יש להם עור אלפי, ולא עור

משונה כזה, אז הם צריכים להיות לבנים עד העצם!!! סטרהאד, אתה גר בחיפה? מהי סדרת ההמשך של הטרילוגייה המעצבנת הזו??

strahd

New member
סדרת המשך של מה?

וואו, אני מתעסקים פה עם שתי סדרות ועברנו מרומח הדרקון ישר אל ממלכות נשכחות ורייבנלופט. אולי כדאי שנשנה את שם הפורום לספרי TSR וזהו? טרילוגיית ההמשך של איי מונשיי היא טרילוגיית בית הדרואידים מאת דאגלס נילס, אותו סופר של הטרילוגייה הראשונה וגם סופר של רומח הדרקון, ואם יורשה לי להוסיף, גם אחד הגרועים שבהם. הטרילוגייה השניה מספרת על שתי בנותיו של טריסטאן ורובין, אשר אחת מהן נמשכת אל הצד האפל של הכישוף וכאשר טריסטאן נלכד בשבי וכוחות מחודשים מאיימים על איי מונשיי, אחות צריכה להילחם מול אחות. מכיוון שגם דיברנו אל טרילוגיית האלף האפל, יש לה גם כמה סדרות המשך. סדרת ההמשך של האלף האפל נקראת טרילוגיית עמק רוח הקרח ומספרת על דריזזט וחבורתו החדשה הכוללת את ברונור הגמד, קטי-ברי ביתו המאומצת, וולפגאר הברברי החתיך וריגיס הזוטון התחמן כשהם יוצאים במסעם למגר כוח עתיק שנוצר לפני אלפי שנים ומסתבכים עם המתנקש הטוב ביותר בעולם. ובתשובה לשאלתך, כן אני חיפאי.

alond

New member
קצת הגזמנו, לא?

הטרילוגיה לא עוסקת במיגור כוח עתיק כנ"ל. רק הספר הראשון. אגב, בספרים יותר מאוחרים, סלווטורה חוזר ל-crystal shard כמה וכמה פעמים. אגב, קיבלת את האימייל שלי?

strahd

New member
קבול קיבלתי

אבל תנסה אתה להסביר בשלוש וחצי מילים את כל ההיקף של הסידרה. בלתי אפשרי. אז החלטתי להתמקד על הספר הראשון וקצת על השני. השלישי הוא תוצאה נגררת של שני הספרים הראשונים.

La Gamba

New member
מי זה וולפגאר?

הוא מצויין כמה פעמים, אבל פיגשתו עם דריזט אינה מתוארת בספרים הראשונים, האם זוהי פאשלה נוספת של בועז וויס? עוד שאלה: אתה עובד באינטל? או לומד בטכניון?

למעלה