שאלה שאילתית!!!

שאלה שאילתית!!!

לחברי הפורום שלום אבקש סיוע בהבנת הנקרא: ביקשתי סעד מסוים מהרשם בהוצל"פ וקיבלתי את ההחלטה הבאה: " אני מורה על העברת הבקשה לתגובת ב"כ הזוכה בתוך 5 ימים מהמסירה. המבקש יבצע מסירה אישית. ימי הפגרה יבואו במניין הימים" 1. מה זה אומר בעברית מדוברת? 2. מה אני צריך לעשות תכל'ס? 3. ב"כ הזוכה מן הסתם יתנגד . הלא כן? תודה מראש.

תשובה (ננסה...)

ההוצאה לפועל היא גוף מבצע ליד בית המשפט. במילים אחרות, אם אתה החייב, באופן מוטה החלטות מתקבלות שם לטובת הנושה שלך ("הזוכה") מתוך ההנחה שאם החוב הגיע להוצאה לפועל, הוא כבר עבר משפט בו יכולת לטעון טענות נגדיות, ואם בכל זאת התקבל נגדך פס"ד - אין מה לערער עליו ("פס"ד חלוט"). למה אני אומר את כל זה? כי סביר להניח שבקשות שתגיש בהוצל"פ כחייב יופנו כברירת-מחדל לזוכה, לראות מה תגובתו - בין אם הוא יתנגד ובין אם לאו. חשוב לזכור שגם אם הוא מתנגד, ההחלטה עדיין בידי הרשם, הוא רק מפנה לתגובתו. ההוראה שלו זה שאתה צריך לדאוג למסור את הבקשה שלך תוך 5 ימים לעו"ד הנגדי באופן ישיר - למשל באמצעות מכתב רשום או שליח. לגבי הפגרה, לא הבנתי האם ימי הפגרה נספרים ב-5 הימים או לא.

מה למסור?

לקחת טופס בקשות חייב 1 ולמסור לו? להחתים אותו? אח"כ הוא יעביר בקשה חוזרת או אני? לא מובן לי הפרוצדורה שמתבקשת.

אז ככה

קח את טופס בקשות חייב הרלוונטי לבקשה שלך, מלא אותו במס' העותקים הדרוש (נדמה לי 3), צרף אליו את המסמכים הלווים ומכתב נלווה נוסף שלך אם יש בהם צורך - ושלח עותק אחד בדואר רשום או בדואר שליחים - שבו אתה מקבל אסמכתא על אישור מסירה. אם עשית את זה תוך 5 ימי המסירה המוקצבים לך, אתה את עבודתך עשית נאמנה והוא צריך להגיב להוצל"פ. לא הגיב? פנה להוצל"פ ובקש החלטה בהיעדר תגובת הזוכה.

למעלה