שאלה -רשיון עסק לדוכן

izik777

New member
שאלה -רשיון עסק לדוכן

דוכן בקניון מצריך רשיון עסק? אם הוא פתוח כל יום,או פתוח רק 2-3 ימים בשבוע,האם בכל עיר צריך רשיון בפני עצמו,הכוונה אם אני פותח 2 דוכנים,אחד בקניון בפתח תקווה והשני בכפר סבא,וגם אם אני כל פעם במקום אחר ,ירידים וכו' האם זה רשיון אחר?-בקיצור יש רשיון דוכן/עסק כללי ?

אני יענה לך בקצרה

אתה יכול לפתוח גם מיליון דוכנים ובכול הארץ הבעיה שלך היא לא מול מנהלי הקניונים או הירידים (כמובן בהתייעצות איתם לגבי סוג המוצר שאתה מוכר) אלא עם רשויות המס במדינה. את מנהל היריד בקניון זה או אחר לא מעניין כמה דוכנים יש לך אלא אים אתה יכול למכור את אותו מוצר בקניון? אם אין לך עוסק מורשה אתה בבעיה מול רשויות המס ואני לא מציעה לך לעשות צעד לא חוקי שכזה שכרך ייצא בהפסדך וחובת ההוכחה מוטלת עליך במלואה. אתה עוסק מורשה ואתה רוצה לפתוח דוכן במס' מוקדים אין בעיה רק תצטייד באישורים הנכונים יש ביקורות פתע של רשויות המס תיזהר זה עלול להיות מאוד לא נעים. חג שמח.

izik777

New member
יש לי עוסק מורשה

איזה אישורים צריך?צריך רשיון עסק לכל דוכן בעיר אחרת?רשיון העסק הוא עירוני?אם צריך רשיון עסק ,אני יוציא אותו כחוק קודם!לא מדובר על מזון!!!

HayaBee

New member
../images/Emo55.gifשלום איציק, ברוך הבא לפורום

בהתיחס לשאלתך, אינך צריך לדאוג, לכל מפיק יש את הרשיונות ואתה נמצא בקניון תחת חסותו , אינך צריך רשיון עסק או רשיון רוכלות ביריד. אתה יכול להקים דוכנים בכל מקום שבו יש מפיק שמאפשר לך לפתוח את הדוכן . לגבי דוכני מזון יש צורך באישורים נוספים. בהצלחה, חיה

izik777

New member
דוכן בקניון

אם אני רוצה להשכיר באופן קבוע דוכן בקניון,אני רוצה להציב שולחן של 3 מ' בערך,אני רוצה להשכיר ישירות מהנהלת הקניון,בלי שום קשר לאירועים מיוחדים,ככה שאין מפיק אירועים .אני צריך רשיון עסק???

HayaBee

New member
../images/Emo55.gifשום בעיה, פנה לקניון שבו אתה מעונין

אם יש להם מקום להשכיר לך ישמחו לקראתך. לגבי הרישוי, בדרך כלל אין צורך, אך תלוי איזה דוכן אתה פותח, בעיריות מסוימות יש צורך באישור רישוי עסקים בנושאים מסוימים. אם זה ביגוד, צעצועים , מצעים וכו אין צורך ברישוי. פרחים למשל צריך רישוי בעיריות מסוימות. כל דבר לגופו של ענין. עליך לברר במקום ,ההנהלה במקום אני מניחה תוכל להדריך אותך, בוודאי יש להם נסיון עם בקשות כשלך. העצות כאן בערבון מוגבל על פי ידע אישי בלי שום אחריות, עליך לבדוק באופן מעשי עם המקום והרישוי המקומי הם ינחו אותך בלי שום בעיה במה שנדרש. בהצלחה, חיה.

חומרים ומוצרים ליצירה למכירה בדוכנים

לכל מי שמעוניין באמת לחסוך כסף רב ואת פערי התיווך באמצע בקשר לחומרי יצירה,מלאכת יד,חומרים לעיצוב ומוצרים מוכנים כגון בובות כפפה מוזמן לפנות לאיציק פסקרו ויחסוך כסף רב.כמו שאמרה סבתי ז"ל "הקנייה היא המכירה" שהכוונה שאם קונים בזול ניתן למכור הכל

התשובה היא שלילית.

נראה לך שכדי להעמיד דוכן כול פעם העיר אחאת אתה צריך אישור מעירייה ? אבוי לנו אם הדבר הזה היה אמיתי לא היינו יכולים לעבוד כלל. יש אירועים מסויימים שהם אירועים שהערייה מארגנת ואז אתה צריך אישור מהם להעמיד דוכן וכמובן התשלום בצידו. אבל אם אתה הולך להעמיד דוכן דרך מנהל יריד לא משנה היכן , תפקידו של מנהל היריד לבדוק ולטפל הכול מה שקשור לאדמניסטרציה כולל כול האישורים שמסביב (במקרה של מזון אישור משרד הבריאות) אם יש לך עוסק מורשה אין לך שום בעיה להתחבר למנהלי ירידים ולתאם מולם נקודות מכירה ! מקווה שעזרתי לך ושיהיה חג אביב שמח.

למעלה