שאלה רצינית

aasherr

New member
שאלה רצינית

שלום לחברי הפורום הייתי רוצה להפנות אליכם שאלה אני מתכוון לפתוח חברת הובלות אבל עד שאני אצור ליאת קהל הלקוחות שלי אני רוצה להמשיך לעבוד כשכיר בחברת שמירה התכנון שלי הוא להרוויח בשמירה 2000 ש"ח בהובלות 2500 ש"ח וככה לא לעבור את תקרת המינימום של 64000 אלף בשנה ולהיחשב כעוסק זעיר שלא משלם מע"מ ולא מקבל החזרים השאלה שלי ----ואל תפנו אותי למס הכנסה בבקשה( הפקידים שם בלתי ניסבלים) מה התקרה או מה המדרגה ששווה לי להרוויח בתור שכיר ככה שאני לא אשלם יותר מידי מס או אם בכלל מה הפרוצדורה הנדרשת? בתודה מראש

כמה דברים

קודם כל, תבדיל בין הכנסות ורווח. הכנסות זה מה שאתה מקבל מהלקוח וזה מוגבל ב 64,002 כדי להיות עוסק פטור ורווח זה מה שנשאר לך בכיס אחרי ההוצאות שלך. מה התקרה? שאלה מצחיקה. מה זה "יותר מדי"? כמה שתרוויח יותר תשלם יותר מס, אבל אתה מרוויח יותר. כמה מספרים: אם ההכנסות שלך (ממשכורת ורווח כעצמאי) הן עד בערך 4,000 שקל. אם תרוויח 19,000 שקל לחודש תשלם מס בשיעור ממוצע של 30% יש?

aasherr

New member
../images/Emo150.gifנתנזון ....

מה שאתה אומר זה שלא משנה כמה אני מרוויח בתור שכיר כל עוד ששתי המשכורות ביחד בשנה לא יעברו את ה64 אלף ? שאלה שניה אני צריך לעשות תיאום מס? כל שנה? מה אני צריך להראות ? נתנזון תנסה להבין את הכיוון --אני פותח עסק עצמאי בהובלות ביינתים פטור ואני עובד גם כשכיר בתודה מראש אשר

לא הבנת

מהעסקים שלך כעצמאי, בלי קשר למשכורת אסור לך שההכנסות יהיו מעל 64,000 שקל אם אתה רוצה להיות עוסק פטור. אתה לא עושה תיאום מס. אתה מגיש דו"ח שנתי למס הכנסה. עוסק פטור זה רק במע"מ, לא במס הכנסה.

isaacf

New member
קיצור דרך

מהשאלות שלך ניתן להבין שהידע שלך מאוד חלש לכן מאוד מומלץ לא לבצע קיצורי דרך ומהתשובות מהפורום ללכת לפתוח עסק אתה זקוק ליעוץ אישי של רו"ח או יועץ מס אל תוותר על שירותיים אלו מהר מאוד תבין שהרווח שלך הוא יותר גדול כאשר תקבל יעוץ מקצועי מאשר לשמוע את החברים שלך שנותנים לך הצעות לא נכונות. מי אמר לך שעדיף להיות עוסק פטור לעומת עוסק מורשה ???? כמה כסף אתה צריך להשקיע כדי להיות עצמאי ??? כמה מע"מ תשומות אתה משלם כדי להיות עצמאי ???? כמה הוצאות חודשיות יהיה לך.?? מה רווח הגולמי הצפוי שלך????. מה זאת הוצאה מוכרת?????? מה ההבדל בין מס הכנסה , מע"מ וביטוח לאומי ??? מתי נותנים חשבונית,קבלה,חשבונית מס ???? זה חלק קטן מהחומר אתה אמור לדעת וחלק מהתשובות תוכל לדעת ביעץ אצל רו"ח/יועץ מס

isaacf

New member
מט"י

מט"י מתאים ליעוץ כוללני של העסק רואה חשבון/יועץ מס מתאים ליעוץ חשבנאות

בדרך כלל כן

מט"י אמור לייעץ לך במגוון של נושאים והנושא החשבונאי/ מיסויי הוא אחד מהם. לשם כך, מט"י קשור עם בעלי מקצוע שונים וביניהם רואי חשבון ויועצי מס. לפנות למט"י זה (לדעתי) רעיון טוב באופן כללי. גלוי נאות: הכותב מרצה בקורסים של מט"י

Kosem

New member
למה כל יום אני מקבל גירסא אחרת?

אתה טוען שמגישים דו"ח אחד שנתי למס הכנסה. (בתור עוסק פטור). בנאדם אחר טוען כל חודש, בנאדם נוסף כל חודשיים וככה גרסאות רצות ומשגעות אותי........ בתור עוסק פטור.... כמה פעמים צריך להגיש דוחות למס הכנסה? :(

mstern

New member
וסביר להניח שכולם צודקים

כל חודש משלמים ביטוח לאומי כל חודשיים משלמים מקדמות מס הכנסה כל שנה מגישים דוח שנתי למס הכנסה והצהרה למע"מ לעוסק פטור כל כמה שנים מגישים הצהרת הון ואתה יודע מה עושים מיד-הולכים לרו"ח!

Kosem

New member
הרואה חשבון שלי אמר אותו דבר.

הוא אמר לי ככה: "אני ואתה פעם בשנה נפגשים ועוברים על כל הניירות ומגישים דוח" לא יותר מזה. לגבי התשלום החודשי לביטוח לאומי... אני צריך להיות זמין בשביל זה? יענו אין אפשרות שהם עושים איזה הוראת קבע או משהו? אותו דבר בשביל מקדמות מס.. אין אפשרות?

mstern

New member
לא כ"כ הבנתי את מערכת היחסים בינכם

תדבר איתו על כל זה.

dudu182

New member
היגיע הזמן שתחליף רו"ח

אם אתה נפגש עם הרואה חשבון פעמ בשנה בלא מקבל הדרכה או תשובה לשאלותך היגיע הזמן להחליף . לי יש יועץ מס שאני שכל פעם שיש לי שאלה הוא עונה לי פעם בחודש מגיע למשרדו מוסר לא את החומר של הנהלת חשבונות מדריך אותי בכל הפעולות הלא נכונות שלי פעם בשנה להיפגש עם הרו"ח לא מבין תוכל להסביר אך אתה מתקן את כל הפעולות שלא רשמת נכון וכ"ו

למעלה