שאלה רצינית...

youvall

New member
שאלה רצינית...

אני רוצה לדעת ברצינות, למה כל פעם הערבים מקבלים מדינה נטו(בלי יהודים=בלי התנחלויות) ואנחנו מקבלים ברוטו(כולל ערביי ישראל)? מה כ"כ רע בלהעשות חילופי אוכלוסייה מוסכמיים, במסגרת הסכם הקבע שיהודי יש"ע יחזרו למדינת ישראל ופלסטינאי ישראל יעברו ליש"ע? מה כ"כ נורא בכך?

Lord Buksht

New member
מצידי

שהמתנחלים ישארו שם שהפלסטינאים יתמודדו איתם בכל צורה שבא להם אני מגיע מאמונה שבסופו של דבר יהודים ירצו להיות בארץ בשליטה יהודית...ולכן הם יצאו מ"פלסטין". ערביי ישראל מסוגלים לקבל מדינה יהודית(85% מהערבים אמרו בסקר שהם מקבלים את מדינת ישראת כמדינה יהודית דמוקרטית...אני חושב) המתנחלים?אני לא חושב שהם יקבלו שלטון פלסטיני

youvall

New member
לא חוכמה...

אני לא מציע להשאיר את אזרחיי ישראל שם שיטבחו בהם-כי זה לא מוסרי, אז צריך להחזיר את המתנחלים למדינת ישראל.... אבל את פלטנאי ישראל אני לא רוצה פה, בטח ובטח לא את התנועה האיסלאמית!

Lord Buksht

New member
מה הבעייה

עם גורמים זרים?אם תפסיק להתייחס אליהם כאל עויינים, אולי הם לא יהיו ואני לא חושב שצריך להוציא את המתנחלים בכוח...צריך אבל להודיע להם, אם הם לא מקבלים את החוק של מדינת ישראל...זה או לכלא, או למדינה אחרת הבחירה שלהם אנחנו לא יכולים להילחם בכולם...הרוב קובע, אז הרוב קובע המיעוט לא יחליט בכוח

youvall

New member
מה הבעיה?

מצטער שיש לי בעיה לראות את פלסטינאי ישראל יוצאים לרחובות להפגנות תמיכה בחמאס אחרי חיסול רב המחבלים יאסין ורנטיסי... יש לי בעיה לראות את פלסטינאי ישראל אוספים כספים לרשות הפלסטינאית ולחמאס(שני גופי טרור) דרך התנועה האיסלמאית.... יש לי בעיה שהכיכר המרכזית בסכנין נקראת כיכר השאידים! ואתה לא יכול לנטוש את אזרחיי ישראל לחיות האדם האלה שיטבחו בהם ויעשו בהם לינץ! אתה חייב להחזיר את כל יהודי יש"ע לישראל, ובתמורה לכך שאתה מפנה אותם מהמדינה הפלסטינאית...אתה נותן לפלסטינאים את אחיהם מישראל!

סלוניק

New member
ענית לעצמך על התשובה.

"הערבים מקבלים מדינה". גם אתה מקבל "מדינה" ולא לאום, שהרי ערביי ישראל הם אזרחי מדינתך לכל דבר, ולכן הם גם יישארו איתך לאחר חילופי השטחים. ההבדל בינם לבין ההתנחלויות הוא שההתנחלויות הוקמו על ידי ממשלה ריבונית, בעוד שערביי ישראל (וגם היהודים) שכנו באיזור אשר לא הייתה עליו ריבונות (שכן שלטון המנדט עזב את הארץ), והגבולות נקבעו רק ב1949 עם הסכמי הפסקת האש. יש, אגב, תכניות לחילופי שטחים לפיהן תוואי הגבול ימסור לפלסטינאים את המשולש בתמורה לגושי התנחלויות גדולים, אבל אני בספק אם זה יעבור בבג"ץ.

youvall

New member
יש לי שאלה....

אתה יודע שבחברון היו יהודים מתקופת בית שני? אתה יודע שלפני תחילת הציונות היו יהודים בחברון?!? אז למה להחזיר אותה? אתה יודע שעד שנת 1929, כאשר התחילו הפרעות היו יהודים ברצועת עזה? עוד לפני הציוניות הם היו שם! למה לצאת עזה? היינו שם גם לפני קום המדינה!

סלוניק

New member
ודאי שאני יודע.

סבתי שלי התגוררה בחברון טרם קום המדינה. אבל מה זה קשור? אתה הרי רק מצדיק את מה שכתבתי. המדובר הוא על אוכלוסייה אשר שטחה לא הוגדר בתוואי גבול עד 1949, ושם נקבע כי זהו שטח ירדני. אתה לא יכול להשוות בין ההתנחלויות, אשר נקבעו ע"י מדינה ריבונית, לבין אזרחים ישראלים אשר נולדו בשטחה של מדינה לאחר שנקבע לה תוואי גבול מוגדר.

youvall

New member
אבל...

אתה בעצמך אמרת-השטח נקבע כשטח ירדני! הירדנים אלר רוצים בו... הוא כרגע ללא ריבונות! נכון, שלחנו לשם אנשים...אבל למעשה חלק מההתנחלויות לא יצרנו אלא שיחזרנו ישובים שבמהלך המלחמה הערבים טרינספרו את היהודים משם!

סלוניק

New member
זה אינו אותו מצב.

התושבים היהודים המתגוררים בחברון זוכים לאזרחות ישראלית. כלומר, הם אזרחי מדינת ישראל, ועל כן הריבונות הישראלית חלה עליהם.

סלוניק

New member
ובכדי להבהיר

הכוונה היא למתיישבים שלאחר 67, ולא למתיישבים טרם קום המדינה, זאת אומרת.

youvall

New member
אבל גם פלסטינאי ישראל אזרחים...

ואם מותר לממשלה לעשות "טרנספר" של יהודים מיש"ע לישראל אני לא רואה סיבה שהממשלה לא תוכל לעשות "טרנספר" של פלסטינאי ישראל ליש"ע מבלי שיגידו גזענות..

סלוניק

New member
אז מה?

אף אחד לא אמר שישללו את אזרחותם של המתנחלים, כמו שאתה מתכנן עם ערביי ישראל.

youvall

New member
אז שיתנו ליהןודי יש"ע אזרחות

פלסטינאית ושפלסטין תהווה מדינה דמוקרטית, בדיוק כמו ישראל!

Lord Buksht

New member
שמע

לא אמרתי בשום שלב שלא יתנו למתנחלים לחזור למדינה אבל תהיה מודע לעובדה שיש סיכוי שברגע שיבואו לפנות את המתנחלים הם ילחמו בצבא יהודי שיבוא לפנות אותם אני לא חושב שאחרי שנפנה את עזה נרצה להילחם באחינו החיים בהתנחלויות אם הם יחזרו מרצון, המדינה תביא להם פיצויים והכל, כמו שצריך אבל אני לא מוצא שום סיבה בעולם להילחם במתנחלים אם יהיה פינוי והם יחליטו שבה להם להישאר הם בשטח מדינה פלסטינית=>הם חלק מהמדינה הפלסטינית ואם הם יהיו מספיק טיפשים להישאר, אז אני מתפלל בשבילהם שהפלסטינים יהיו מספיק הומנים כדי לא לעשות טווח בהם(ואני מודע לעובדה שזה אפשרות...אבל מדינה אחת צריכה להילחם באוייביה, ובטיפשות של השלטון...להילחם בטיפשות של האזרחים זה כבר מוגזם)

youvall

New member
זה קשור....

אתה מציע להחזיר את אזרחי ישראל מהמדינה הפלסטינאית, כי המתנחלים יסבלו, ולא לבצע חילופין עם פלסטינאי ישראל כי יש להם אזרחות... אז אם לפלסטינאים יש אזרחות אצלנו, שליהודים ביש"ע תיהיה אזרחות פלסטינאית ושהפלסטינאים יתחייבו לא לפגוע ולא להפלות ולמעשה להיות דמוקרטיה לכל דבר כלפי יהודי פלסטין!

סלוניק

New member
דבר ראשון

אנא הסבר היכן כתבתי שאני מעוניין להחזיר את אזרחי ישראל כי המתנחלים יסבלו. נא לא להכניס לי דברים לפה. דבר שני, ההבדל שלא שמת עליו את האצבע הוא שהמתנחלים הם אזרחים ישראלים באדמה זרה, ולכן הם יועברו לישראלים, בעוד שערביי ישראל הם ישראלים באדמתם שלהם, ולכן אין סמנטיקה.

youvall

New member
ואוו...

אם חברון היא אדמה זרה...אז גם אום אל פאחם זרה לערבים! תחליט... או שאתה הולך לפי ישובים לפני קום המדינה, או שאתה הולך על ישובים עכשיו. גבולות משתנים! ריבונות משתנה! השטח היה של ירדן ב49', עכשיו הוא לא שלנו ממש, כי לא החלנו על את החוק, ולא של הפלסטינאים, כי הם חיות אדם ולא מוכנים לבוא במו"מ! מדוע אז אתה רוצה להחזיר את המתנחלים? כיוון שהם יושבים באדמה לא להם? מי החליט? הם אומרים שפלסטינאי ישראל יושבים באדמה לא להם! שהגליל שלנו, ששכם שלנו, שחברון שלנו ושסכנין ונצרת שלנו!

סלוניק

New member
בוא נסכם כמה עובדות:

חברון יושבת על אדמה זרה, אולי לא לעם היהודי, אבל למדינת ישראל. ולא משנה כמה תנסה לעוות את זה. החוק הישראלי אינו חל על השטחים. ולא משנה כמה תנסה לעוות את זה. אום אל פאחם היא בשטח מדינת ישראל. ולא משנה כמה תנסה לעוות את זה.

למעלה