שאלה רצינית

מאי 19

New member
שאלה רצינית

יש לי ידיד שמשתמש בחשיש , כבר נכנס לכלא 4 בגלל זה אבל למזלו שוחרר בגלל הכמות המזערית שמצאו עליו . אבל השאלה העיקרית לאחר ששוחרר מהכלא - מה אני יכולה לעשות כדי שהוא יפסיק עם זה . יש דרך נורמלית לעשות את זה (המשפחה שלו לא יודעת שהוא משתמש באופן קבוע) אני נורא דואגת לו ולא רוצה שיהיה שוב בכלא. תודה מראש מאי

קשכפית

New member
תשובה רצינית

את יקירתי, לא יכולה לעשות כלום. זה הידיד שלך היחיד שיכול לעשות משהוא אם הוא רוצה בכלל. איך את יכולה לעשות? האם את גרמת לו לעשן חשיש? האם הוא שאל אותך אם לעשן חשיש? את יכולה לייעץ לו, את יכולה לומר לו מה דעתך אבל אין מצב שאת יכולה לשנות. אם זה מה שהוא רוצה זה מה שהוא יעשה. הרי עם השאלה הזו מתמודדים הורים שמגלים שהילדים שלהם שותים או מעשנים והם לא מצליחים להילחם כל עוד הילד לא חושב שיש לו בעייה ורוצה לעשן מי יכול לעצור אותו? בכלא הוא כבר היה את מספרת. ועכשיו? הוא ממשיך? אם כן זו בעיה שלו, זו החלטה שלו. אני מבינה את הדאגה שלך אבל אין לך מה לעשות.

מאי 19

New member
תשובות :

לא אני לא זאת שגרמתי לו לעשן , אני בדיוק בצד השני , אני אפילו לא ראיתי מזה. הוא רק סיפר לי. ואמרתי לו את דעתי בנושא , אך זה לא ממש עוזר . הוא טוען שזה סתם משהו שעושה כיף לשעתיים שלוש, ושאם הוא ירצה הוא יפסיק. אין דרך כל שהיא לשכנע אותו שיפסיק עם זה?

קשכפית

New member
את חמודה

אם מישהו היה מוצא דרך לשכנע מישהו לעשות משהוא שלא בא לו, הוא היה מליונר. זה כמו שהורים מנסים לשכנע את הילד/ה שלהם שללמוד זה טוב ושזה רק יועיל להם בעתיד. מקשיבים להם? לא! זה כמו לשכנע מישהוא להפסיק לעשן סיגריות כי זה מזיק לבריאות. זה עוזר? למה תמיד אומרים שאנשים לא לומדים מהנסיון של האחרים, זה נכון. כל אחד לומד רק על הבשר שלו זו עובדת חיים. זה כמו עוד מלא דברים שכל אחד מאיתנו עושה ולדעת מישהוא אחר זה טעות וזה מזיק. זה משהוא בטבע האנושי, כל אחד עושה את הטעויות שלו ואת ההחלטות שלו וממש לא משנה מה האחר אומר, עובדה את בעצמך רואה. זה חבר שלך, הוא עושה משהוא שנראה לך ממש לא טוב ובשבילו הוא אומר זה בסדר. תחשבי מלא אנשים עשנים סיגריות וכולם יודעים כמה זה מזיק אבל לא רוצים להפנים! זה לא שאין כל שני וחמישי מאמר שמפרט בדיוק את הנזקים אחד לאחד והאמת זה מפחיד אבל כולם מדחיקים. את ניסית להגיד אבל את רואה שהוא בשלו. אם את ממש רוצה את יכולה לחפש כל מיני מאמרים והוכחות באינטרנט ולהדפיס לו ולתת לו לקרוא, אבל לפי דעתי זה לא ישנה כלום. את יכולה בחיים האלה כנראה רק לקחת אחריות על עצמך ועל ההחלטות שלך, תכלס לא יכולה לשנות את העולם. חבל אבל זה כך. לילה טוב מאי

מאי 19

New member
תודה רבה על תגובתך

עזרת לי מאוד להרגשה הכללית . במחשבה שניה את באמת צודקת, גם ככה יעשה מה שהוא רוצה, גם אם אני יטיף לו מוסר , וגם אם לא. לילה טוב גם לך. מאי

קשכפית

New member
אין בעד מה

גם לך לילה טוב ואני מצרפת לך איזה שהוא קישור. תיכנסי לקישור הזה ותגלשי למטה בדף, יש שם פירוט של סוג סמים שונים, למטה יש גם כותרת שכתוב בה חשיש ומריחואנה, תעשי על זה קליק ותקבלי אינפורמציה מסויימת את יכולה להראות לו את זה אם בא לך ולראות מה התגובה שלו. יאללה ביי

למעלה