שאלה רצינית

רזי רוני

New member
שאלה רצינית

לקח לי קצת זמן בתור סטרייט להבין שטרסנג'נדרית זאת אשה שנולדה בגוף של גבר אבל ההתייחסות אליה היא בלשון נקבה כי היא בעצם אשה במהותה למרות שהיא ממין זכר.

השאלה שלי:
ידוע שלגברים יש כוח פיזי יותר מאשר לנשים ולנשים יש כוח סבל וכוח נפשי גדול יותר מאשר לגברים.
האם הטרנסג'נדרית שהיא בגוף זכר אבל בנשמה של אשה נהנת בעצם משני העולמות? גם חזקה פיזית וגם נפשית? או שבעצם השילוב מחליש אותה?

אשמח לתשובה רצינית בעיניין.

רזי

Apikachu L

New member
כדאי גם לשאול את שאלתך בפורום טרנסג'נדרס

ההגיגים שלי בנושא:
בממוצע אכן לגברים כח פיזי גדול יותר, בנוגע לחוזק נפשי - לא מוכרים לי מחקרים כ"כ שהשוו את העניין. יש יתרון לנשים בגיל הפנסיה בימנו מבחינה נפשית, בגלל שהן תפקדו תחת 2 תפקידים של עבודה וילדים מבחינה חברתית, בזמן שהגבר לרוב היה בעיקר תחת תפקיד העובד, ככה שלפתע גברים מוצאים עצמם "בלי תפקיד", וזה קשה להם. זה כן משהו שידוע, וכנראה ישתנה עם השינויים החברתיים הקיימים ופיתוח תפיסה שגם גברים הם מטפלים עיקריים במשפחה ולא רק אלו שמביאים כסף.
יש מחקרים שונים של השוואה של עמידות לכאב, אבל אני לא זוכרת לגמריי את התוצאות.
לדעתי העמידות הנפשית של אנשים ממגדרים שונים היא משתנה לפי נסיבות החיים שלהם.

האם אישה טרנסג'נדרית תהיה יותר חזקה נפשית?
ממעט הסטטיסטיקות שידועות לי שיעור ההתאבדויות ונסיונות ההתאבדת בקרב א/נשים טרנסג'נדרים הוא גבוה ביחס לאוכלוסיה הכללית. התקופה של הקבלה העצמית, היחס הרע מהאוכלוסיה - ובכן, מי שזה לא הורג אותה, יתכן וזה מחשל אותה בצורה מסויימת ויתכן וזה מחליש אותה. זה מאוד תלוי במבנה הנפשי של כל אחת.
אני מניחה שהכח הפיזי תלוי בזמן שבו החלה לקחת הורמונים וכמה זמן נוטלת אותם. אם התחילה את הטיפול ההורמונלי באזור גיל ההתבגרות אז הגוף יטה הרבה יותר לכיוון הנקבי. ישנן גם נשים טרנסג'נדריות שממשיכות לפתח כושר גופני ואף עוסקות ב"פיתוח גוף,. כאלו, אני מניחה, יהיו אכן חזקות מהממוצע. יתכן ואכן נשים טרנסג'נדריות יהיו בממוצע חזקות פיזית מנשים ציס. אישה טרנסג'נדרית מסויימת שאני מכירה אכן חזקה ממני פיזית למרות גודל גוף דומה. אני לא רוצה להסיק מהפרט אל הכלל, אבל בעניין כח פיזי כנראה יש יתרון. בעניין חוסן נפשי?
אני ראיתי א/נשים שונים שיש להם/ן חוסן נפשי שונה. רוב חיי חייתי כאישה, והחוסן הנפשי שלי בקאנטים. סבתא שלי דווקא מאוד חזקה נפשית. אמא שלי? לא משהו. הכרתי נשים ברמת חוזק נפשי שונות. לא יכולה להסיק הרבה על זה...

רזי רוני

New member
תודה רבה על התשובה המפורטת

הנושא הוא מסקרן ומעניין מאוד ואשמח לשמוע עוד דיעות ותגובות....

orald

New member
"אישה טרנסג'נדרית מסויימת...חזקה ממני פיזית"

אני?

כן, אני "טיפה" חזקה יותר מאישה ממוצעת בגודל שלי(ואני בגודל של אישה ממוצעת, את אפילו גבוהה ממני ב2-3 ס"מ), לא ממש בטוחה לגבי חוסן נפשי אבל, אך זה היה כך עוד הרבה לפני השינוי, חחח.

lily kane

New member
שלומות

בעבר התייחסו להבדלים בין ימניים לשמאליים כהבדלים שמעבר למציינים מספר דברים פיזיולוגים בינהם כי היד החזקה היא שמאל או ימין, מציינים גם חטאי מוסר, אופי, יושר , סיכוי הצלחה בחיים וכדומה.

המצב לא כזה שונה היום בעניין המגדר
אנו מייחסים למגדר מעבר להבדל הפיזיולוגי ,גם לאופי והתנהגות, דרך חיים ולעיתים גם מוסר (לדוגמא גבר ששוכב המון הוא "תותח, בעוד אישה ששכובת המון היא "שרמוטה")

אני מקווה כי בעתיד ילכו ויתמעטו ההבדלים המיוחסים לא/נשים רק בגלל מגדרם. ברגע שכזה כנראה יכלו לקבל יותר בהבנה גנדר קוויריות על כל סוגיה .

ברגע כזה גם יבינו שהתשובה לשאלה שלך היא כל מקרה לגופו.
הכוח הפיזי תלוי בגוף הספצפי איתו נולדה, ואילו הכוח הנפשי תלוי בחוויות הקבלה או הדחייה שהיא אישית עוברת במהלך חייה, בגילה, בטראומות שחלילה עברה, בסביבה תומכת או מזיקה.

ברגע זה קלטתי

אני גם ג'נדרקווירית וגם דקסטרקווירית! (שמאלית אבל עושה מלא דברים ביד ימין כי כלי מטבח לשמאליים זה יקר, ולמי יש כוח לסדר את הכינור לשמאל, וכו' וכו')

Apikachu L

New member
דקסטרקווירית!

למדתי מילה חדשה

את מנגנת בכינור?

זהו, במפגש הפורום הבא את עושה לנו קונצרט!

אבל קודם אני צריכה להחזיר אותו אלי

הוא תקוע בעיר מולדתי, לא יכולתי לקחת אותו איתי כשברחתי משם עם שני תיקים כי זה היה או זה או בגדים תחתונים

אה כן, ודקסטרקוויר

זה מונח שטבעתי ממש עכשיו, לא יודעת אם הוא קיים מחוץ לראש שלי.

lily kane

New member
חשבתי שזה

אנשים שהיו מוכנים לשכב עם דקסטר מהסדרה דקסטר
ואז זה מציין מגוון די רחב של א/נשים

Apikachu L

New member
לא הייתי רוצה לשכב איתו

למרות שאני מאוד אוהבת את הדמות מהספר, הוא לא עושה לי את זה בקטע הזה. ופיזית השחקן נראה ממש מפחיד...

דקסטרו זה שמאל בגרמנית או משהו כזה, אם אני זוכרת נכון מהכימיה האורגנית...

בתור אישה טרנסקסואלית

אינלי הרבה כוח פיזי... אני דיי עדינה, אפילו יותר מהאישה הממוצעת...
ואני אף פעם לא הייתי גבר... אתה צריך לדייק בהגדרות.
נולדתי אישה בגוף זכר...
עם זאת, רק התהליך גרם לי להיות חזקה יותר באופן מנטלי... ועם הזמן זה חיזק אותי. הייתי מאוד חלשה ריגשית בתחילת התהליך.
אישה טרנסית היא כמו אישה רגילה... זה לא חצי חצי...

רזי רוני

New member
תודה על התשובה הכנה

ואכן אני צריך לדייק יותר בהגדרות. אבל הכוונה היתה לגוף זכר שהוא אמור להיות חזק יותר פיזית. אבל זה בהחלט אינדבידואלי ושונה מאחד לאחד גם אצל גברים סטרייטים..

ואני אגיד לך למה שאלתי... אומרים שבתאילנד הקאטויי הן אלימות וצריך להיזהר מהם... אני הכרתי מישהי שבכלל לא היתה אלימה, אולי היא לא היתה הבחורה הכי עדינה בעולם אבל בטח שלא אלימה... ולדעתי כל בנאדם שונה מהשני ואסור לעשות הכללות..

Apikachu L

New member

אני לא חושבת שהן יותר או פחות אלימות משאר הא/נשים שם. נראה לי זה סתם סטריאוטיפ.
אם כי, אני מניחה שהן אוכלות לא מעט קקה מכל מיני תיירים...בהשוואה לתאילנדיות אחרות.

רזי רוני

New member
הם לא זונות

הרבה פחות מחמישים אחוז מה "קאטויי" בתאילנד עוסקים בתעשיית המין, אם זאת זנות או מופעי דראג שאווו...
כל השאר עוסקים בכל מיני מקצועות, החל ממלצריות, שחקניות, פקידות, עובדות ברשתות המסחר (בתי כל בו) ואפילו דוגמניות ודיילות.
תאילנד היא מדינה די נאורה בתחום הזה....

למעלה