שאלה רצינית

שאלה רצינית

חשבתם על זה פעם? האם אתם מאמינים שאכן ערפדים קיימים? אם כן על מה אתם מתבססים?

shaharEB

New member
כן אני חשבתי על זה מלא פעמים-

אבל אני לא יודעת אם להאמין בזה כי כמה שזה יכול להיראות לי הגיוני זה גם לא אז אין לי ממש דעה בעניין..

Claire333

New member
*חושבת*

אני חושבת שערפדים לא קיימים, אבל עדיין נחמד לקרוא \ לראות \ לשמוע עליהם. אחרי הכל, הם יצורים ממש מעניינים. כל יצור בדמות של אדם מעניין - לפי דעתי. וגם אם הם כן קיימים, תמיד כדאי לשמוע על עוד דרכים להתגונן מהם

נשמע לי

אבסורדי מידי שזה מיתוס כ"כ מפורסם. הרי היו לפני הרבה שנים מקרים שמצאו ילדים בעיקר מרוקנים מדם. ואם תקראו ותחקרו תגלו שיש הוכחות מזעריות פה ושם. כך שייתכן ואם הם קיימים הם שומרים על עצמם היטב. וחוץ מיזה שזה דיי לא כייף לראות מדע בדיוני בלי להאמין בו.

Claire333

New member
תלוי מאיפה אתה מסתכל על זה

בשבילי זה דווקא די כיף. קשה להסביר למה. זה כמו שיש אנשים שמאמינים שחייזרים באמת קיימים (אולי כן ואולי לא, קשה לדעת) ויש כאלה שלא. זה נתון לשיפוטך להאמין שערפדים קיימים או לא. אני חושבת שיש הרבה דברים שאנחנו מפספסים ולא מאמינים בהם, וחבל. חוץ מזה שערפדים זה לא מדע בדיוני... מדע בדיוני זה מדע שהוא..בדיוני, מומצא, שמבוסס על עובדות מדעיות. ופנטזיה - ויקיפדיה מתארת את זה בצורה ממש מושלמת: פנטזיה (מאנגלית: fantasy - דמיון, דמיוני) היא סוגה ספרותית, שבה העלילה תלויה בקיומו של עולם דמיוני. מקורותיה של הפנטזיה באגדות, בפולקלור, ובמיתולוגיה ליצירת הרקע שעליו מתבססת העלילה. יש מבין?! זה פשוט מטריף אותי שלכל דבר שחושבים שהוא לא אמיתי קוראים מדע בדיוני. פעם גם הטלוויזיה הייתה מדע בדיוני וז'ול וורן היה הראשון שחזה אותה.

Claire333

New member
אוקיי, ממש סליחה

אבל איזה עובדות? בחיים לא שמעתי על עובדות מוצקות שאומרות שיש באמת ערפדים. ככל הידוע לי, אם יש ערפדים, אז יש גם חדי קרן

larisa125

New member
באמת?

אני אף פעם לא שמעתי על זה. אולי על כתות מסוימות שחושבות שהן "ערפדים" . את יכולה להביא דוגמא להוכחות כאלה? אני באמת סקרנית לדעת
יכול להיות שהם באמת שומרים על עצמם היטב ואנחנו לא יודעים שהם קיימים, אבל אני מעדיפה לא לחשוב ככה

קרניjack

New member
המיתוס הזה מבוסס על כל מיני תופעות , מלות,

רציחות וכל מיני כאלה שקרו...אבל בפני עצמו הוא לא אמיתי.

ketrina

New member
ואם באמת הערפדים הם כאלו סתם

איזה מוזר זה היה.כאלו עם רגשות אשמה כי יש עליהם תדמית כל כך גדולה והם לא עומדים בה.והם בכלל חסרי ביטחון ,ולא מרשימים, ולא בולטים בשום מעיל עור. ערפדים שעברו מודרניזציה. איזה מוזר זה היה.

Berethor

New member
גם בסרטים והסדרות חלקם עברו 'מודרניזציה'

לא חושב שיש להם רגשות אשמה, אבל הם דיי נדפקו סך הכל, גם לשתות דם וגם לא להרוויח מזה כלום..

זה כמו לומר

"רק לאכול ולא להרוויח מיזה כלום". אם אכן יש ערפדים אני בטוחה ששתיית דם מענגת עבורם כמו אוכל עבורנו.

Berethor

New member
אני רואה שלא הבנת

כל העניין של השגת דם הוא לא כל כך פשוט בחברה שלנו, ואם מדובר באדם כמעט רגיל ששותה דם, אין בכך שום רווח, גם אם הם נהנים מכך. להבדיל ערפד עם מאפיינים על טבעים זה הרבה יותר שווה.

Berethor

New member
מסכים

אחרת זה לא שווה, עם כל הכבוד, שתיית דם זה ממש לא מה שהכי שווה בערפדות..

ketrina

New member
האם אני מאמינה?

זה קצת כמו פיות.ששואלים אותי אם אני מאמינה שיש פיות.או שיש קסמים.ואני אומרת כן.יש ערפדים,ויש פיות,ויש חדי קרן וקסמים ו..כל דבר שחשבנו עליו,מתקיים איפשהו. אני מאמינה שיש איזה מקום שבו כל אירוע שקרה הופך לסיפור, וכל סיפור שנכתב מתגשם... אני מאמינה יש איזו מציאות שבה יש מקום לערפדים ממש.זה לאו דווקא על עולם שהוא כוכב לכת,זה לאו דווקא על עולם עם חשמל,טלויזיה,נרות,או וואטאבור-אבל איפשהו, בטח שכן...:) אחרי שהזדהנו עם מרטין לותר ונשאנו נאום אני מאמין משלנו,לדעתי יש עוד רובד לערפדים.מלבד הרובד של יצורים על טבעיים/שותים דם/אל מתים- המשמעות של קיומם, מתקיימת גם כאן בעולם שלנו בלבוש אחר. מה שערפדים מייצגים, מה שהם (וכל אחד לפי איך שהוא רואה אותם)- קיים גם כאן. כמו שקרני כתבה "רק שהם יהיו כאלה כמו שבסרטים ולא סתם בני אדם ששותים דם"- אז היום (בינתיים), לדעתי יש לנו 'סתם בני אדם ששותים דם'

למעלה