שאלה רצינית

dovi84

New member
שאלה רצינית

שלום אני שמיניסט ואני רוצה לדעת אם יש לי סיכוי להתקבל לפסגות או ברקים או משהו טוב עם פסיכומטרי של 651 אבל עם בגרות של איזה 43 יחידות??

dovi84

New member
וגם

איך מחשבים את הציון הכללי של הפסיכומטרי עם הבגרות??

galga

New member
באתרים השונים

של האוניברסטאות יש מן מחשבונים כאלה. תחפש תמצא.

greenguy2002

New member
תראה...תשמע...

עם 651 פסיכו צריך להיות לך משהו כמו 117-118 בגרות כדי להתקבל לחשמל-פיסיקה, לגבי ברקים אני לא יודע. דרך אגב לא חשוב כמה יחידות בגרות אתה עושה, חשוב הממוצע ורק הממוצע. אם יהיה לך ממוצע של 110 נניח, ויבוא מישהו עם ממוצע 111 בבגרות של 24 יחידות ופסיכומטרי כמו שלך הסיכוי שלו להתקבל יהיה יותר גבוה...

dovi84

New member
מה זה

מה זה 110 בגרות? 111\117\118 איך מחשבים את זה..

ofirgaon

New member
זה ממוצע משוקלל

כל ציון במקצוע אתה מכפיל במספר היחידות במקצוע הזה למשל אם קיבלת 90 בספרות ואתה עושה 5 יחידות אתה תכפיל 90 כפול 5. תחבר את הכל ותחלק במספר היחידות הכולל שלך. ויש גם בונוסים כלומר שאתה מוסיף לציון שלך בונוס.. בתל אביב למשל לציונים באנגלית ומתמטיקה אתה מוסיף 12.5 נקודות אם זה 4 יחידות או 25 נקודות אם זה 5 יחידות. יש שם גם רשימה של כל מיני מקצועות אחרים שלהם אתה מוסיף 10 נקודות אם זה 4 יחידות או 20 נקודות אם זה 5.

JhonnyTech

New member
למה לעשות את זה לעצמך?

בנאדם- אני לא חושב שפסגות שוה את זה- אמנם אתה מקבל הרבה כסף, אבל בתמורה אתה מותר באופן די טוטאלי על החיים שלך. אני מציע לך להתייעץ עם פסגותניק ותיק לפני שאתה מחליט משהו. נ.ב.-אני מתייחס פה רק לפסגות,כי אני לא יודע מה the fuck זה ברקים

בעיה

מכיון שהמחזור הראשון של פסגות עוד לומד באוניברסיטה אם אני לא טועה...די יהיה קשה למצוא פסגותניק ותיק להתייעץ איתו...אבל בהצלחה

greenguy2002

New member
נו באמת...

אף אחד לא מותר באופן טוטאלי על החיים שלו, אתה דיברת עם פסגותניק וותיק לפני שהגעת להמסקנה הזאת? כנראה שלא... המסלול אכן עמוס יותר, אבל מזה ועד ללוותר על החיים, נו באמת...

greenguy2002

New member
ועוד משהו...

אם אתה מתלבט בין פסגות לברקים אתה כנראה עדיין לא ממש יודע מה אתה רוצה ללמוד, ובאיזה תחום אתה רוצה לעסוק בחיים. התארים של שתי התוכניות שונים לגמריי, הרי יכול להיווצר מצב בו אתה למשל מתקבל לברקים ולא מתקבל לפסגות, ורק בגלל זה אתה תעסוק כל החיים שלך במכונות ולא באלקטרוניקה. אם אתה לא יודע מה אתה באמת רוצה ללמוך עדיף שתתגייס כבר, אחרת אתה עלול לעסוק במשהו שאתה לא אוהב...

Ziv17

New member
מזכיר לי שאלה ששאלו פה פעם

אחד שאל: "מה יותר טוב, פסגות או עתידים?" אבל בכל מקרה, מן הסתם בפסגות צריך לחרוש וללמוד הרבה יותר (תחשוב על לעשות שני תארים במקביל) ובברקים אני יכול רק לנחש שקל יותר, אפילו שעד עכשיו לא הבנתי מה הם מציעים שם: תואר שני בהנדסת מכונות (?) אז מה עם תואר ראשון? ואם אתה אחד שמסתכל על יוקרה- תנאי הקבלה לפסגות (חשמל-פיסיקה) הם בכמה ליגות מעל תנאי הקבלה להנדסת מכונות, אבל זה באמת לא אומר בהכרח שהלימודים במכונות יותר קלים, שוב- זה רק עניין של יוקרה. עדיף באמת שתברר מה מציעים בתוכנית ברקים וגם תחשוב טוב במה אתה רוצה לעסוק כל החיים שלך לפני שתעשה טעות.

dorrn

New member
ברקים...

זאת תוכנית ללימודי הנדסת מכונות לתואר ראשון ושני בטכניון.

arifell

New member
בו זמנית?

אני הבנתי שזה הנדסת מכונות+תואר אחר משהו כמו חשמל-פיזיקה

dorrn

New member
כן

עושים ביחד את הקורסים לתואר ראשון ושני (בהנדסת מכונות),כשאת התזה לתואר שני עושים במהלך השירות. בנוסף לכך,תוכנית הלימודים היא רחבה יותר מהתכנית הרגילה.

למעלה