שאלה רצינית למשתתפים

שאלה רצינית למשתתפים

האם לדעתכם ישנו קשר ישיר או עקיף - או האם שמעתם/קראתם על מאמר הטוען או מוכיח על קשר בין החשיפה של בחורי הישיבות לגברים בלבד - לבין נטיותם המיניות? במילים פשוטות, האם עצם העובדה שבישיבות לומדים גברים בלבד, מהווה גורם שעלול להטות את נטייתם המינית של הלומדים בישיבה לכיוון הומוסקסואלי?

עובדייה

New member
יש קשר

אבל הבעייה העיקרית היא הקשר עם ההורים עם האבא במיוחד והחברה שפה ניכנס החברה בישיבה.

yanyanlew

New member
הכי ברור שכן !!!!

אני אחלק את מה שאני אומר לשני גופים שונים. **כיפות סרוגות **ודוסים שחורים-חרדים וכאלה.. (וגם כאלה שבב"ניקים שעושים את עצמם) כיפות סרוגות. - ברור שיש קשר חזק בין זה לבין הומוסקסואליות! גם כשילד מגיע לגיל 10-11 ואפילו 13ועדיין לא יודע מה הוא. זאת אומרת עדיין מתלבט, מוצא את עצמו מתחיל להרגיש דברים עדיין ההשפעה היא חלשה ! ברגע שאתה נכנס לשיבה.. סוגרים אותך עד 8 בערב בלי בנות.. בלי לצאת החוצה וכולאים אותך בתוך העולם הזה זה השפעה חזקה. אתה לומד לגדול ולהיות רק בחברת גברים בכל השנים הכי חשובות לפיתוח הבגרות... זה שונה אבל דומה! כשילד גדל בבית עם הורים עם מבטא כלשהוא, נגיד צרפתית.. גם אם הוא לא יודע שום מילה בצרפתית הוא יגדל וישאב לתוך המבטא..וזה יתפוס אצלו חזק. לכן זה אותו הדבר. כשאתה גדל רק עם גברים-בלי לראות נשים..מבלי לראות בחורות לבושות רגיל ולא עם שרוולים וחציאות ארוכות.. וללא סרטים בטלויזיה.. קיצר כשילד לא גדל עם היכרות עם המין השני..הוא לא מפתח משיכה לכך.. כל הזמן מסתירים ממנו את "האמת".. מסתירים ממנו נשים,גוף של אישה.. קול של אישה..בסופו של דבר במקום שהאפקט של הצניעות יהיה חיובי ולטובה האפקט הוא שלילי ביותר.. כי אז יש את אלה שדווקא בגלל שמסתירים מהם את המציאות הם נהיים הכי חילוניים, והכי סוטים שרואים סרטי פורנו כל היום,והכי גסים.. או החלק השני שהם אלה שבגלל שלא ראו בנות, זה לא משך אותם לא גידלו את יצר המשיכה לנשים .ובמקום זה כשהגוף כבר מתחיל לפתח הורמונים..אתה מחפש איפה לפרוק את ההורמונים הללו וזה טבעי!! אבל במקום לפרוק את ההורמונים בצורה הנכונה אתה מוצא את עצמך עם חבר שלך בכיתה שוכב איתו על הרצפה. עכשיו.. כולנו יודעים כשאנו כבר בני 12-13-14 שאסור לגעת בבנות,אסור להסתכל על בנות, אבר מין נשי זה אסור, זה גס. ולכן אתה מוצא את עצמך עושה משהו "מותר" כביכול. אף אחד לא אומר לך שלגעת בבנים זה אסור, זה לא טוב.. אתה מוצא את עצמך שוכב עם בנים, משווה גודל.. נגיעות והצצות במקלחת.. אבל עדיין יש בך את המשיכה לנשים. זה מה שהיה אצלי- בכיתה ה הייתי מסתכל על שדיים של נשים כל הזמן והייתי מתחיל לדבר על זה.. ופתאום בכיתה ו' מצאתי את עצמי מתחיל לגעת בחבר שלי מהכיתה....זה התפתח לכך שהיינו שוכבים בכיתה ו' בשירותים. (אז זה עוד היה עם בגדים). בכיתה ח' כבר הספקתי לשכב עם 3 בנים עם כל מה שכולל. ללא בגדים.. ולאט לאט התחלתי לפתח קשר רגשי לחבר שלי. היינו ביחד כל הזמן... באותו הזמן אתה עדיין לא מבין שזה אסור, שזה לא בסדר. אתה מתחבא ועושה את זה בצניעות אבל אתה לא באמת מודע לכך שזה אסור!! עד י"ב היינו ביחד, אז ההספק שלי כבר היה גדול יותר. היינו עושים את זה בספרייה, בחצר, בבית של חבר שלי, בטיול השנתי במקלחת, במעבדה לכימיה-ביולוגיה- חדר מחשבים. הפורקן כבר היה עצום, אדם מתבגר ומונעים ממנו לצמוח כמו שצריך. ***חשוב לומר שבמשך השנים האלה עדיין יש לך רגשות כלפי בנות. לפחות אצלי, עדיין הרגשתי נמשך לבנות..אהבתי מישהיא מאוד. היו לי גם חברות. (בזמן שהיו לי חברות לא שכבתי עם חברים שלי). זה נשמע מופרע אבל אתה בשלב שהיצר המיני חזק, לא מדברים איתך על זה. הכל סודי.. אתה יודע שאם תעשה את זה עם בת -היא תכנס להריון, זה אסור מהתורה.. אתה לא באמת מהין מה אתה עושה. זה גם חלק מהטירוף של התעללויות מיניות בגיל קטן!. אתה לא מודע שזה אסור. אף מורה לא נכנס לשיעור ומקדיש שיעור מיוחד בנושא הזה! בקיץ שבין ט' לי' היינו כמה חבר'ה בבית של חבר שלי שבוע שלם כי ההורים שלו טסו לחו"ל.. הזמנו סרטי פורנו.. והיום אני מסתכל אחורה וכועס וזועם על כך שכל חיי הסתירו ממני בישיבה את האמת! אץ הכיוון הנכון ! . יש המון גם שגודלים עם אימפוטנציה ובלי משיכה מינית לכל החיים.. כי כל שנות הבגרות שלהם מנעו מהם..כך שאתה מוצא את עצמך בגיל 26 בלי משיכה מינית בכלל וזקוק לכל מיני כדורים וויאגרות בשביל לקיים יחסים עם אישתך.! אני יודע שאני אומר דברים קשים מאוד!! אבל ככה אנחנו המגזר הדתי. נכון, יש לנו טלויזיה בבית אבל בהשוואה למגזר החילוני האחוזי התנהגות שונים!!!. הם גודלים לתוך המציאות הנכונה.. רואים את ההורים שלהם בלבוש פחות צנוע, ברחוב, במועדונים.. היצר המיני שלהם פחות חזק!! אני בטוח בכך.. נכון, גם הם גודלים לתוך התעניינות בסרטי פורנו ומגזינים..הם כמונו אבל היצר המיני שלהם חלש יותר. כשמסתרים ממך משהו אתה רוצה אותו יותר, כשהדבר הזה נמצא לידך כל הזמן בשפע..זה לא מזיז לך. תבדקו את זה עם עצמכם ותראו שאני צודק!! נכון שזה לא רק בגלל הישיבה, אבל זה מה שמשפיע יותר על הנטיות שלך. תחשבו על זה שאם הייתם לומדים ביחד עם בנות, יוצאים היחד, מחזיקים ידיים, מנשקים את הבנות.. נמצאים ביחד בבריכה-בגדי ים.. זה היה משפיע בענק על המשיכה שלכם!!. פתאום בגיל 20 אתה מוצא את עצמך מעדיף גברים כי זה מה שמשך אותך רוב הזמן. *******ועכשיו לצד השני והקשה ביותר במגזר החרדי. אם תבדקו, תמצאו שהמון פרשיות של אונס,התעללויות מיניות והטרדות יש הכי הרבה במגזר החרדי. גם אם לא מספרים על הכל בעיתונות זה עדיין ידוע. הרי שם הם בכלל גודלים מסוגרים בחברת גברים כל הזמן.. לצערי הרב יש הרבה רבנים ובני ישבות - אברכים ושבבניקים וסתם חרדים שמתעללים בנערים.. את כל הפורקן שיש להם הם פורקים בילדים בישיבות שלהם, יש כאלה (לאו דווקא רבנים) מתחתנים ומכים את האישה שלהם, מתעללים מינית בילדים שלהם... יש לי חבר שגר בבני ברק וממנו אני מקבל את כל העדכון על מה שקורה אצלהם.. אין שבוע שהוא לא מספר לי על אונס שראה, שמע.. חווה.. בישיבה שלמדתי בכיתה ז' היה לנו (רב) מחנך שבכל שיעור גמרא היה מושיב לידו ילד יפה מהכיתה... ונוגע בו כל הזמן!! אני נשבע לכם אמיתי!!! למדתי בת"א. הוא לקח נער מהכיתה שלי והפך אותו לשפחת מין.. היה מטייל איתו, היה מזמין אותו אליו הביתה.. בסופו של דבר החבר הזה שלי המשיך וגדל לתוך ההומוסקסואליות.. הילד חשב שזה בסדר, לא ראה בזה משהו לא טוב.. זה משך אותו בסופו של דבר. הוא נהנה.. ובסופו של דבר נכנס לתוך זה. תחפשו...תמצאו מלא הטרדות בישיבות.. למחנך שלי לא הייתה בושה בכלל. הוא היה נוגע ברוב התלמידים. בכל שיעור היה תלמיד אחר לידו.. בהתחלה לא האמנתי עד שגם אני התיישבתי לידו. הבאתי איתי מצלמה ומכשיר ציטוט כדי לאמת ובכדי להעביר הלאה. ופתאום קלטתי שזה נכון, הצטמררתי.. זה לא שהוא משך אותי, זה גם היה עוד בתקופה שאני ספציפית לא הייתי סגור על עצמי.. הוא עשה מעשים מגונים ובסופו של דבר לא העברנו את זה הלאה כי לא רצינו לפגועכ בכבוד שלו. הוא היה נשוי..ולא רצינו שיאבד את מקום עבודתו. למזלנו הוא עזב מרצונו בסוף השנה. אתם מבינים מה זה לגעת ב26 תלמידים? בכל בוקר!!! תלמיד אחר. תכפילו את הסיפור שלי ואת זה ש"לא היה נעים לפטר אותו ולפגוע בו" כפול עוד 70 ישיבות בארץ ותלמידים שחווים דברים כאלה. ואף אחד לא אומר לנו שזה לא בסדר!!. לא פלא שאחרי זה נערים מתעללים בנערים אחרים או אונסים בנות!

זה מעציב מאוד לשמוע

ניראה שיש לך המון מיטען נגד העולם הדתי, ויכול להיות מאוד שאתה לא הכי אובייקטיבי, אבל גם אם חצי מהדברים שאתה כותב נכונים, זה מאוד עצוב, ומאוד חמור. חבל שאין מישהו מהעולם הדתי, עם קצת אומץ לשנות דברים, זה בדיוק מה שמרגיז אותי בעולם הדתי, שהוא קפוא, אין בו שינויים במקומות שצריך לשנות, וחבל. תודה על התשובה הכנה והאמיצה, ובהצלחה לך!!!

yanyanlew

New member
יש לי הרבה מטען אבל השתדלתי....

השתדלתי להיות אובייקטיבי. אני עדיין דתי.. ונכון קל תמיד להאשים את החבר'ה בכל דבר, קל להגיד שאתה לא אשם... אני לא אומר זאת. יש את הבחירה אבל בנוסף אליה ההשפעה של החבר'ה שאתה נמצא בה.. כשתשב ותלמד בכיתה מלאה בצרפתים במשך שנה שלמה תצא מהכיתה בסוף השנה כשאתה עם מבטא צרפתי והמון ידע על השפה ותדע לדבר ותדע עוד המון דברים שמבלי לשים לב הושפעת מהצרפתים. זה ונניח שלמדת בכיתה מלאה בצרפתים במשך שנה. עכשיו כך את זה לעוד השלכה. כשאדם נמצא בחבר'ה טובה.. נניח אתה אדם לא כזה צדיק ורגיל לעשות שטויות.. ועברת ללמוד עכשיו שנה שלמה בישיבת הסדר שכולם שם צדיקים אמיתיים מבלי לשים לב החבר'ה משפיעה עליך!!@!. זה ברור !!!. אתה מושפע ומתחיל להיות יותר טוב ויותר צדיק.. זה אותו דבר גם על חבר'ה רעה.. כשאתה נמצא עם חבר'ה שרק מעשנים כל היום ומדברים גסויות וגונבים ומפלחים אתה מבלי לשים לב נגרר איתם..גם אם לא תגנוב עדיין ההשפעה שלהם עליך היא גדולה. כך כשאתה נמצא בישיבה 6 שנים... ההשפעה של להיות בחברת בנים בלבד ולא לראות ולהרגיש מגע עם בנות זה משפיע. יש כאלה שזה לא ישפיע עליהם בכלל אבל יש המון חבר'ה שזה רק יעשה להם גרוע... וכן יש לי מטען כבד מאוד כלפי אלה שמציגים את עצמם כ"רבנים" בישיבות תיכוניות או אצל מוסדות חינוכיים דתיים חרדים שלוקחים ילדים קטנים ותמימים ומתעללים בהם... אני מכיר כ"כ הרבה שעברו התעללות. זה 90% כי הרבנים האלה חוזרים הביתה ואין להם איך לפרוק את יצריהם..אחרת הם לא היו עושים את זה. הם כנראה לא מבינים את ההשלכות כשהם עושים את זה.

אם יש לך כל כך הרבה מטען נגד

ואם אתה טוען שמדובר ב 90 אחוז, למה שלא תרים את הכפפה, ותצטרף לאיזה אירגון שנילחם בתופעה של התעללות בישיבות? אולי אתה תוכל להיות הבחור המושתל - עם המצלמה ועם המקרופון - שיוכל להפיל אותם? אני יודע שזה קשה להיות מושתל בישיבה, כי הם צריכים להכיר אותך מכל הכיוונים כדי לקבל אותך, והם חוקרים הכל - אבל איך לדעתך אפשר לפעול למען זה שהתופעה תפחת?

yanyanlew

New member
חח. הספיקו לי 6 שנים בישיבה. זה...

זה היה ונגמר. לא עוד. איט'ס אוובר !

חחחחחחחחחחחחח

אבל מה בכל זאת אפשר לעשות למען האחרים??? למה שלא תקים או תצטרף לעמותה כלשהי שעושה משהו בתחום? נגיד עמותת הלל?

yanyanlew

New member
אני בצבא..וגם לא מוצהר לא יהיה לי..

לא יהיה לי את הזמן ואת היכולת. אני לא מתכוון לספר ולחולל שינוי בחיי כרגע... חוצ מזה שלחשוף את כל מה שאמרתי בתקשורת יהווה חילול ובלאגן גדול הדתיים לא יוכלו להראות את פרצופם בשנה הזו ברחובות. התקשורת תאהב דברים כאלה... זה לא מומלץ. אם יש מישהו שעבר התעללות אני מאוד מקווה שימצא את הדרך לצאת מזה ולחסל את אותו אדם שהרס לו את חייו הנכונים. אני לא למדתי להיות בלש ולהכנס לישיבות ולחקור.. אבל אתה יודע מה יש לי כבר שם לתוכנית... כל בחור ישיבה שאני אמצא שהוא סטרייט ושאף פעם לא התעלל מינית בילדים ובנערות יקבל מדליה ויופיע בתוכנית שלי... שנקראת... "יצאת צדיק"... חחחח.... זה רעיון טוב.. יצאת צדיק והפעם זה יהיה תרתי משמע. למצוא באמת צדיקים בישיבות. ויש כאלה !!!!! אני חס וחלילה לא אומר שכולם פדופילים. ביי.

טוב נו... אז אני מכיר אחד צדיק

בעבודה שלי. הוא גם טוען שהרבי לא נגע בו. ממנו בעצם התחיל כל הדיון כאן. התווכחתי איתו על העיניין עד שהחלטתי לכתוב פה שאלה.

white star

New member
../images/Emo54.gif אוייש גוד איזה תשובות קיבלת

נטייה מינית היא מולדת אתה נבראית הומו\סטרייט, וזה מה שאתה, חלק מהאנשים חיים איך שנבראו וחלק מעדיפים להתחבא ולהרגיש כל הזמן את הצורך ולהגיע למצב הבלתי נמנע של בגידה. הדבר היחידי שקשור שבסיטואציות מסויימות שיש רק גברים (סטרייטים)עלול להיווצר מצב של סקס בינהם, בגלל חוסר. אבל להיות הומו זה לא לשכב עם גבר, זה לאהוב גברים עם כל המסביב

אני חושב ש....

זה לא משהו שאפשר לבוא ולהגיד שזה מולד. פעם חשבו פסיכולוגים שנטיה הומוסקסואלית קשורה במה שהאדם חווה במהלך חייו, ושהמאורעות שאדם עובר משפיעים על הנטיה שלו להיות הומוסקסואל או לא. אחרי זה גילו שיש גם כמה שנולדים ככה, ונתנו לזה חיזוק, על פי בעלי חיים שיש להם גם נטיות הומוסקסואליות. אפילו עשו ניסוי בזבובי פירות והצליחו לשנות את נטייתם המינית בצורה גנטית. אני חושב שלמרות הגילויים האחרונים אין פה איזשהו עובדה חד משמעית - ושיכול להיות שזה שילוב של הדברים - כלומר - ישנם אנשים שנולדים הומוסקסואליים בגלל הגנטיקה שלהם, וזה מוטבע בהם עוד מלידה, ויש אנשים שלמרות שמבחינה גנטית נולדו כרגיל - אירועים סביבתיים שעוברים עליהם משנים את נטייתם המינית למקום כזה או אחר. יכול להיות שיש גם אנשים מסויימים שנולדו עם "נטיה להיות עם משיכה לאותו מין" ואצלהם יש אפשרות להפוך לסטרייטים או להומוסקסואליים בהתאם למה שעובר עליהם. בכל אופן לדעתי האישית - אם אדם בזמן עיצובו המיני נחשף לגברים בלבד, בהחלט יש אפשרות שהוא יושפע מכך, אך זו דיעה אישית, ואין לה שום ביסוס מדעי או עובדתי, ולכן בעצם באתי לכאן ושאלתי אם יש אילושהם דיונים או מחקרים מדעיים בנושא. תודה שוב לכל העונים, אבי

white star

New member
../images/Emo54.gif אם נמשיך עם התאוריה שלך

כל מי שבא במגע גם עם בנות יהיה דו-מיני, לא? אני יודע שיש מליון מחקרים לכל כיוון, אבל כל ההומואים שאני מכיר ידעו שהם כאלה, לקח להם זמן לעכל את עצמם, ואף אחד מהם לא גדל במסגרות של רק בנים (בנים בלבד?
)

בהחלט לא

זה ממש לא מחייב. כמו שאמרתי - אני חושב שיש אנשים שזה מולד אצלהם לחלוטין, ולדעתי יש גם מצב שיש לאנשים "נטיה" להשתנות בעיניין, מצד שלישי לדעתי גם כאלה שנולדו לכאורה כסטרייטים, יש להם אפשרות להשתנות בהתאם לנסיבות. יכול להיות שאתה מכיר המון המון הומואים, וכל אלה שאתה מכיר ידעו תמיד שהם כאלה - רק לא הודו בזה, וגם יכול להיות שאף אחד מהם לא גדל במסגרות של בנים, אבל כל העובדות האלה הם לא הוכחות לזה שלא קיימת אפשרות של אדם שמושפע מהסביבה והופך לאחד שנימשך לבני מינו. יש המון אירועים טראומטים לדעתי שעלולים להשפיע על הנטיות הטיבעיות של האדם - רק שאנו לא יכולים לדעת מה היה קורה אילו הדברים היו מתנהלים אחרת. קח את הדוגמא הכי פשוטה של ילד שסובל מהתעללות מינית בגיל צעיר - וכשהוא גדל הוא מגלה נטיות הומוסקסואליות, אז נכון שאותו ילד - חושב שתמיד הוא נמשך לזה, אבל האם נוכל בוודאות לדעת איך הוא היה גודל ללא האירוע שעבר בילדותו? אני לא יודע אם הוכחה משמעותית לתיאוריה שלי - כלומר לכך שאנשים הם מושפעים ממש מהסביבה ומשנים את נטייתם, אבל אומר לך פה הבחור, שבכיתה ה' הוא נימשך לנשים, ולמרות זה שהוא שכב עם גברים ונמשך אליהם - הוא עדיין נמשך ריגשית ופיסית לנשים מסויימות. אגב, היום המדע טוען שאין דבר כזה דו-מיני, ויש רק הומוסקסואליות מוחלטת, ולדעתי האישית גם אם המדע טוען ככה, יש המון דוגמאות שמפריכות את זה. גם המדע משנה מידי פעם לפעם את האבחנות שלו, והוא לא אמת מוחלטת בכלל!!! דוגמא מהשבוע - השבוע גילו במחקר ממש מקיף, שקפה שחור משפיע פחות על לחץ הדם של הנשים, למרות שכבר כמה שנים אומרים לנשים וגברים לא לצרוך המון קפה... אז מחר יגלו משהו אחר, זה עדיין לא אומר כלום. אבי.

white star

New member
../images/Emo54.gif אתה מעוות את האמת

נתחיל בזה שכבר כמה מחקרים הוכיחו שטראומה מינית אינה גורמת לשינוי הנטייה המינית. לגבי הבי סקסואלים, זה היה מחקר בודד, על קבוצה קטנה שבדקך באמצעות זקפה בלבד - זה לא רציני וגם זה קיבל טונות של ביקורת. ואני לא יודע, לא נראה לי הגיוני שמישו פתאום גילה שהוא אוהב גברים\נשים. זה עניין של מודעות עצמי, של התחבאות

איזו אמת אני מעוות?

קודם כל כל דבר שאני טוען, אני גם מסייג. שנית - אשמח אם תפנה אותי לאותם מחקרים או מאמרים על מחקרים שהוכיחו שטראומה מינית אינה גורמת לשינוי הנטיה המינית. זה שמשהו לא ניראה לך הגיוני, זה לא אומר שהוא לא נכון.

white star

New member
../images/Emo54.gif היה אצלי ארוח בפורום

של פסיכיאטר שהתייחס לנק' הזאת, אני יותר מאוחר אחפש ואביא לך

למעלה