שאלה רצינית לחברי הפורום

sherif

New member
שאלה רצינית לחברי הפורום

כולם מדברים על ארץ ישראל הן מההיבט ההיסטורי הדתי הלאומי הערכי ומה לא. השאלה מדוע נבחרה הארץ הזאת להיות בית לעם היהודי. הרי רוב(לא בדקתי במדוייק)הנגיעות של האל לעם היהודי לא היו בארץ הזו. המבול ונוח לא היו בארץ אברהם ופגישתו במלאכים לא היו כאן(אור כשדים?) מעמד סיני גם לא,וכמובן יצירת מצרים שגזלה 400 שנה מההיסטוריה ,להיות בניכר. אז מה עושה את הארץ הזו מיוחדת ליהודים "ארץ חיטה ושעורה וגפן ותאנה ורימון,ארץ זית שמן ודבש" קשה לי להאמין שזה בגלל מה שצמח כאן. בראיה היסטורית וכיום אני לא מאמין שזו הסיבה העיקרית לבחירה. גם לא מה "שלא מוצאים כאן" אין לנו נפט ולא מחצבים,מזג אויר לא מיוחד ,דיי מתאים לאזור בכלל,אאפילו מיים כבר יש לנו בעיה. ההון האנושי,יכול היה להיבנות גם במקום אחר(נגיד קנדה),לא מיוחד לאזור. אז מה באמת הסיבה?גם אני אוהב את הנוף הנשקף מחלוני אבל בטח זו לא הסיבה העיקרית. אז למה?

התולעת 1

New member
בראשית ברא אלוקים את השמיים ואת

הארץ..חלק א אכן יש לנו זכות על א``י אבל יש גם תנאי שנוכל להתקיים פה על אדמתנו.אף אחד מראשי הממשלות שאני הכרתי עד היום לא אמר את הרש``י הראשון על התורה.אם היו לומדים תנ``ך. אם היתם לומדים תורה עם מפרשים כגון רש``י גדול המפרשים היתם יודעים את הדבר הבסיסי הראשון. הקב``ה פתח את ספר בראשית ``בראשית ברא אלוקים את השמיים ואת הארץ`` לא בשביל להוכיח שהוא ברא את השמיים ואת הארץ אומר רש``י.לא בשביל להראות שהוא ברא את העולם. את התורה הוא נתן לנו. אומר רש"י היה צריך לפתוח במצווה הראשונה ``החדש הזה לכם ראש חודשים הוא ראשון לחודשי השנה`` אבל הוא לא פתח במצווה הראשונה הוא פתח עם ``בראשית ברא אלוקים את השמיים ואת הארץ`` של מי הארץ? של הקב"ה.הוא ברא אותה. אומר רש``י על פי המדרש: ``אמר רבי יצחק לא היה צריך להתחיל את התורה אלא מהחודש הזה לכם שהיא המצווה הראשונה שנצטוו בה ישראל ומה טעם פתח בבראשית משום כח מעשיו הגיד לעמו לתת להם נחלת גויים, שאם יאמרו אומות העולם לישראל לסטים אתם שכבשתם ארצות שבעה גויים אז הם אומרים להם כל הארץ של הקב``ה היא הוא בראה ונתנה לאשר ישר בעיניו ברצונו נתנה להם וברצונו נטלה מהם ונתנה לנו`` אני לוקח דבר זה שלי ,אני נותן לפלוני משאיל לו אותו קח בבקשה.לקח.נתתי לו את זה ברצוני.אני חייב לתת לו? לא חייב.נתתי לו ``קח`` ``קח``.``תן לי`` ``תודה!`` ``קח אתה עכשיו`` יכול לעשות מה שהוא רוצה הוא בעל הבית הוא ברא שמיים וארץ.`` כל הארץ של הקב``ה היא הוא בראה ונתנה לאשר ישר בעיניו הוא ברצונו נתנה להם ברצונו נטלה מהם ונתנה לנו`` בשביל זה פותחת התורה ב``בראשית ברא אלוקים את השמיים ואת הארץ`` כל כדור הארץ.כשנתן לנו את נחלת הגויים הודיע אותנו הקב``ה את כחו וגבורתו.כתב לישראל את מעשה בראשית להודיע שהארץ שלו ובידו להושיב בה כל מי שירצה. אבל הוא גם יכול לעקור את מי שהוא ירצה מהארץ.יכול לעקור את אלו ולהושיב אחרים.שלא יכלו האומות לומר לישראל ``גזלנים אתם שכשבתם ארץ שבעה גויים`` ועוד דבר הודיע לנו הקב``ה: ``כח מעשיו הגיד לעמו`` שלא תגידו שכבשתם את ארץ ישראל בגלל אסטרטגיה של יהושוע בן נון.לא,זה ``כח מעשיו`` הוא אמר מראש שהוא ייתן את הארץ המובטחת. ז``א יש פה הבטחה שנקבל את הארץ, זה הזכות שלנו על ארץ ישראל,מראש הודע לנו שנירש אותה אבל יש גם תנאי בשביל שנזכה. מה התנאי? התנאי כתוב בספר תהילים דוד המלך אומר: ``ויתן להם ארצות גויים ועמל לאומים ירשו בעבור ישמרו חוקיו ותורותיו ינצורו הללויה`` המלבי``ם מסביר: הקב``ה קיים את שבועתו לאברהם ``ונתן להם ארצות גויים`` קבלנו את הארץ של שבעה עמים שהיו כאן.``וגם נתן להם את רכושם וקנינם כי קבלנו גם מהגויים את כל הרכות ואת כל הבתים ואת כל המעיינות וכל מה שהם הכינו קבלנו על מוכן.גם את העמל שהם עמלו גם קבלנו. המשך..........

התולעת 1

New member
ארץ זבת חלב ודבש``---חלק ב

ארץ זבת חלב ודבש`` ..בעבור ישמרו חוקיו ותורותיו ינצרו הללויה..ב אבל הגויים של פעם היו במצב טוב יותר מיהודים של היום ה` ירחם.יש יהודים של היום שפחות מהגויים של פעם. הגויים של פעם ידעו שאם הקב``ה הבטיח לעם ישראל ``ארץ זבת חלב ודבש`` הוא יקיים. הוא הוציא אותם ממצריים ``שמעו עמים ירגזון חיל אחז יושבי פלשת`` כולם רועדים כולם מפחדים שמעו מה הקב``ה עשה בעשר המכות במצריים איך קרע להם את הים הם ידעו בדיוק מה הולך להיות.עכשיו הוא יכניס אותם לארץ ישראל כמו שהוא הבטיח ואז הגויים האלה יצטרכו או לעזוב או למות במלחמה. מה הם עשו? ההבטחה הייתה ``ארץ זבת חלב ודבש`` הם אמרו: הם לא ימצאו פה לא ``זבת`` ולא ``חלב`` ולא ``דבש`` כלום.סתמו את המעיינות,את הבארות,כרתו את עצים,כל הפרות השחיתו והם ידעו שהקב``ה לא יכול להכניס את עם ישראל במצב כזה.לכן נגרם שעם ישראל יסתובבו במדבר 40 שנה עד שהגויים יחשבו שהדבר עבר ופס מן העולם יתחילו לנטוע מחדש ,יבנו מחדש,ישחררו את המעיינות הכל יהיה בסדר והופ הביא את עם ישראל לבפנים על מוכן. על זה נאמר ``ויתן להם ארצות גויים ועמל לאומים ירשו`` מה שעמלו הגויים ירשו היהודים. לכן הוליכם 40 שנה במדבר כי הכנענים עקרו כל הנטיעות. המתין עד שהייתה ארצם מלאה כל טוב והייתה על התכלית שהובטחה לעם ישראל.אבל למה הוא נתן את ארץ ישראל לעם ישראל שזו ארץ מצוינת באקלים שלה יש בה את שבעה פרות היסודות של הפרות שהתורה אומרת ``חיטה ושעורה וכולי.למה? מבחר כל הארצות? למה נתן? ``בעבור ישמרו חוקיו ותורותיו ינצרו הללויה`` כי לא נתן להם ארץ ישראל אלא על מנת שישמרו את התורה.``אומר הקב"ה אני נותן לכם מקום כזה מיוחד בשביל שתבואו לכאן ותשמרו את התורה``. זו לא סתם ארץ.אתה יודע שריפ, רוצים להחזיר את הר המוריה זה הר הבית וזה פלא פלאות איך יהודים מוותרים על דבר כזה או מדברים עליו בכלל? מה זה הר הבית אתה יודע ? שם נברא אדם הראשון! משם נצבר עפרו! לפני שנצבר עפרו היה שם אבן השתיה שממנה הושתת העולם.זה היסוד של העולם ממנו הוא התחיל להתרחב עד שהקב``ה אמר לעולמו די לכן הוא נקרא שדי. שם נעקד יצחק אבינו בהר המוריה בהר הבית.שם הקריב אדם הראשון קורבן לה`.שם היה סולם של יעקב אבינו.משם יורדות כל הנשמות לעולם.גוף אדם הראשון נצבר משם וכל הנשמות יורדות משם המקום הכי מקודש בעולם זה הר הבית הר המוריה.ועל זה אומות העולם לא יכולים להונות אותנו כלל וכלל כיון שזה קניין של היהודים דוד המלך קנה את המקום מארוונה היבוסי בכסף מלא! מכספם של כל שבטי ישראל.אז זה בטבו שלנו כתוב בתנ``ך מפורש.

בוא נראה אותך במקום ארוונה

עומד שם ארוונה בגורן על הגבעה מוקף בדויד ועבדיו אחרי שהצבא של דויד גמר לכבוש לו את העיר. ועכשיו מבקשים ממנו למכור. לא ימכור? אתה לא היית מוכר במקומו? או נותן בחינם או כל מה שהיו אומרים לך לעשות? ארוונה כן. גם אני. מה, אני צריך להתעסק עם דויד? השתגעתי? אני צריך לגמור כמו גלית, נבל הכרמלי, אבשלום, אוריה, אדוניהו, עמשא, שבע בן-בכרי? דויד רוצה את הגורן הגבעה והבקר? שייקח. רוצה לשלם חמישים שקלים? שישלם. לפחות נשאר קצת כסף לארוונה לקנות מעורב ירושלמי לו ולאישתו ברחוב יפו.

התולעת 1

New member
אפילו הסתוריה לא יודעים....חלק ג

הישראלים שלנו אפילו הסתוריה לא יודעים מי טוען על זה? הערבים הפלסטינים שמוחמד שלהם לא היה פעם אחת בירושלים ובקוראן לא מוזכר את ירושלים ואצלנו בתנ``ך 700 פעם מופיע ירושלים ודוד המלך בנה אותה וקנה את המקום ואף אחד לא טוען טענה שזה שלנו בטבו. אתם הגזלנים יושבים על המקום שלנו. היה ויכוח בטלוויזיה אחמד טיבי עוזרו של ערפאת דוקטור וחבר כנסת התווכח והתעמת עם פרופסור והוא אומר לפרופסור ``תלך לעזאזל,אני פה לפניך`` והפרופסור לא ענה לו.לא אמר לו ``אנחנו היינו פה לפניך`` כי הוא לא יודע תנ``ך. הם טוענים ``אתם באתם ב48`` ``אנחנו פה לפניכם`` ולפניכם מי היה? לפני 101 שנה היה פה אחד מההסתוריונים הגדולים שהסתובב באזור שלנו והוא כתב בספר נדמה לי ``התיר הגדול`` כתב בספר שם שמספר היהודים שהיו פה לפני 101 שנה בדיוק היה 45,000 יהודים והיו פה רק 6000 ערבים.זה לפני 101 שנה.והזכיר את זה הרב לאו ברדיו לפני מספר שנים.אז הישראלים שלנו אפילו הסתוריה לא יודעים. לא מלפני אלפי שנים לפני 100 שנה.איזה ישוב היה פה בכלל? ישוב יהודי גדול פי כמה מהישוב הערבי.פלסטינים,פליטים נכון? פלסטינים הם פליטים. גם אנחנו היינו פליטים.כל הזמן אלפיים שנה אנחנו פליטים.פולטים אותנו מכאן לשם משם לכאן משם לכאן מכאן לשם ויהודים הסתדרו חלק באמריקה חלק באירופה חלק אסיה וחלק הגיעו לארץ.רוב העם נמצא בחוץ. הפליטים היחידים שלא הסתדרו ולא רוצים להסתדר וגם אף אחד לא מוכן לקבל אותם זה הפלסטינים.מסביבנו הרבה מדינות ערביות משופעות בנפט,במים,בשטח,מה אתם לא יכולים לקחת מיליון פלסטינים? אחים שלכם.אתם נותנים להם חמישים שנה לגור באוהלים ואתם מסתכלים עלינו? איפה אחוות האחים למה אתם לא דואגים להם? אלא זה הקדר שצריך לבא להלחם בנו.איפה ההומניות של כל העולם? איפה האו``ם? לכולם עוזרים רק לפלסטינים לא? דווקא פה בעניבה הצרה שלנו? א``י רוחב של עניבה.לא,תתחסו אתם שמה.למה? זה מקום שלהם שייך להם.טוב,תוציאו להם את הקושן? תוציאו את הטבו? תראו להם שזה שלנו.זה אותו תנ``ך של הברית החדשה הנוצרים מכירים.ראש הממשלה הראשון בן גוריון הרים את התנ``ך באו``ם ואמר ``בזכות התנ``ך אני תובע את א``י ,כי היא שייכת לעם היהודי.לנו יש טבו על א``י לאמריקה אין טבו על אמריקה.`` קבלנו.מה קרה שכחו מהתנ``ך? נגמר? איזה בורים ועמי ארצות נכנסים למשא ומתן לא יודע מה מגיע לו בכלל.יושב ברק לא יודע מה מגיע לו מה שלו בכלל.העיקר שרו פעם ``ירושלים של זהב ושל נחושת ושל חול`` נשאר חול. פעם שרו עוד שיר: ``יש אנשים עם לב של אבן יש אבנים עם לב אדם`` איזה שירים בשירים הם חזקים.בכל אופן ארץ ישראל שייכת לעם ישראל מי נתן לנו אותה? הקב``ה.

ציטוט: "לפני 101 שנה בדיוק

היה 45,000 יהודים והיו פה רק 6000 ערבים". תגיד מאיפה אתה מביא את הנתון הזה? אמחנו מדברים על 1902, כן? לא רק שאתה לא יודע הסטוריה, אתה גם לא יודע איך מאייתים הסטוריה. זה עם ט חמודי לא עם ת. הנה קיבלת שיעור פרטי בחינם. וסליחה מראש על הקטנוניות, אבל יש לומר "היו 45,000 יהודים" ולא "היה". אבל מכיוון שכל המשפט אינו אמיתי אז זה באמת לא חשוב.

חמודי, הלכתי ללמוד וחזרתי

ואילו התוצאות. מוסלמים: 431,800 ב 1890 590,000 ב 1915 בניגוד לטענתך שב 1902 היו פה 6000 ערבים, אז לידיעתך דווקא היו פה כ 500,000 מוסלמים כ 40,000 נוצרים וכ 50,000 יהודים (לגבי היהודים דווקא היית יותר קרוב למציאות). גם אם נניח שרק המוסלמים הם ערבים, אתה עדיין טועה (או משקר) בגדול. היו פה בערך פי 80-90 ערבים ממה שאתה טוען. אז למה שנאמין לאיזשהו דבר שאתה כותב פה? זה די פאתטי לראות שאנשים ממציאים נתונים שאין להם כל קשר למציאות ומבססים עליהם טיעונים כאלו ואחרים. וברוב חוצפתך אתה עוד כותב "אפילו הסתוריה לא יודעים" (ועוד עם ת במקום ט).

התולעת 1

New member
אני אלמד אותך הסטוריה

הרי הטורקים הם גם מוסלמים נכון? לפני שהגיאו לכן הברטים היו כאן הטורקים אני כתבתי שהיו כאן כ6000ערבים,לא דברתי אל המוסלמים(טורקים) אך ורק ע ר ב י ם הבנת ממי לפני שאתה קורא לי שקרן ת'צחצח את שניך היטב היטב. ותביט אל המראה,תגלה שאני זה לא אתה.

יקירי המתלהם

טרם הבאת לנו מקור אחד למספר 6000. אז איך נידע שלא הזית את המספר הזה מעמקי מוחך הקודח? אם יש לך לינק אנא שלח אותו, שנוכל כולנו גם להיות חכמים כמוך. כל איזכור שאני מצליח למצוא באינטרנט סותר לחלוטין את דבריך. למשל זה "המספרים לגבי תחילת שנות ה-80 של המאה ה- 19 הם הערכה לא מדוייקת. אבל מדובר, ככל הידוע לי על כ-400,000 ערבים בארץ וכ- 30-40,000 יהודים. כלומר, כעשירית התושבים יהודים." (יעל בוגין). (בכוונה אני לא מספק כרגע את הלינק. אם אתה רוצה באינפורמציה אמיתית תתאמץ קצת. לא יזיק לך.) אגב, ככל שהתאמצתי לא הצלחתי להבין את פשר העניין שאתה מגלה בשיניים שלי.

masorti

New member
הבה ונסיים את הויכוח האוילי הזה...

הנה לינק לטבלה של אוכלוסיית א"י במאות השנים האחרונות. אפשר לראות בבירור שבסוף המאה ה-19 היה כאן רוב ערבי מוחץ. והיות והקישור שייך לארגון יהודי-אמריקני, מן הסתם אין לחשוד בו בזיוף לטובת הערבים.

זה בדיוק הלינק ששלחתי

בהודעה הקודמת שלי (זאת שכותרתה "חמודי, הלכתי ללמוד וחזרתי"). אבל כפי שאתה רואה זה לא מספק את התולעת...

התולעת 1

New member
``התיר הגדול``

לפני 101 שנה היה פה אחד מההסתוריונים הגדולים שהסתובב באזור שלנו והוא כתב בספר נדמה לי ``התיר הגדול`` כתב בספר שם שמספר היהודים שהיו פה לפני 101 שנה בדיוק היה 45,000 יהודים והיו פה רק 6000 ערבים

אני מעדיף להקשיב להסטוריונים

ולא להסתוריונים. אם אתה רוצה שבכלל נתייחס, אז שלח את שם הספר ומספר העמוד, והיכן ניתן למצוא את הספר, או עדיף מכך - שלח לינק למקור רלוונטי באינטרנט.

תגיד תולעת, זו שיטה קבועה אצלך

כשאתה נתפס בשקר להמציא על המקום שקר חדש? גם את זה למדת מאותו אחד שממנו אתה לומד הכל? אגב, את השיניים אני מצחצח יום יום כי כך אמא ממליצה. אבל בכל אופן תודה לך שאתה דואג לבריאות השיניים שלי.

התולעת 1

New member
השקרן זה אתה

לא תפסת אותי בשום דבר שאני משקר ההפך הפרחתי לך את כל הלנקים שהבת,אתה מביא לנקים שלא קשורים לדיון בכוונה.כי אתה יודע בברור שאני צודק אגב.אני יודע שבמסר האשי שלך אתה מקבל הנחיות מגורמים שונים איך לצאת מהבוכה שבה אתה נכנסת.

בקושי הספקתי לנשום וכבר שקר נוסף

או קיי. אז הבנתי. זאת אכן שיטה אצלך כפי חשבתי. ציטוט מהתולעת: "אני יודע שבמסר האשי שלך אתה מקבל הנחיות מגורמים שונים" באמת? כמו שאתה יודע שיש בורא לעולם? בוא נעשה קצת סדר בראש המבולבל שלך. 1. אתה לא יכול לדעת כי מעולם לא היית בבית שלי. 2. אני לא מקבל הנחיות מאף אחד. 3. בכל הדיון שלנו לא קיבלתי מאף אחד מסר אישי הנוגע לנושא הדיון שלנו. המסרים הרלוונטיים היחידים שראיתי הם אילו שנכתבו פה בפורום, ובפורום הסטוריה ששם טרחתי לברר את הדברים שבהם הייתי בטוח ב 99% אבל לא ב 100%. (ממליץ לך בחום להשתמש בהם לפני שאתה שופך ערימות הבלים מהמקלדת.) וגם פורום פלירטוטי לשון שהפניתי אותם לדיון הזה ברגע שראיתי שזה הופך לפארודיה משובחת... אני לא מכיר אף אחד מהמגיבים יותר ממה שאני מכיר אותך, כלומר היכרות אינטרנטית דרך המסרים שנכתבו על ידו והכרטיס האישי.

התולעת 1

New member
רצתי להראות לך

אחד שרוצה לסלף וזה בטבע שלו תמיד ישאר סלפן גם אם יהיו אלף עדים לא יעזור לסלפןלסלף עדויות.

למעלה