שאלה רפואית.

Fenris

New member
השאלה היא

האם זה לא אותו יחס בין נימולים ללא-נימולים (שהרי אם יש בכל מקרה שלושה נימולים על כל עשרה לא-נימולים, אז הסטטיסטיקה הזו לא שווה הרבה....)

חחח...תאמין לי קראתי את המאמר

והם יועים לעשות סטטיסטיקה החוקרים האלה. קראתי מזמן ואת הנתון הזה לא לא הציגו ככה במאמר. היציגו בשיעור הנדבקים מתוך כלל הנבדקים מאותה קבוצה (ערלים/נימולים).

דליתוש4

New member
לגבי נשים ושאר עניני ברית מילה

אצל זוג לא נימול הגבר תורם חלק מהרטיבות מהנוזל שנמצא בין העורלה לזין. אם הבחורה רטובה מספיק, זה יספיק, אם לא אז לא. בנוסף העדר העורלה יוצר חיכוך רב יותר בין הנרתיק לזין. תוספת החיכוך מוסיפה את שלה לייבוש. קראתי פעם שמרכזי העונג אצל אישה פועלים גם על לחץ (שמפעילה העורלה) שגבר נימול לא יכול ליצור. אבל אני לא זוכרת איפה ואולי זו פרופגנדה של מתנגדי מילה. (אם כי יתכן שלאבולוציה גם יש מילה בנושא). גבר נימול בכל מקרה לא תורם לחות ובהכרח תורם לייבוש. ההשפעה משתנה בין זוג לזוג. גבר נימול יכול להחדיר את איברו לנרתיק (בעדינות) ביתר קלות כשהאשה לא מגורה (נניח כשיש זמן וחשק לקוויקי בבוקר). בעניין ההרגשה, אני לא גבר. נראה לי תיאורטית שהסרת רקמה עצבית שהיא חלק אורגני מהגוף בהכרח גורר פחות חיבורים עצביים למוח ובהכרח יהיו פחות אזורים מגורים במוח (כמו בזין). יש תופעה של פיצוי, אני חושבת שבהסרה של כמות כזו ענקית של עצבים הפיצוי לא יכול להיות ולו קרוב ל-100%. העצבים בכיפה ובשאר האיבר הנימול חשופים הרבה יותר לחיכוך חיצוני (בדים) ואני לא רופאה אבל נראה לי שזה לא יכול לגרום ליתר רגישות אלא להיפך. העובדה שנימולים רבים מעידים על הנאה רבה מסקס היא בעיני הוכחה מדהימה ליכולתו הבלתי נדלת של הגוף האנושי (כמו של חיות אחרות) להתמודד עם עקות מסוגים שונים לטובת הפרט הנפכע. יש לציין (בעיני) שתופעות כגון שעירות הפין (כן, הוא היה יכול להיות חלק, פשוט חלק מהעור שמכסה את האשכים נמתח עד אחרי בסיס האיבר) צלקות (תופעה ידועה בניתוחים ככלל) וחספוס העור (התקרנות) נפוצות מאוד. (איך ולמה עור מצולק שעיר ומחוספס הפך להיות "אסתטי" זו חידה לאנתרופולוגים) וזה בכלל בחירה תרבותית ודתית האם להכריח תינוק להתמודד עם עקות. אבל בסופו של דבר זו בהחלט בחירה אישית, לתת את התינוק שלי שיחכתכו לו, או לא לתת?

שלילולה

New member
מעניין

ואם באמת יש לך תינוק והתלבטות בעניין אז כן, לתת שיחתכו לו. אצל מוהל כירורג (אם תירצי שם של מישהו מקצועי תבקשי במסר) הסיבה היא שבימינו (זה בטח יישתנה מתישהו בעתיד) גבר לא נימול הוא עובדה מביכה עבורו החל מילדותו דרך בגרותו (תיכון וצבא) ואצל חלק גם מאוחר יותר. תחסכי לו את זה. אני אומרת את כל זה לאור התמודדות של הורים קרובים לי מאוד, עם הנושא ממש בחודש האחרון. בכאב גדול הם החליטו להוריד, תוך הסתכלות על טובת הילד הגדל כיהודי בישראל. הקטן סבל מעט מאוד ואחרי כמה שעות התנהג כאילו לא קרה כלום. המוהל היה מצויין.

דליתוש4

New member
אין תינוק ואין התלבטות ../images/Emo13.gif

לגבי השד החברתי, יש הרבה דיונים מאירי עיניים בפורום ברית מילה בעד ונגד בתפוז. הוא כנראה קיים אצל כאלו שמלים בסופו של דבר את התינוק... לשלמים, ככלל, אין תלונות. להיפך. (תקראו קצת בנושא, לפני שאתם מגיבים...)

Fenris

New member
לי עוד אין תינוק

וגם לא יהיה בזמן הקרוב, אבל מאז שקראתי את המידע בפורום "ברית מילה" אני כבר לא כל-כך בטוח שאני רוצה להעביר את בני בכורי (וכל בן אחר שיוולד) תחת סכין המוהל. אז בטוח שאני אעדיף מנתח מוסמך ורב מברך במקום מוהל (אין מצב שאיזה סוטה מזוקן ישים את השפתיים שלו על האיבר של הבן שלי
וזה לא מצחיק בכלל, גועל נפש
), אבל עדיין אני צריך להחליט אם אני בכלל הולך לכיוון הזה או לא. וזאת באמת לא החלטה קלה, עם כל הכבוד (ויש כבוד) למסורת.

למעלה