שאלה רפואית

reformy

New member
שאלה רפואית

נתקלתי השבוע בשאלה: מדוע לוולקנים ולרומולנים יש דם ירוק? מישהו מכיר הסבר מדעי?

itstzar

New member
בטח כי התסריטאים של הסדרה המקורית

חשבו שזה מה זה מגניב

B a n j o

New member
בגלל

שיש להם בדם כמות גדולה של נחושת (אני לא צוחק), כמו שלנו יש ברזל. ואם לא ידעת, אז במקור הרומולנים והוולקנים זה אותו הגזע

reformy

New member
לא צחקתי, וכן ידעתי

itstzar - ברור שהתסריטאים חשבו שזה מגניב, אבל מה שאני חיפשתי זה הסבר מדעי. תודה!

CommandeRiker

New member
בקשר אילהם...

מה ההבדל בין הפילוסופיה רוממולאנית והוולקאנית? ולמה הרומולאנים שואפים?

reformy

New member
יש שרשור ישן בנושא

מלפני חודש-חודשיים. חיפשתי ולא מצאתי, אבל נראה לי שהחיפוש בפורום הוא די גרוע.

Bajoran Preist

New member
אני לא מומחה בנושא, אבל..

כעיקרון בוודאי ידוע לך שהוולקנים מקדשים את ההיגיון מעל לכל שאר הדברים ואת הדחקת הרגשות, והסיבה העיקרית(או המקורית) לכך היא רצונם למנוע את הדרדרותם בחזרה אל הפראיות שהייתה בעברם העקוב מדם. הרומולנים לעומת זאת זנחו את דרך ההיגיון, ובאופן תרבותי הם למעשה מאוד שונים. ממה שאני יודע המאפיין הבולט של הרומולנים הוא האימפריאליות. יש להם שאיפות אימפריאליות, סנאט(כמו ברומא העתיקה) וכו´.

greentigerchild

New member
לאו-דוקא...

לאו-דוקא אימפריאליסטיות, אלא ההנחה שהם "the best": תרבותית, חברתית, מדעית וכד´. ואגב: הם לא זנחו את דרך ההיגיון, הם פשוט "התפתחו מעבר לזה" והעצימו את כל היכולות שלהם, לדעתם. שני פרקים טובים בנושא הם אלו על "ספוק הנעלם"...UNIFICATION I,II- TNG- שלמעשה מעלים את נושא ´האיחוד הקדום´-בין רומולוס לוולקן.

רגע רגע רגע. זה בטוח העניין?

אני יודע שבדיאלוגים בסדרות השונות הזכירו מפעם לפעם שהדם הוא ירוק, אבל מישהו ממש ראה פעם דם ירוק? (למען האמת, אני לא זוכר בכלל שראו דם (לא חשוב באיזה צבע)).

S h a y 9 9 9

New member
בודאי שראו

אני זוכר פרק בTOS שקירק וספוק היו צריכים להלחם עד המוות כי לספוק היה פון פאר ואשתו בגדה בו או משהו כזה...(סדרה מוזרה) ובזמן הקרב קירק פצע את ספוק וירד לו דם ירוק, חוץ מהמקרה הזה ב"דורות" האווי טים מוצאים גופת רומלוני על מצפה האמרגוסה כשחצי מהפנים שלו מלאות דם ירוק... בסרט השישי "הארץ הבלתי נודעת" יש את הסצינה ששני דמויות מסתוריות משתגרות לחללית קלינגונית בזמן שאין כוח משיכה ועושים שם טבח ,הקלינגונים הפצועים מדממים בורוד(!) זאת לא הפעם היחידה שראיתי קלינגונים מדממים בורוד ככה שזה לא סתם נעשה חד פעמי לסרט הזה... ואת מי שזה מעניין אותו בבבילון 5 היה חייזר בעונה ה1 בפרק עם הקרבות מוטאי שדימם בלבן.

reformy

New member
אני זוכר שראיתי את דורות בקולנוע

ושהם גילו את הגופה על הרצפה, התחלתי לצעוק לחברים שלי: "רומולני! רומולני!". למותר לציין שהיה להם מבט של "מה אתה רוצה?!". הם פשוט לא מבינים את זה.

jerri

New member
הסיבה לדם הורוד בסרטים היא העובדה

שרצו לתת לסרטים דירוג צפיה (certification) נמוך יותר, ודם אדום מבחינת הצנזורים הוא עילה להעלות את הדירוג.

למעלה