בשושלת שלי,
הכלל הוא שאסור לנו להשמיט דבר. אנחנו חייבים להעביר הלאה את כל מה שלמדנו, כולל דברים שאנחנו לא מסכימים איתם ושנראים לנו שגויים, בצירוף הערותינו ודעתנו והדגשים שלנו. מותר לנו להוסיף כאוות נפשנו (ואפילו מומלץ). אם רמתנו מספיק גבוהה כדי להוסיף, זה יהיה אפילו מומלץ מאוד, אחרת הידע יפסיק להתפתח וזה הרי אנחנו לא רוצים שיקרה... הרי מדובר פה בסך הכל בסוג של מחקר עם יישומים מעשיים (לא כולם ולא תמיד, אבל שיהיה...). הדבר יוצר עומס עצום של ידע. וגם בעיה מדומה: הרי אם אני, אישית, התמחיתי רק בחלק קטן מהידע הזה ברמה גבוהה, איך אני יכול לעזור לתלמיד שלי להתמחות בחלק קטן אחר של הידע ברמה גבוהה? זוהי בעיה מדומה בלבד, מפני שכל אחד מאיתנו (בשושלת) מתמודד איתה בהצלחה רבה מאוד פעם אחר פעם. למעשה, זוהי לא בעיה כלל - זאת פשוט אחת מההתמחויות של השושלת שלנו (ללמד בצורה כזאת). אחד מה"טריקים" החשובים ביותר שלנו, לדעתי, הוא שמירת הידע במרכזים אנרגטיים ולא "רק" ברמה השכלית. למעשה, רוב הידע נשמר במרכזים אנרגטיים, בצורה מקודדת ולא בצורה מילולית. ברמה השכלית, המילולית (כגון: קאטות), יש מצבורי ידע "אינדקסי" מסויים שמהווה מעין "מערכת בקרה" על הידע האמיתי, השלם יותר. מורה יודע, אנרגטית, מתי הלימוד הושלם, הועבר במלואו הלאה. במלים אחרות, בשושלת שלי לא יכול להיות מצב שמישהו יגיד "טוב, זה לא נראה לי", ישמיט כמה דברים יוסיף כמה דברים וייצא עם "שיטה חדשה לגמרי" (כמו שקורה מדי פעם באמנויות אחרות - ואז בעצם נוצרת שיטה חדשה), אבל יכול להיווצר מצב דומה! ההבדל יהיה שהוא בכל זאת יעביר הלאה את כל מה שלמד, אולי בליווי עיקום הפרצוף ותוספות נוסח "אבל אני לא מאמין בזה, זה לא עובד לדעתי..." לדוגמא, קווי המרידיאנים עוברים בשושלת שלי, אבל מזה כמה דורות נמתחת עליהם ביקורת קטלנית בטענה שמיקום מסורתי זה הינו שגוי ושאת מיקומם המדוייק של הקווים צריך לראות אחרת זה כמעט חסר טעם. וכמו כן שמיקומם של חלק מהקווים משתנה ללא הרף, או בצורה מחזורית כלשהי... עכשיו, זה ש"זה הכלל" זה לא אומר עדיין שהכלל אכן מבוצע. יכול להיות מורה רשלן בזרימת השושלת, שלא יטרח להעביר כמה נושאים בגלל רשלנות או סיבה אחרת... למעשה, קשה מאוד להימנע מכך לגמרי, בגלל הכמות העצומה של הידע והתרגילים והמתודות, שלעיתים רבות סותרים זה את זה (אחד התרגילים האהובים על הדורות האחרונים זה לתת לתלמיד לנסות ליישב שתי מתודות או שיטות סותרות לכאורה). אם למישהו יש גישה מאוד מאוד שונה מזו של המורה שלו (זה מאוד שכיח בשושלת שלנו, זה ממש ממש אופייני, דור אחר דור), אז יש תחושה של "אמנות אחרת לגמרי" - וזאת למרות שלכאורה כל הידע והתרגילים והחומר וההנחיות עברו בשלמותם. מבנה הזרימה של השושלת דומה לפירמידה של תוצאות או מטרות. בראשה יש תוצאה או מטרה המוגדרת בצורה פנימית (ולא מילולית) והיא ניתנת אולי לניסוח הבא: "להיות אמן קונג-פו". מתחתיה יש תוצאות-משנה נוספות, המביאות לתוצאות הראשיות יותר. לגבי הדרכים אל כל תוצאה ותוצאה, כאן אנחנו כבר נכנסים לקבצי הידע המורכבים והמסובכים של השושלת שלי. וזה החלק הפחות חשוב, אך המאוד חשוב, שכל כך קשה להעביר בשלמות. ברגע שה"פירמידה" קיימת בצורה שלמה אצל מורה מסויים, הוא כבר יכול לייצר שיטות עבודה ואפילו קאטות (למרות ש... זה בעייתי ובזבזני ולעיתים אף גרוע מכך) בעצמו, כדי לאפשר לתלמידיו לרכוש את אותה פירמידה. יתר על כן, למעט מקודקוד הפירמידה, שאר חלקיה הינם דינמיים ומשתנים, בהתאם לאופיו של המורה, רמתו, יעודו, התמחויותיו, מזגו וכולי. המורה שלי יודע בוודאות שכל הידע אצור ואגור בתוכי, בתת-המודע שלי. כ-ל הידע שלו אני זקוק כדי: 1. ללמד 2. להמשיך ללמוד בעצמי מורה טוב יכול, לפעמים, אפילו לנוע אל תוך הידע השושלתי ולשאוב ישירות ממורים קדומים יותר בשושלת, תוך דילוג על המורה האישי שלו. לדוגמא, פעם תלמידה שלי נזקקה למשהו ופשוט "הלכתי" להביא לה אותו: היתה זו קאטה לא לחימתית שתורגלה בעבר הרחוק והמורה שלי מעולם לא לימד אותי אותה פשוט כי הוא לא הכיר אותה. במסגרת ה"מסע" שערכתי פשוט למדתי את הקאטה הזאת בשלמותה - והיא אכן הניבה את התוצאה המקווה. אני לא יכול, במקרה זה, להגיד שהמצאתי את הקאטה הזאת (למרות שאין לי בעיה להמציא קאטות, אם יש צורך בכך, הכל בהתאם לרמה שלי וליכולת שלי כמובן), כי לא המצאתי אותה. היא קיימת והיתה קיימת עוד לפני שנולדתי. כשזאב אומר שמבחינתו הגדרת המורה היא זו שקובעת, הוא בעצם מכיר בכך ש"הגדרה" היא עניין גמיש. כל אדם יגדיר דברים בדרכו, בצורה שונה מזולתו. ואם עבור מורה מסויים "גוג´ו ריו" זה X, אז יכולים לבוא 1,000 אנשים ולהגיד לו: "מה אתה מדבר, גוג´ו ריו זה Y!!! יש לכך הגדרה ברורה!!! אתה מורה טוב ומלמד דברים יפים, אבל זה לא גוג´ו ריו!!!" אבל העובדה היא, שהוא, מבחינתו, כך הבין את מה שהמורה שלו ניסה להורות לו ולכן מבחינתו הוא כן מלמד בדיוק את מה שהמורה שלו הורה לו. השאלה היא מה עיקר ומה תפל. התשובה היא בהתאם למשיב ולראייתו. וזאת כל הנקודה, בעצם.