שאלה ריחנית

dblast

New member
שאלה ריחנית

שלום, הריח של פרוות הכלבה שלי ממש מפריע לי. מספיק שהיא תיגע בי בטעות לפני שאני לבוש לאירוע או משהו כזה, אני מדיף ריח של כלב בצורה חזקה. מדובר בכלבת בוקסר (פרווה קצרה), וכלבה שאוהבת מגע. השילוב קטלני
א. בבית גידול המליצו כלל לא לקלח את הכלב. זה מה שניסינו עד כה. האם באמת רצו לא לקלח אותה כלל? (היא גרה בבית). ב. אם ניתן לקלח, באיזה שמפו להשתמש כדי שלא יהיה יובש בעור או תפעות אחרות? תודה. דניאל

dblast

New member
פרופלאן

ועכשיו עוברת לסאנשיין. הריח אגב, תמיד היה שם.. בעיקר מרגישים אחרי שמלטפים אותה.

סאנשיין זה אוכל ברמה נמוכה בלשון עדינה

איפה הכלבה נמצאת רוב היום ? בבית ? בגינה ?

dblast

New member
לא ידענו שהמזון לא אכותי

במה זה בא לידי ביטוי? לעומת פרופלאן הסאנשיין זול יותר ובעלי כלבי בוקסר שגרים לידינו מאכילים במזון הזה את כלביהם.

רֵעוּת

New member
אין בעייה לקלח אותה כל עוד מקפידים על שלושה

כללים. 1. שימוש בשמפו המותאם לפרוות כלבים, אם אין לה טפילים אפשר לבחור שמפו יותר עדין משמפו נגד טפילים ואז אפשר לרחוץ בתדירות יותר גבוהה. 2. שטיפה יסודית של כל השמפו מכל העור. 3. יבוש יסודי של הפרווה (במקרה שלה אפשר להסתפק גם בנגוב יסודי ים מגבות סופגות אבל חשוב להקפיד ליבש הייטב את כל הכפלים. תמיד עדיף להעזר בפאן ליבוש. זה לא הגיוני שלא יהיה לך נעים לנגוע בכלבה שלך. חייבים לפתור את בעית הריח. מהתאור שלך זה נשמע כמו לכלוך שדבוק לשומן הטבעי של העור. אם גם אחרי מקלחת בעיית הריח לא תיפתר כדאי לבדוק כוונים אחרים.

רֵעוּת

New member
תתחיל ממקלחת אחת

אם זה יעזור חכה שתרגיש שוב צורך במקלחת. משהו כמו 2-5 פעמים בשנה זו תדירות סבירה, אם אתה מרגיש צורך לקלח יותר אז חשוב להקפיד יותר בבחירת שמפו, ברוב השמפויים שקונים בחנות חיות מותר להשתמש במרווחים של לפחות 6 שבועות. קשה לי להאמין שתצטרך תדירות יותר גבוהה אבל אם כן חשוב לבחור שמפו עדין שנועד לרחצות תכופות.

רֵעוּת

New member
לפי תאור המקרה יש סיכוי סביר

שהריח הוא מליכלוך. גם מקלחת יכולה לגרום לריח רע אם לא מקפידים על הכללים כי פרווה רטובה יוצרת גירוי בעור וריח של "כלב רטוב" וכן גם שמוש בשמפו לא מתאים או השארת שאריות שמפו על הפרווה. אם גם אחרי מקלחת היא תסריח כדאי לחפש את האשמה במזון, או באלרגיה או בפרעושים. או לחפש את מקור הריח באיברים אחרים בגוף (פה, גרון, ישבן, אוזניים)

למעלה