שאלה רגישה קצת

yehudad

New member
שאלה רגישה קצת

מה עושים עם תינוקות שמתים בשעת לידתם או לחלופין בגיל צעיר מאוד (של כמה ימים או חודשים). האם להכניסם לעץ? האם להזכיר אותם בכלל? ( כמובן שהשאלה היא מעבר להשלכות הרגשיות שיש לדבר כזה על המעורבים.)

ornan

New member
אכן שאלה רגישה

ביני ובין אחי התאומים (הגדולים ממני) היה אח שנפטר בגיל שנה וחצי, משום מה "שכחתי" ממנו. אני כמובן אכניס אותו היום לעץ. מעניין שאחי לא אמרו כלום כשראו את העץ....הם הכירואותו, אני לא.

ornan

New member
אכן נושא רגיש וכאוב

אני נולדתי 11 שנה אחרי אחי התאומים. בינינו היה אח שנפטר בן שנה בערך. משום מה שכחתי מקיומו (הפסיכולוגים יקראו לזה בטח הדחקה), מעניינת העובדה שאחי לא אמרו כלום כשהצגתי בפניהם את עץ המשפחה . עוד היום אני מכניסה אותו כמובן לעץ.

wow1

New member
צנזור מידע היום מעצים תעלומות המחר.

איל.

לדעתי, איל ניסח זאת בצורה נפלאה

ואיך היית אתה מרגיש אם פתאום, תוך שיחת חולין (ואפילו תוך "ראיון" לצורך המחקר המשפחתי), סבך "נזכר" כי היה לו אח שנפטר כמה ימים לאחר לידתו? ובוא נניח מצב היפותטי, שבהחלט יכול לקרות בעץ המשפחה: תאריכי הלידה של סבך מלמדים אותך כי הוא נולד כאשר הוריו היו מבוגרים. או אולי שהיה הפרש גדול בינו לבין אחיו הצעיר? מידע על כך שהיו כמה לידות לא מוצלחות או ילדים קטנים שנפטרו - יכול להסביר זאת בקלות. אני משתדל תמיד ללכת לפי "החוק היבש" ולהתעלם מהצד הרגשי שבעניין. מקסימום, בהצגת העץ לאנשים מסוימים, "תעלים" עובדה זו או אחרת. ארנון

אצלנו אין כזה דבר......

שלא יוכנס אדם שמת לאילן ולא משנה באיזה גיל ומאיזה סיבה הרי הוא היה חלק מהמישפחה והמוות לא ישנה את העובדה הזו לעולם. שלכם חנה גונן

z a h a v i

New member
גילוי בת שנפטרה לסבי וסבתי

היות ויש שירשור בנושא , גם לי הייתה הפתעה רק לאחרונה גיליתי בספר של סבי בתחום הקודש רשימת ילדיו כולל תאריכי לידה , ובו רישום על ביתו אחות אבי שנולדה בשנת 1905 ונפטרה 1907 מקום קבורתה בלתי ידוע ,לעולם לא הוזכר הדבר ע"י אבי או אחיו ,ועבורנו הידיעה הייתה ממש מרעישה היא הוכנסה לעץ המשפחה וזה דיי מוזר שפתאום התוספה בעץ שהורגלנו לראות. חג פסח שמח כשר ושקט לכל הפורום.

yehudad

New member
מה לגבי אלה שטרם הספיקו לחיות

כלומר מתו בשעת לידתם או מספר שעות/ימים אח"כ - שאפילו שם לא הספיקו לתת להם?

ספרן

New member
פתרון הלכתי

לבעיה שהועלתה אנסה לתת תשובה, המבוססת על ההלכה היהודית (אם כי כמובן אין דבר כזה "הלכות כתיבת אילן משפחתי"). תינוק שמת בלידתו או שעדיין לא מלאו לו 30 ימים נקרא "נפל". על תינוק כזה לא יושבים שבעה. הוא נקבר בקבר ישראל (בחלקה מיוחדת), ולא מקובל לשים שם מצבה. אמנם נהגו לתת לו שם (אפילו לאחר מותו), אך זה רק כדי שיהיה לו שם לאחר תחיית המתים, לעתיד לבוא. לפיכך הייתי ממליץ לא להכניס תינוקות שמתו ל"ע, טרם מלאת להם 30 יום לאילן משפחתי.

למעלה