שאלה קשה.

שאלה קשה.

בעליה לתורה כשהחזן רוצה את שמי ושם האבא למי שברך וכו'... קצת רקע: אני בנתק עם אבי שנים ואין מישהו שאני שונא בעולם יותר ממנו, נשמע קשה אבל מה לעשות... האם מותר לי להגיד בן אברהם? הכוונה אברהם אבינו? מה גם שיש לו שם נוצרי מובהק, אז האם אפשר? וזה תופס? תודה.

רק השם שלו נוצרי

או שהוא גוי בעצמו? אם הוא לא יהודי אז נראה לעניות דעתי שצריך להגיד 'בן אברהם אבינו' כי מבחינה רוחנית הוא לא כמו אבא יהודי. אבל אם אבא שלך יהודי אז צריך לדעת מה השם שנתנו לו בלידה ושכתוב לו בתעודת זהות ולציין את השם הזה.נראה לי תמוהה שבתור יהודי נתנו לו שם נוצרי כשהוא נולד.. יתכן גם שהשם שלו נשמע לך נוצרי אבל בעצם זה שם יהודי כפי שנקרא בחו"ל (לדוגמא ג'ו=יונתן או יוסף,רייצ'ל=רחל,ג'ודי=יהודית ויש עוד דוגמאות כאלה- אולי תכתוב את השם שלו ונדע).

רק השם נוצרי

אם אני בטוח שהוא ב-100% יהודי? לא. אבל נצא מנקודת הנחה שהוא יהודי מותר לי להגיד בן אברהם אבינו? השם אם אתה מתעקש השם הוא אדוארד אין פה שום קשר למות לא מעוברתים שהזכרת.

אני מכירה אישית

יהודי חרדי שחי במדינה באירופה וקוראים לו אדוארד ככה שזה כנרה לא שם נוצרי,אני לא יודעת מה השם בעברית במקרה הזה. בכל אופן אין לך מה להרגיש לא בנוח בבית הכנסת להגיד את השם שלו כי גם ליהודי קוראים כך. כאמור אני לא בטוחה ב100% אבל אני מאמינה שבשמיים אתה xxx בן אדוארד ולכן כך צריך להזכיר אותך. מצד שני אולי פשוט תגיד את השם של אמא שלך. אולי זה לא נהוג אבל זה לא נראה לי אסור.

תודה רבה. ושאני אבין שהכוונה בן

אברהם אבינו זה תופס אותו דבר אם זה היה שם האבא האמיתי? ותודה ששאלת, יצא במקרה...

asaf2000

New member
תגובה

קראתי עכשיו באינצקלופדיה באתר "דעת": אין אדם רשאי לקרות בתורה אם לא נקרא בשם. בירושלמי: כל הקורא בתורה ולא אמרו לו קרא, דומה לאדם שיש לו בת בוגרת שכל הרוצה לקחת לוקחה (מטה משה ח"א סי' רכ"ד). מי שאביו מומר אין קורין אותו לס"ת בשם אביו... רק על שם אבי אביו (ספר חסידים סי' תשצ"א),

למעלה