שאלה קשה

שאלה קשה

הבנתי שגיבוש מטכ"ל הוא גם שלד"ג, ולאחר שעוברים את הגיבוש ומבקשים ללכת לשלד"ג הולכים לעוד גיבוש אבל שלד"ג לבד. ההאם זה ככה גם במטכ"ל? איזה סיירת היא יותר מעורבת בלחימה? איזה נחשבת יותר קשה? איזה אחת באמת יותר קשה? יותר מעורבת בלחימה. אני רוצה לשרת בהכי קרבי שיש אז לאן ללכת? הבנתי שרק כמה בודדים באמת מתקבלים לשלד"ג.

Itamarro

New member
הכי קרבי שיש

דבר ראשון, תתאמן, תתאמץ, תעבור יום סיירות, אם הלכת לגיבוש מטכ"ל אז תאמין לי- זה מספיק טוב. אין כזה דבר הכי קרבי או הכי טוב, במיוחד בין יחידות עלית. תגיע ליום סיירות, תעבור אותו על מטכ"ל, ואז תתן הודעה. אם אני לא טועה, למטכ"ל יש יותר שם, אבל אני לא בטוח לגבי הפעולות.

shiray

New member
וואי וואי איזה בלאגן

אני אשתדל לעזור לעשות קצת סדר בדברים: 1. אכן הגיבוש שפעם היה של מטכ"ל בלבד, הפך בשנים האחרונות להיות גיבוש משותף של מטכ"ל ושלדג. זה אומר שיש מעריכים מ2 היחידות, ובסוף הגיבוש כל יחידה בוחרת את האנשים שהיא רוצה. 2. לשדלג, בנוסף ל2 הגיבושים המשותפים שיש בשנה (באפריל ובספטמבר), יש גם גיבוש רק של היחידה (שלדג) בסביבות אוקטובר (פעם היו גם 2 כאלה, והם צומצמו לאחד). 3. מי שעובר בהצלחה את הגיבוש המשותף, ונבחר לשלדג, ממש לא צריך ללכת לגיבוש העצמאי. הגיבוש המשותף בהחלט בהחלט מספיק! אנשים שמגיעים לגיבוש העצמאי אלה אנשים אחרים, לא כאלה שהתקבלו מהגיבוש המשותף. אהה ולגבי מספר האנשים שמתקבלים לכל יחידה, אסור למסור סד"כ מדויק, אבל אין מה לעשות- 2 היחידות לא גדולות במיוחד, מן הסתם, ובגיבושים המשותפים באמת יוצר ששלדג מקבלים פחות בלי המתנה, אבל יש לא מעט שמתקבלים מהמתנה.

אז עוד שאלה

ברגע שהלכתי לגיבוש מטכ"ל/שלד"ג ועברתי והתקבלתי לשלד"ג אין עוד גיבוש שצריך לעבור?

אז היתקבלת סופית.

יש רק יחידה אחת שצריך לעשות בשבילה שתי גיבושים וזו דובדבן (אחד בכדי להיתקבל לצנחנים ולקבל מאותר והשני הגיבוש עצמו). (הכל בהנחה שעוברים ולא עושים המשכים של דברים)

למעלה