שאלה קשה

זכור את אשר עשה לך עמלק...

נראה לי שצריך לשאול את עצמנו... למה בכלל?! ועוד ציווי כ"כ חמור של "תמחה את זכר עמלק מתחת השמים, לא תשכח"! זה קשור לדיון, אבל קודם אנסה לענות לשאלה... נראה לי שבס"ה זה מסתכם באמונה בה'... הרי אם אני מאמין בה'- אני מאמין שה' מצווה אותנו לטוב ולמוסריות- זה נובע באופן ישיר! אם לא- אפשר כבר להסביר את זה מבחינות מוסריות שאנו מכירים כיום (למרות שהמוסר העולמי משתנה מחלוף השנים- כך שלנו זה לא יראה מוסרי אך עוד כמה שנים זה יראה כמוסרי). אך התשובה לא בהכרח תספק כל אחד. פה מגיעה השאלה של למה חשוב כ"כ למחות את זכר עמלק. אני לא נגעתי בשאלה זו יותר מדי במשך חיי מפני שאני מאמין באמונה שלימה במציאות ה' ובהשפעתו התמידית לגבינו. אני לא אענה על השאלה כרגע מפאת חוסר זמן, אבל אני רוצה להביא את דוגמת שאול המלך שהצטווה להרוג את עמלק אך השאיר שריד- את אגג. ממנו כידוע נולד המן אשר ברבות הימים המשיך את מסורת אבותיו וניסה להשמיד את עמ"י. ישנם דברים שנסתרים מעינינו! ישנם דברים שאנו לא תמיד מבינים... דברים שכנראה גם שאול המלך לא הבין... בע"ה אני אשתדל לענות בהזדמנות. אם אוכל.

Pukipsey007

New member
../images/Emo24.gif ברוך הבא ניר ../images/Emo140.gif ../images/Emo9.gif ../images/Emo41.gif

אהבתי ת'כינוי

ליאנוש

New member
אני לא קשורה כ"כ לפורום אבל...

אני אפילו לא לגמרי אתייחס לתוכן של ההודעה שלך אלא רק לסוף- כתבת "בע"ה אני אשתדל לענות בהזדמנות. אם אוכל" אתה באמת מאמין ש"השם" הוא זה שיעזור לך לחזור לפורום הזה ולכתוב פה תגובה? הרי הכל תלוי בך- אם תפנה זמן, תיכנס לפורום ותכתוב אז זה מה שיהיה ואם לא אז לא..... זהו, סתם משהו שאני כל הזמן תוהה לגביו כשאנשים אומרים בעזרת השם.

המורה שלי להסטוריה תמיד אומרת...

"השם יעזור לך בשמחה - אם אתה תעזור לעצמך"
היא בכלל ממש ממש חמודה, וגם מורה מעולה, ואני מתה עליה.

תכלס- כן...

אני משתדל בד"כ לכתוב דברים שאני מאמין בהם! אם את רוצה דוגמא- למשל עכשיו... יש מצב שהייתי שוכח לכתוב את ההמשך של התשובה... אבל קיבלתי מסר על ההודעה שכתבת-דבר שהזכיר לי, שאני צריך לחזור לפורום, ועכשיו יש לי הזדמנות!
וההמשך של התשובה- אני לא זוכר אם נגעתי בזה או לא... אבל אני אכתוב בקצרה- כי גם עכשיו אני די קצר בזמן! (על עבודת גמר בהיסטוריה כבר שמעתם??
) אני אשתדל לכתוב תכלס- כיום- אין עמלק- מה שאומר שאנו לא יכולים לקיים את המצווה הזו! כנראה שזה לא סתם... פעם זה היה מאד נורמלי שעם בא והורג עם אחר מסיבות כאלה ואחרות (ולפעמים סתם כי היה לו כח... ולא היו מתרעמים על כך בעולם). הקב"ה "סידר" שכיום המצב לא יהיה כך- וכמו שכבר כתבתי- המוסר העולמי משתנה! עכשיו זה כבר ממש לא הגיוני לעשות דבר כזה- ואם מישהו יעשה זאת- העולם לרוב יגנה אותו ולא ינהג כלפיו בדרכי נועם. לכן, הקב"ה גם "דאג" לכך שכבר לא יודעים כיום מיהו עמלק- כך שאין כיום עמלק! ז"א- א"א לקיים את המצווה הזו- בין אם אנו "מסכימים" אתה ובין אם לא! אני יודע שיש כאן כמה דברים פתוחים ולא מובנים... אבל אני ממש חייב לרוץ!

למעלה