שאלה קשה

שאלה קשה

האם מישהו שהאמין באלוהים הפסיק להאמין בעקבות המסע לפולין או שהפוך דווקא האמונה התחזקה וחברה אותו יותר לאמונה באלוהים? ומישהו מרגיש שהמסע שינה אותו ממש בצורה חזקה ????

•BluEyeS•

New member
לי היה משו

בדרך לשדה התעופה בארץ נתנו לנו ספרי תהילים קטנים כאלה... מצאתי את עצמי מסתובבת עם הספרון הקטן הזה כל המסע... בנוסף לזה נורא ריגש אותי כשהבנתי שאנשים הלכו למותם באותו זמן וידעו זאת, ועדיין הייתה להם אמונה... במיוחד באושוויץ כשנכנסנו לתא גזים באושוויץ 1 הייתה שם משלחת דתית והם שרו "גם כי אלך בגיא צלמוות..." ואפילו שלא הבנתי ממש את המילים זה ממש ריגש אותי אז אני מניחה שהמסע חיזק את האמונה שלי אני לא אומרת שעכשיו אני שומרת שבת ומסתובבת עם חצאיות זה יותר ביום יום... המעשים שאני עושה, הדברים שאני אומרת...

נכון שזה דבר מדהים

איך למרות כל הסבל אני לא אומר כולם אבל רובם שמרו על אמונה ובחגים ניסו לשמור על המצוות בפסח לא לאכול חמץ ולהדליק נרות ובשבת להפתלל וזה באמת דבר מדהים וזה מה שמסל יותר מכל את כח הרצון והאמונה שיש להיהודים ויכול להיות שבאמת זה מה שחיזק אותם ונתן להם עוד יום ועוד יום לשרוד

טיפקסית

New member
גיא שאלה טובה שאלת

גם לפני המסע לא האמנתי באלוהים [אף פעם לא האמנתי יותר מדי] אני חושבת שאני לא מאמינה באלוהים אבל כן מאמינה שיש כוח עליון ששומר עלינו באיזה מקום המסע שינה אותי שיותר קשה לי לשמוע למשל חברים שלי מהכיתה שלא היו בפולין שמשתמשים במונחים של שואה בלי להבין מה שהם אומרים [נניח שהם אומרים חם פה כמו בשואה או למשל מחניק פה כמו בתאי הגזים] אני הרבה יותר רגישה לזה עכשיו , הרבה יותר שמה לב ומעירה להם וכבר היה מקרה או שניים שאמרתי להם אתם לא הייתם בפולין לכן לא תוכלו להבין למה התכוונתם עד שלא תהיו שם] קשה לי לשמוע בדיחות על שואה [למשל באנגליה באיזו תוכנית רדיו היה מאזין אחד אחד שרצה לשמוע שיר של זמר שלטענת המאזין קראו לו "ג'ון הנאצי" ושם השיר "יהודים במקלחת" [ויש לי הקטע הזה במחשב למי שירצה] או למשל מי שמכיר את הבדיחה המפורסמת על יהודים וסבונים שזה משהו שיש לי ממש סלידה ממנו עכשיו אני גם הרבה יותר חושבת פעמיים לפני שאני אומרת משהו,הרבה יותר נזהרת אני הרבה יותר מחוברת לשורשים שלי,הרבה יותר משהייתי לפני המסע, הרבה יותר מעניין אותי לחקור על המשפחה שלי מאיפה באה ומה קרה לה] בכלל לחקור את נושא השואה תמיד התעניינתי בשואה [אל תאשימו אותי שקראתי את היומן של אנה פראנק למעלה משלושים פעמים בתוך שש שנים] אבל אחרי שחזרתי מהמסע ראיתי שזה משהו שהוא הרבה יותר חזק אצלי אני מאוד מתעניינת,קוראת מאמרים,קוראת עדויות,מסתכלת על תמונות,קוראת סיפורים מהמשפחה שלי המון דברים אבל גיא אני חייבת לזקוף לזכותך ולהגיד כל הכבוד על השאלה היא כל כך במקום קבל חיזוק חיובי גדול

../images/Emo26.gif

אני לא ממש מאמינה באלוהים לפני המסע או אחרי אבל אחרי המסע נורא חשוב לי לשמור על כל המסורת של חגים.. ולא לאכול חלב עם בשר (לפני זה אכלתי צ'יזבורגר חופשי) זה שינה משהו..

מיכלוש7

New member
אני צריכה להבין משו...

מאיפה את חושבת שכל המסורת הזאת באה?! כאילו.. למה יהודים במשך אלפי שנים שמרו על חגים ועל השבת, לא אכלו בשר עם חלב וכו'? מה היה המניע שלהם?

מיכלוש7

New member
../images/Emo2.gif

ממש ממש לא באתי לתקוף...
אני באמת מעוניינת לדעת
(איפה שמעת תקיפות בקולי?!
טוב לא חשוב...)

../images/Emo26.gif

תקיפות לפי: "מאיפה את חושבת שכל המסורת הזאת באה?!" תשמעי אני לא בקטע של להתפלל לאלוהים כי אני לא בטוחה שיש כזה דבר אלוהים.. אני ב"קטע" של לשמור על המסורת היהודית.. כי בלעדיה לא היינו מצליחים לשרוד כבר חמשת אלפים שנה בין אם יש אלוהים או אין מסורת לא מחייבת את זה שיש באמת אלוהים.. גם לבודהיסטים יש מסורת זה לא אומר שיש להם אל.. אם הבנת את הכוונה..

12בומבה

New member
אני ממש לא מזלזלת

אבל זה משמע קצת מצחיק. את אומרת שמסורת לא מראה על אמונה? אז מאיפה היא הגיעה? סתאם אנשים החליטו לקיים מצוות? ואת הולכת כמוהם בעיוורון? אם את חושבת שזה שמר עלינו במשך כל השנים (וזה נכון), ואת אומרת שיש בזה אמת אז תלכי איתה עד הסוף. אל תתפשרו,לא חיים יותר מפעם אחת! אם אין אלוקים- אז אין. ואם יש- אז יש.

Johanna1

New member
תראי, אני לא יודעת מה איתה, אבל..

אני מאמינה ככה: "את אומרת שמסורת לא מראה על אמונה? אז מאיפה היא הגיעה? סתאם אנשים החליטו לקיים מצוות?" כן, בערך. אני מאמינה שהאנשים החכמים שהנהיגו את העם השתמשו באלוהים כתירוץ בשביל שהעם שלהם יעשה מעשים טובים. מה זה מצווה? זה כמו חוק בעצם. את המצוות הם המציאו בשביל לשמור שהעם ילך בדרך הישר, ואמרו שאם הם לא יעשו את זה אז אלוהים יעשה להם רע. לכן - למסורת לא חייב להיות שום קשר לאמונה. מסורת זה מנהגים. אם אנשים הלכו אחרי המסורת מאמונה או לא, זה לא משנה כלום. זה לא אומר שאם אני הולכת אחרי המסורת אז אני מאמינה..

../images/Emo45.gif

את שמעת על זה שאלוהים אמר תעשו כל שנה סוכה? לא זה מנהג זה מסורת ואני שומרת על המנהגים של העם היהודי על המסורת זה לא מחייב להאמין שאלוהים אמר תעשו ככה וככה וכל מיני דברים

12בומבה

New member
"בסוכות תשבו שבעת ימים"

דווקא זו מצווה שהקב"ה אמר במפורש (שמות,שם,שם). העובדה היא שזה לא מנהג, בכך שהיינו 2000 שנה בגלות. כל אחד חזר לכאן עם מנהגים שונים שהתפתחו אצלו- אשכנזים, תימנים, ספרדים, אתיופים. אבל המצוות עצמם נשארו כשהיו!(למעט סייגים, שמשתנים בהתאם לדור ולתקופה).

12בומבה

New member
על מה המסורת מבוססת???

מסורת לא היתה נשארת, מחזיקה מעמד לולא היה לה בסיס - שנקרא בורא עולם. ואם כבר בענין חנוכה- המלחמה עם היוונים היתה על תרבות. וניצחנו! אבל היום אנחנו מפסידים! סתכלי על הציבור היקר שלך, כל התרבות מגיעה משם! ובשעות הפנאי מכניסים מסורת (חובבני ביותר). אני לא אומרת שלא צריך להתקדם עם שנות ה-2000, ולהשאר עם החליפה והשטריימל (הציבור החרדי),אבל אסור להתיוון, צריך לקחת את התרבות היוונית וקדש אתה אלינו.

מדריך1

New member
אמונה

הרב קוק זצ"ל, מי שהיה רבה הראשי של ארץ ישראל, אמר כבר- איש באומנתו יחיה. כך שהוכוח על יש או אין אלוהים הוא ענין מאד אישי. וצריך לכבד כל אחד באמונתו. בעיה מתחילה כאשר את האמונה הופכים לקרדום לחפור בו. לצערי, זה מה שקרה בארץ , והתןצאה בני נוער רחקו , בלשון המעטה, מהדת. לענין המסורת היהודית- המסורת התפתחה בתחילה בה'קשר לדת, במשך מאות שנים ולאחר מכן, בעיקר לאחר תחילתה של התנועה הציונית, חלו בה התפתחויות ושינוים, כך, שהיא הפכה לחלק מתרבות העם היהודי כולו. צריך לזכור, שחלק מהחגים שאנו מציינים, הם חגים הקשורים למעגל הטבע ולמעגל החיים. אתן דוגמא אחת- דיני האבל היהודיים- מחקרים פסיכולוגים הראו שדינים אלה מותאמים להתפתחות הפסיכולוגית של האדם האבל, בעיקר קושי הפרידה מהיקר לו. לכן ,למשל, לא נהוג ,כמו בדתות אחרות ,שאשה יכולה להתאבל על בעלה כל החיים. אצלינו זה שנה אחת בלבד.

לא מתכחשים להסטוריה -

רק לזה שאלוהים יצר אותה. וזה בדיוק העניין - היא מקיימת את המצוות לא בגלל אלוהים, אלא בגלל ההסטוריה של העם שלה.

מיכלוש7

New member
כנסי../images/Emo26.gif

את צריכה לקרוא הכוזרי... באמת ספר מומלץ
אבל מכיוון שלא נראה לי שיש בידך, אני חייבת להסביר משו
האמונה היהודית מתבססת על התגלות ה' במעמד הר סיני. כלומר-עד מעמד הר סיני לא היינו מחויבים כלל במצוות, העם כולו היה רק קבוצת עבדים במצרים ללא מסורת וללא תרבות. אבל במעמד הר סיני נתנה לנו התורה, מכאן בעצם הכל מתחיל!!! את חושבת שאם קבוצת מנהיגים בעם היתה קמה פתאום ואומרת כמה מצוות זה היה תופס סתם ככה?! ואני לא מדברת על הדברים שגם השכל הישר יכול להבין כמו "לא תרצח" "לא תגנוב" "כבד את אביך ואת אימך" אם כל התורה היתה מורכבת מכאלו דברים אז סבבה, הייתי יכולה לקבל ת'טענה שלך שאולי באמת מנהיגי העם רצו שהעם ילך בדרך הישר ולכן נתנו להם כמה מצוות... אבל לא, בתורה יש הרבה יותר מיזה!!! יש גם מצוות שאין להם סיבה בכלל! (לפחות לא משו ידוע לנו
) סתם דוג'-לא לאכול חזיר, והלוא ידוע שחזירים זה מאכל טעים ומשובח מאוד... למה שעם שלם יסכים לוותר על המאכל הזה??? או יום שלם בשבוע להמנע מכל מלאכה??? יותר מזה-שנה שלמה פעם בשבע שנים לא לעבוד את האדמה?? את יודעת איזה נזק דבר כזה יכול לגרום לחקלאות?! או לשחוט פרה אדומה בשביל להטהר... מזה הרעיון המשוגע הזה?! למה שפרה אדומה תטהר אותי?!
נראה לך שזהו, קמה קבוצת אנשים, אמרה לעם כמה חוקים מוזרים וחסרי כל סיבה, ועם שלם היה הולך אחרים במשך אלפי שנים??? (שוב, אני מזכירה שלא כל החוקים הם לטובת האדם... חלק קשים לעשייה ואף מגבילים מאוד) מעמד הר סיני זו חוויה שעברה מאב-לבן, עד ימינו, ואולי קבוצת האנשים האלו הצליחו לשכנע עם שלם שהם היו בהר סיני ושמעו את קול ה'?! האם את היית משתכנעת שחווית כזה דבר, למרות שאת בכלל לא זוכרת?! לא נראה לי...
באמת, אני רוצה רגע שתעצרי רגע ותחשבי על העוצמה של הדברים... על כל העמים שניסו להשכיח את התורה מעם ישראל ולא הצליחו... אמפריות שלמות קמו ונפלו, ועם קטן אחד שרד!! הרומאים שהיו האמפריה הגדולה בעולם נלחמו נגד ישראל ולא הצליחו לנצח אותנו, את העם הקטנטן והחלשלוש... לא הצליחו לגרום לנו לשכוח את תורתינו!! חייב להיות בזה קצת יותר עומק מקבוצת אנשים שהמציאה מערכת חוקים...
יומטוב
(וסורי על האורך!!)

למעלה