שאלה קשה

argoBlock

New member
מסכים עם ארזש

ובגרסה אולי קצת שונה: אם אתה מסתכל על התמונה הסימטרית יותר: 1. להתאבד, מחפש סיבה. 2. לחיות, מחפש סיבה. אז כנראה כדאי לך לעשות את זה מהם שיותר מועיל בלמצוא סיבה רציונלית לבחירה, רובנו מאמינים שזה לחיות. אם אתה מאמין מסיבה רציונלית שאחרי המוות אי אפשר לחפש סיבות רציונליות, אז כנרה כדאי לחיות עד שתמצא סיבה רציונלית או עד שתמות מסיבה רציונלית...
(כמובן יש כאלה שיגידו שאחרי המוות תוכל להשוות בין שתי האפשרויות ולדעת באיזו היית צריך לבחור...)

ל נ צ ח

New member
הסיבות הרציונליות מובילות לגיהינום

טובי הסיבות מובילות לגיהינום כוונות טובות מובילות לגיהינום וכולם הסיבות מובילות לגיהינום ואם ומישהו חושב שזה לא רציונלי לפחות רציונלית יוכל להבין שחסר-השכלה ובור גדול הוא בעניין האמת הרציונלית על עולם-המוות. חסרי דעת-האמת הגדולה אמת חידת-החיים והמוות כעיוורים הם המגששים באפלה. רציונליח הם אינם מבינים אפילו את אמת שטובי הרופאים לגיהינום. + + ********* + ********* * ~ * ~ * ל נ צ ח * ~ * ~ *

ל נ צ ח

New member
כי אתה לומד מהחכמה ../images/Emo47.gif

וברצינות,
ממנו שמופיע בזו התמונה מה אתה למד?
* ~ * ~ * ל נ צ ח * ~ * ~ *

j i m m y

New member
ואם -זה- הוא הגיהנום?

ואם כל מה שניטע שיראה כאילו נוצר לפני מיליוני שנים ועוד העולם נוצר לפני 6000 שנים, אז אולי באמת הכל נראה כאילו ואין למעשה כלום מלבדך? ואולי הכל אשליה אחת גדולה, ואין אף דבר, ואולי האלוהים שלך רמאי וכל דבר שאתה נוגע, מגיב וחש לו הוא לא אמת אלא סתם מהתלה של האלוהים שלך? ואולי אתה גם אשליה שבכלל לא צריך לשים לב אליה, כי אלוהים שם אותה פה כדי לעשות ממני צחוק? ואולי זה נכון גם עלי? אולי אלוהים שם אותי פה כדי לבחון את האדיקות שלך, ואני, ובכלל, כל העולם הזה אינו, ואולי זהו גן עדן, ואולי זהו גיהנום? ומה בכלל תכלית החיים שלך, ואולי אלוהים לא יאהב את זה שהטפת בשמו בעולם הבא וישלח אותך למקום שאתה לא יודע בכלל אם הוא קיים?

j i m m y

New member
לא יכול להיות, אילו דברים ידועים

'תרנגולת' ו'משחטה' הם דברים שהגדרנו אותם ואנחנו יודעים איך הם נראים ומה התפקיד שלהם. אתה לא עונה לשאלה שלי.

ל נ צ ח

New member
ראה, אתה גולש חדש בפורום

ואיני מוכן כל פעם להשיב לאותן השאלות שגולשים חדשים שוב ושוב נוהגים אותי לשאול. לכן אני מציע לך לקרוא למאמריי ורק לאחר מכן את שלא ברור לך תשאל אותי. בידידות, * ~ * ~ * ל נ צ ח * ~ * ~ *

אמיר96

New member
התכוונת לסיבה לאחר המוות?

אני חשבתי על סיבות שקשורות לחיים. למשל הארכת הסבל, למשל אפשרות שתהיה במצב שלא תוכל להתאבד.

erezsh

New member
זה סיכון

שעליך לחשוב אם כדאי לך לקחת. לדעתי יש הרבה יותר סיכויים שבסופו של דבר תגיע למצב של אושר, ושיש קצת מאוד סיכויים שתגיע למצב שלא תוכל להתאבד (או להיהרג חיצונית).

אבל עוד לא ממש ראיתי

אנשים מהציביליזציה שלנו ממש מאושרים בחיי היום יום חסרי התכלית שהם חיים בהם. חיים כי צריך לחיות. חיים בשיגרה המשעממת כי זה מה שיש וזה.

Chief san

New member
מה להגיון ולהחלטות אנושיות?

אפשר לשאול במידה דומה של הצלחה על סיבה רגשית לסתימת דלק בקרבורטור.

Chief san

New member
ילדות עשוקה היא רקע לכל היותר

ולא מצב רגשי. אבל זה יפה לראות שאתה נותן לאינטואיציה להוביל אותך שקלת פעם לנסות לטפל בבעיות התנהגות של מנועי בעירה פנימית?

selgarat

New member
כי אי אפשר להתחרט

יותר מזה זו הבחירה האחרונה שתעשה. אם להסביר יותר טוב, אז כי התאבדות היא דבר מגביל.

Hippie Jeannie

New member
הסיבה הכי טובה והכי אמיתית שיש.

דשתי בסוגיית ההתאבדות פעמים רבות מספור, מאחר ואחד האנשים היקרים לי ביותר בעולם התאבד. לדעתי, הסיבה הטובה ביותר שלא להתאבד היא שזה אגואיזם ברמות הכי נוראיות שיכולות להיות. כשבנאדם מת, מותו הורס חיים של אנשים רבים, והמוות הנוראי ביותר הוא מוות בהתאבדות, כי האנשים שנותרים מאחור לא מפסיקים להתייסר בשאלה "מה יכולתי לעשות שהיה מונע את זה", או גרוע יותר - בהאשמה עצמית שלו היו משקיעים במנוח יותר, אולי ניתן היה למנוע את זה. בן אדם שמתאבד הוא אדם שהגיע למצב כל-כך קיצוני עד שהוא כבר לא מסוגל לחשוב על הסבל שזה יגרום לאוהבים אותו. ואני מכירה אנשים שהסיבה היחידה שהם אינם הורגים עצמם היא כי הם מודעים להשפעה האיומה שיהיה למעשה זה על אותם אנשים היקרים להם כל-כך. אם מישהו רוצה להתאבד, השיטה הטובה ביותר לעצור אותו היא להזכירו שבמותו הוא בעצם מעביר את הסבל שלו לאנשים שהוא אוהב. במקום לשאת בנטל חייו שכבדו עליו, הוא מטיל את המשא על היקרים לו. אני לא הייתי מסוגלת לחשוב שבגלל שאני לא מספיק חזקה כדי לעמוד בחיי, האהובים עליי יאלצו להיות חזקים במקומי.

לצערי אני יודעת על מה את מדברת אבל

אולי זו אכזריות מצידי להגיד את זה, אבל זו נקודה שונה של אותה סיתואציה מנקודת ראות שונה. אולי חשבת פעם שהאדם הזה היה חושב על היקירים לו וידע שזה יפגע בהם. אבל האם הוא צריך לחיות את כל החיים שלו הכפיה רק כדי שאנשים אחרים יוחלו לחיות ביתר קלות. יתר קלות אולי מילה לא הכי טובה, אבל מה שאני מנסה להגיד שאולי זה אנוכיות של החברה שהיא מכריחה את אותו אדם לחיות, רק כדי לא לסבול מן הפירדה, ולא להבין אותו כי זה מה שהוא רוצה ובחר בו.

rty11

New member
כי זה לא יפתור שום בעיה.

הבעיה של חוסר משמעות לחיים, היא לא בעיה שנמצאת בעולם הפיסי. היא לא קשורה למה שאתה עושה בעולם הפיסי או למה שאתה יכול לעשות בעולם זה. היא בעיה שנמצאת בתודעה שלך. היא בעיה שקשורה בקיום העצמאי שלך. לכן אין שום סיבה שכאשר תעשה איזה שהיא פעולה בעולם הפיסי תיפתר בעייתך- אפילו אם זה יהיה לגרום לגוף שלך להפסיק לתפקד.

למעלה