בהחלט ישנן סיבות טרנצדנטליות
בהחלט יש סיבות טרנצדטליות המשותפות לכלל בני האדם על מנת לחיות, ולא רק זאת אלא שיש סיבות כאלה לכל צורת חיים באשר היא, ההנחה שהידע שלנו לגבי האנושות והחיים עצמם היא מספקת היא ממש ממש מופרכת, כמו המסקנה שהאדם ושאר הטבע מתפתח מתוך מנגנון מקרי, מאחר ואני לא מלומד כמוך איני מכיר את ההוכחה של ויטגנשטין התומכת בדעתך, ואולם אשמח לשמוע על עיקרי הטענות, הידע ההכרתי על העומקים הנפשיים, המניעים שלהם, והקשרים בין נפשו של האדם לסביבה בה הוא חי, עדיין בחיתוליו מאז שפרוייד יצא בתאוריות שלו לא חלה התפתחות משמעותית בהבנת העומק הנפשי של האדם המוכר לנו מעצם היותנו כאלה ובטח לא בהבנת מנגנוני החיים החלים על כל השטח האבולוציוני, ואני לא מדבר על הצד החיצוני התאורי שלהם שעוסק באיך ולא בלמה, ולא זאת אלא שמתוך עולם החיי אנו רואים שהתופעה של הדבקות בחיים שורה אצל כולם ובטח שלא מתוך פילוסופיה קיומית, עובדה שמלמדת אותנו כי אנו במודעותנו רק מתרחקים מאותן חיבור בלתי אמצעי לאותן מנגנונים וסיבות יכול להיות שתבוא לטעון שאצל עולם החיי זה פשוט מערכת יצרים ואנסטנקטים ולא משמעות, לזאת אבוא ואשאל אותך האם המשמעות היא רק תוצאה של הבנה כפי שאנחנו מסוגלים להבין או שהיא בנויה כבר בבסיס הסיבות להתנהגות כזאת או אחרת, אחרת תבוא לומר כי משמעום היא תוצר נקי של חשיבה בצורת החשיבה של האדם וכל שאר הטבע כולו נטול משמעות, זאת אומרת המשמעות בכלל היא אי צף ותוצאה נלוות של המערכת ההכרתית של האדם, אני רוצה להביא פה אנלוגיה שמתאימה יותר למה שקורה אצל כל אחד מאיתנו מרמות ארגון אחרות שמוכרות לנו, אם נשווה את כל אחד מאיתנו לתא חי ברקמה של אחד האיברים, הרי שגם אותו תא מונע על ידי דחף לחיות וגם הוא יכול להיות במצוקה קיומית כזאת או אחרת ולא למצוא סיבות ללמה הוא חי, הידע שלו על היותו חלק מאורגניזים יותר גדול ומשמעות הקיום שלו הם לא ברמה של מודעות אלא ברמה של אם אפשר לקרוא לזה "תת הכרה" וגם תא כזה יכול להיות מושפע ממצב רוח ציבורי ולהיות נדחף לכיוון כזה או אחר של בחירה או אי בחירה בחיים, האם מצבו של תא כזה שונה ממצבנו אנו כיצורים מורכבים יותר ומודעים לדעתי כלל לא ולא, גם אם אנחנו מודעים אנחנו מודעים לסביבה מינורית ממישור הקיום שלנו, רוב מה שעובד בתוכנו כולל רובדים רגשיים מנחים ורובדים פראסימפטתים פועל לא במרחב ההכרה שלנו, ומתוך שילוב במנגנונים וסיבות שלא ידועים לנו כלל, ההנחה שאנו יצורים בדידים שלא מחוברים יחד במישורי קיום כאלה ואחרים ואשר הסיבות לקיומנו נמצאים בתחום ההבנה ההכרתית שלנו אין לה ממש על מה להסתמך, בכל אחד מאיתנו אם הוא יודע להקשיב יש תובנות שמדברות בכיוון אחר, הרמזים לכך יותר קרובים מאשר הידיעה על קיומם של חייזרים סגולים בגלקסיה כזו או אחרת, ויש וקורה שאנשים נחשפים לעומקים מטאפיזיים המאפשרים להם להציץ דרך חריר של מודעות אחרת יותר גדולה, אני לא יכול שלא להסכים עם המסקנה הסופית והיא " אך עם זאת לשמור על ראש פתוח למקרה שתתגלינה תגליות חדשות"