שאלה קשה :\

• פותח הנושא mbrv
  • פורסם בתאריך

mbrv

New member
שאלה קשה :\

לקוחה מספר פיסיקה :"מכניקה ניוטו ית" של עדי רוזן ( כרך ב) (עמ 185 שאלה 39 ) ( תנועה הרמונית פשוטה) : 39 ) חידה : הינך נמצא בחדר , על ידך שעון ועל רגליך נעל עם שרוך . כיצד תמדוד באמצעות אביזרים אלה אלה את אורך החדר ? אני פשוט אין לי אפילו כיווווווון!!!!

omni96

New member
לא בטוח...

אולי אם אתה בודק את המידה של הנעל אז אתה יכול להסיק מה האורך שלה ואז למדוד איתה את החדר

יניב ריז

New member
Pשוט תמצא את התדר ע"י השעון (f)

ואז תציב בנוחסא של: f=1/2pi *sqrt g/l ואז כשתמצא את L=אורך החוט-תמדוד את אורך החדר.

יניב ריז

New member
כמובן שראשית עליך להכין מטוטלת

מהשרוך שבקצהו קשורה הנעל...

bralon1

Member
לא בטוח

אבל אם אתה זורק את הנעל ויש לך מד מהירות ושעון אתה יכול לחשב את אורך החדר. אבל אין לך מד מהירות והתשובה לא מתקשרת לתנועה הרמונית כך שאתה יכול לעזוב את הפיתרון שלי

keynant

New member
לאחר שתקשור את השרוך לשני קרסולייך,

תוכל לוודא שאורך הצעד הוא קבוע. לאחר מכן, תוכל להשתמש בידע מוקדם למדידת הצעד. אני לדוגמה יודע, שהרחק בין הקצה של הבוהן, לבין קצה הזרת(ביד) כאשר שתי האצבעות הנ"ל פרושות לצדדים והשאר סגורות, הוא 20 ס"מ. לאחר שאני אמדוד את הצעד, אני אצעד את אורכו של החדר. אם צריך להשתמש גם בנעל ובשעון-יש לשים את השעון בתוך הנעל, להגנה, ולנסות לשאול בקוד מורס את האחראים לדבר מה אורך החדר.

דעתי...

חכה עד שמישהו יעזור לך לצאת מהחדר המעצבן או חכה עד שיבוא מישהו עם מטר או משהו כזה. איזו שאלה מרגיזה ! אני מבטיח לא לקנות את הספר הזה - חחחחחח תשובתי : לא יודע ורחוק מלנסות. אוויר.

נסיון...?:)

בס"ד א. זרוק את הנעל מהתיקרה ב. מדידת הזמן עד הגעת הנעל לריצפה <יש גם "בום" קל ככה שאפשר להסתכל רק על השעון> ג. אוי עכשיו אני צריכה להזכר בנוסחות x=v0t - 1/2at^2 <משהו לא נראה לי טוב בנוסחה אבל זה מה שאני זוכרת בכל אופן זה צריך להיות משהו דומה אם לא זה> v0=0 a=-9.8 t= מה שיוצא בשעון.. => x סופרים כמה פעמים השרוך נכנס באורך<האורך זה בעצם איקס..> בשביל למצוא את האורך של השרוך מחלקים את האורך-איקס בפעמים שהשרוך נכנס בו. עכשיו כשיש לנו סרגל! <השרוך..> אפשר למדוד מה שרוצים! רוצים את הרוחב של החדר? תמדדו.. מופרך לחלוטין.. אבל יצירתי!:) קשה לי להאמין שזו התשובה לספר "רציני" של פיזיקה..:) בכל אופן אם ניכר שנפלה טעות בסיסית היכן-שהוא אני אשמח לתגובה..:) לילה טוב וחלומות ציבעונים נטלי

G0d

New member
פיתרון:

1. בדוק בחוברת ההוראות מהן מידות השעון. 2. מדוד כמה פעמים השעון נכנס לאורך, לרוחב ולגובה (דוגמא-הצב את השעון ליד הקיר, סמן את ראשו, הצב את תחתיתו שם פעם נוספת, סמן את ראשו (על הקיר!) וכן הלאה. 3. הסק את גודל החדר בעזרת חישובים פשוטים. 4. הרם את הנעל. 5. השלך על שרה נתניהו. Payback Time! 6. תן לעצמך טפיחה על השכם.

Amit Gal

New member
תשובה שלי... ../images/Emo13.gif

לקחת את השרוך ולמדוד כמה פעמים השרוך נכנס לאורך החדר. אז לוקחים את השרוך ומצמידים אותו לקיר ומעלים את השרוך כמספר הפעמים שהוא נכנס בארוך החדר, ומאותה נקודה בגובה (שהיא בעצם אורך החדר) זורקים את הנעל ומודדים כמה זמן לקח לנעל להגיע לרצפה. ולפי הנוסחה: x = 9.81 * t² מוצאים את הגובה שממנו זרקתם את הנעל שזה שווה לאורך של החדר... נראה לי שהפיתרון שלי הכי טוב בינתיים
(תגובות.. תגובות..)

יניב ריז

New member
לא ממש מדוייק

בגלל הזמן הקצר שהנעל תפול (עקב תקרת החדר) זמן התגובה יהווה סטייה רצינית מתוצאת המדידה,לכן המדידה של החדר תהיה בעלת סטיה גדולה יחסית. הפתרון של המטוטלת הוא הטוב ביותר,וגם המדוייק ביותר (ובלי שום קשר שזה הפתרון שהספר מבקש לקבל)... הרי שזמן המחזור של המטוטלת תלוי אך ורק באורך החוט שלה...מה יותר טוב מזה?

voguemaster

New member
אבל אז זאת לא תנועה הרמונית

נכון יקירי ?
תנועה הרמונית - לא תלויה במשרעת התנודה (ולכן גם לא באורך החוט). אם זמן המחזור תלוי באורך החוט, וואלה, זו לא תנועה הרמונית וזה כבר משהו שלומדים בשנה ב' באוניברסיטה
.

למעלה