אתה מתעלם...../images/Emo124.gif
מהנקודה שאני מנסה להבהיר- איני פוסל טיפול הוליסטי בשום אופן(אני בא מרקע של רפואה סינית בעצמי), אלא בעד לשלבו יחד עם טיפול מערבי, ובמיוחד במצבים מסכני חיים(כמו הנ"ל). הדוגמא שנתת היא חסרת ערך, מאחר ואני יכול לתת לך מספר רב של דוגמאות שמוכיחות בדיוק את ההפך. רק לפני חודש היתה כתבה גדולה בעיתונים, על הומיאופת, שהורה למטופל להפסיק טיפול תרופתי שהנ"ל נטל באותה תקופה, והתוצאות דיברו בעד עצמן... בתור מטפלים, יש בידינו כוח להשפיע על המטופל, ויחד עם הכוח באה גם אחריות מקצועית כלפי המטופל וכלפי בריאותו, ואסור לנו להתעלם מכך. תחשוב מה היה קורה אם כל מטפל מערבי היה אומר למטופלים שלו שרפואה אלטרנטיבית זו רפואת אלילים...זה בדיוק מה שאתה עושה רק מהצד ההפוך. לא נמאס כבר מאותה חלוקה חסרת טעם לשני מחנות נפרדים שלא יכולים לחיות תחת אותה קורה? כל כך קשה לראות את המשותף ולא את החסר? כמו שקיים חוסר איזון אנרגטי, קיים גם חוסר איזון כימי(לעיתים גנטי), שפעמים רבות דורש איזון דרך התערבות חיצונית, ואני מכיר אינספור אנשים שחייהם ניצלו בזכות התערבות מבורכת זו של המדע. עד פה בנוגע לעניין אחד...ובנוגע למדיטציה- אתה צודק בזה שמדיטציה פירושה התבוננות, והתבוננות מטבעה חושפת. כל עוד החשיפה לא נעשית בתנאים מסויימים ותחת השגחה, היא יכולה להיות מאוד מסוכנת. מדיטציה זה לא להירגע בשאנטי באנטי ולראות צבעים ודולפינים, אלא חוויה שיכולה להיות חיובית או שלילית. אומנם אין שיפוטיות, אבל לך תספר את זה לאדם שנזכר בהתעללות מינית או נתקף חרדה בשעת המדיטציה(נתקלתי בזה המון). ושוב פעם...אנא היו זהירים בעצות שאתם נותנים למטופלים, במיוחד בכל הנוגע לטיפול מערבי. בוקר טוב לכולם אייל