שאלה קשה!

מסתתר

New member
שאלה קשה!

מה הייתם עושים אם אדם קרוב (בעל או אישה) הגיע למצב שאין לו כוח יותר להמשיך בחיים, ישנה בעיה רפואית מינורית (אבל קשה לפתירה ע"י כל סוגי הרפואה - ולקחת את זה כאקסוימה כרגע) אבל זו אינה פוגעת באף קטע פיזי, אבל מה - דיכאון ובמיוחד מחשבות אובדניות. אם כל האהבה, סמפטיה/אמפתיה וכו´ האם הייתים דואגים לאשפז (בי"ח ספיכאטרי) את אותו אדם קרוב? והאם הייתם מאשפזים אותו בכפייה? עד כמה הייתם מוכנים לשמור עליו מפני עצמו?

תשובה לא קשה

שלום רב, אם באמת מדובר באדם עם מחשבות אובדניות הייתי פונה מיידית לרופא המטפל או לפסיכיאטר המקומי ומבקש ייעוץ. ניתן לשלב כמובן רפואה אלטרנטיבית ויש ניסיון טוב ורב אך אם ישנה סכנה של אובדנות והאדם לא היה בטיפול אף פעם יש לפנות לרופא מיידית. כאשר אני מטפל באנשים עם מחשבות אובדניות אני תמיד תמיד נמצא בקשר עם הפסיכיאטר המטפל ו/או איש קשר אחר הקרוב למטופל. אם תרצו עזרה נוספת אשמח לנסות ולעזור לכם בכל שאלה. בהצלחה ובשם כל באי הפורום חיזקו ושמרו על האנרגיות. שלומי זילברמן הומאופתיה קלאסית.

היי

אני אישית לא הייתי לוקח אותו לבית חולים פסיכייטרי וכו אני אישית הייתי לוקח אותו למדבר למקום שהשמש תחמם אותו כל כך שהוא ידע לבד להחליט מה הוא רוצה כי כשהשמש מחממת האדם מרגיש בשיאו לכן יש שמש= חום האדם ועוד דבר הייתי מנסה לעזור לו בכל מיני מדיטאציות שהם הכי טובות !! ורק שתדע שדיכאון מופיע גם אחרי כמה זמן בגוף עצמו איך שאומרים נפש בריאה בגוף בריא לא הייתי נותן לשום רופא פסיכייטרי לטפל בו אני מתנגד בתוקף יש המון דברים שאפשר לעשות ואני מאמין שרק עם האדם ירצה לעזור לעצמו רק הוא יכול אף אחד לא יכול בשבילו וגם לא שום כדור יעזור לו רק הוא עצמו !! מקווה שהצלחתי לעזור ושיהיה לך יום קסום שלך עדי

מסתתר

New member
לא אוהב את המדבר

וניסת לעזור למשהו ע"י מדיטציה בזמן שהוא לא מוכן להתקרב לאף אדם ובמיוחד לא לעצמו.

אם האדם לא מוכן....

אם האדם לא מוכן לקבל טיפול והחליט שזה סופו אף אחד לא יכול לעצור אותו אפשר להכניס אותו לכל מוסד אך אם זה רצונו לא משנה מה תעשו הבחירה היא שלו. ואני חושב שצריך לכבד את בחירתו . כי לפי דעתי אין דבר רע במוות אם זהוי החלטו הוא יהיה היחיד שיקח את האחריות אף אדם אחר לא יכול להכתיב לו כלום. זאת דעתי .

מוות זה לא דבר רע אבל

אם הוא הייה יתום ניחא, אבל מה עם בן הזוג, הורים, ילדים. לכבד בחירה זה טוב ויפה אם המחלה הייתה סופנית וזה היה מקל עליו, כיוון שאתה נעלה מעל כולם לך זה לא בעיה לאהוב את כולם באופן שווה ולא להפלות אף אדם בגלל זה בין אם הוא הילד שלך או סתם רוצח (לכל אחד יש את התפקיד הקטן שלו בעולם הזה) אבל אנחנו קטני האמונה קצת שונים (אם משהו יעשה משהו רע לאחד מבני משפחתי אני אשמח מאוד להפגיש אותו עם בוראו למרות שאתה תוכל לחבק אותו כמו את אחיך למשל) פרופורציה זה המפתח לחיים. וליל מנוחה לכולם

זו לא חכמה לשאול אותי - זה תחום

העיסוק שלי. אני הייתי מאשפזת רק אדם שפוגע בסביבתו. אני אישית מכירה בזכותו של אדם על חייו. אדם דיכאוני עם מחשבות אובדניות אינו בהכרח אדם אובדני. אדם שרוצה לחיות יקבל ממני את כל התמיכה הדרושה. אדם שלא רוצה - רק אבקש שיתחשב בסביבתו. למשל: שלא יעשה זאת במקום בו הילד שלי עלול למצוא אותו. במקרים מסוימים, אתמוך במתן תרופות פסיכיאטריות שיקטינו את הכאב והתיסכול שנובעים ממצבים נפשיים קשים. מאוד אישי. נאווה

אדומה2

New member
לפני אשפוז

יש כמה תחנות שאפשר לעבור בדרך ולא, אני לא חושבת שהמדבר הוא אחד מהם כי עם כל הכבוד למדיטציות, כשאדם מגיע למצב של דיכאון ולמחשבות אובדניות, זה ממש ממש לא מעניין אף אחד, בטח לא אותו, לשבת בשקט עם עצמו. אבל זו רק אני. אני הייתי מתייעצת עם אנשי מקצוע מתחום העיסוק שלי- רפואה סינית, מטפל שאני מכירה וסומכת עליו ועל ניסיונו וכישוריו,ועם פסיכולוג שאני מכירה ובוטחת בכישוריו. והייתי עושה את זה מיידית.

אמונתי ענקית

וכיוון שהיא כה גדולה, היא אינה מבדילה בין מה ש"משלנו" ולא "משלנו" ומכירה ביופיה וכיעורה, עוצמתה וחולשתה של כל דרך. מכירה ויודעת שמה שנראה כמו הפכים הוא למעשה שני פנים של אותו הדבר עצמו. לעיתים אנו משתמשים בפן זה ולעיתים באחר. לפסול את כל הרפואה ה"מערבית", זה כמו לחתוך לעצמך את האף כדי לעצבן את הפנים...(בתרגום חפשי). הדיון התאורטי הוא מעניין, אך החיים מעניינים ממנו, וכמעט אף פעם לא חתוכים חד וחלק כמו בתיאוריות. מניסיון אישי מאוד, כמה אנשים מאוד מאושרים הם היום כאלה, כי לא כיבדתי את רצונם למות. מוות בהתאבדות אינו מוות רגיל, משום בחינה, ואין טעם להעמיד פנים שהוא כזה. ברכה ובריאות שרון

ספר לנו במה אתה מאמין?

אני אישית לא מאמין ברפואה אלטרנטיבית ובמיוחד לא מאמין בהומאופתיה!!! אני יודע, אני יודע מהן "הכוחות" של רפואה אלטרנטיבית בכלל וההומאופתיה בפרט וה שונה מלהאמין. ביום א´ אתה יכול להאמין במשהו וביום ב´ לא להאמין. ברגע שאתה יודע זה כבר משהו אחר, כי אי אפשר לקחת לך את הידע הזה. שלומי.

freearth10

New member
כשאדם לא רוצה- לא תוכלי ../images/Emo101.gif

רק תשו7מת לב, הקשבה, הרגשה של להיות שייך, להיות רצוי, רק הם יכולים להביא את האדם לטיפול. ואם הוא לא ירצה - שום טיפול לא קונוונציונלי ולא אחר - לא יעזור. אחי נשבר לגמרי כאשר האדם האהוב עליו ביותר הראה סימנים של דעיכה איטית וניתוק הדרגתי מכל מה שהיה חשוב לו. כתוצאה מכך הוא עבר ניתוח מעקפים קשה מאוד ומאז הוא נשלח למאות בדיקות, רופאים ומטפלים.(ואני לא מגזימה). הוא עשה את הכל כמו רובוט. עבר מאז היפוך חדרים, בצקת בריאות, גרודים, שלשולים, עצירות וכו. הוא גרם לכולם להתעניין בו. הוא הפך למרכז החיים בבית וזה שוב נתן לו את הכוח לחזור לעצמו. ומרצונו שלו הוא כן החל לחפש מדיטציות, יוגה - את הדרך שלו לשלווה. רק האהבה, ההתייחסות אליו, שיחות הנפש איתו, המשפחה שתמיד היתה איתו. החזירה לו שוב את החיוך. את החיים. מאיה

שאדם לא רוצה - הכדור עושה!

וגם אני כותב מתוך היכרות עם מקרה של אדם קרוב אלי. כלום לא עזר, והוא לא רצה טיפול, והמשפחה שלו היתה די חסרת אונים. ולא ידעו מה לעשות וראו אותו מידרדר. ולאחר יעוץ הם נתנו לו כדורים במשקה, והשינוי היה מידי! ומאז אותו אדם מיוזמתו בטיפול והכל מאחוריו. אז זה נחמד שיש גישה חיובית, וחשיבה חיובית ושאנשים רוצים לעזור, אבל לדעתי יש לוותר על הרצון לעזור בדרך שאתה מאמין לטובת אותו אדם. ורוב המטפלים בתחום לא ממש לומדים נושא זה לעומק, כך שלא ברור לי מהיכן הבטחון בעצמם. כמובן שלתת חום ואהבה וטיפולי מגע זה טוב, אבל רק כחלק מהעיקר. שמע ישראל ה´ אלוהינו ה´ אחד.

YinYang

New member
תגובה לכל התגובות..../images/Emo46.gif..

אני לא חושב שיש צורך לפנות ישר לאישפוז פסיכיאטרי...אבל בהחלט יש צורך להיפגש עם פסיכיאטר בהקדם האפשרי. במידה ואכן קיים מצב דיכאוני(וכבר היה פה דיון על זה), ישנו צורך מיידי במתן תרופות פסיכיאטריות, וזה לא רע כמו שזה נשמע... כשאומרים תרופות פסיכיאטריות, אנשים ישר חושבים על משוגעים כפותים שמזריקים להם סמי הרגעה ואחרי זה הם אדישים ומנותקים מהסביבה לשבוע...וזה ממש לא ככה(ברוב המקרים). מדובר בתרופות חדשניות שעברו מחקרים- מינונים נמוכים של חומרים שונים(כדור או שתיים ביום), שלא יוצרים שום תופעות לוואי אצל מרבית האנשים, ומשפרות את איכות חייו של המטופל ללא היכר. הבעיה של רוב האנשים שמתנגדים לתרופות האלה, היא שהם חושבים שהרפואה המשלימה יכולה לייצר ניסים - והיא לא. יש לה המון יתרונות שניתן לנצלם, אך לא על חשבון טיפול תרופתי, ובטח שלא במצבים מסכני חיים. כמו שלא נתחיל לידקור ולתת צמחים לבן אדם שעבר תאונת דרכים וסובל מחור בריאה , כך גם אין לנו את הזכות לפסול טיפול תרופתי שעלול להציל חיי אדם באופן מיידי. קחו את עצמכם בידיים ואל תייעצו למטופלים לברוח מרופאים מערביים, כי גם לנו יש המון ללמוד מהם בדיוק כמו שלהם יש ללמוד מאיתנו. ודבר נוסף- לא רק שמדיטציות לא יועילו לו, אלא שבמצבו הן מאוד מסוכנות. מדיטציה היא כמו ניתוח של ההכרה, ושההכרה(=המנתח) לא יציבה זה יכול להיגמר ברע, ולחשוף רבדים שכרגע אין בכוחו להתמודד איתם. אז תעשי עם עצמך ועם חייו חסד- וקחי אותו לפסיכיאטר, וכשמצבו יתייצב,ורק אז, תחשבו מה הלאה... רק בריאות ואושר אייל

שוב חבל שאתם קטני אמונה

הבעיה היא שרובכם בדעה הרווחת של טיפול מערבי למזלי אני מצטרף למשלחת שיוצאת להדו להקים בית חולים אלטרנטיבי ה1 בעולם שיתן טיפולים . וכן מדיטציות עוזרות מאוד לדיכאונות מדיטציה פרושה יתבוננות זה הכל . שום רופא לא יכול לרפא את המחלה הוא רק עוזר לה החולה מרפא את המחלה . ואני מכיר אישית מקרה שאדם נכנס לבית חולים פסיכאטרי ומאז חיו ישתנורק לרעה מכל התרופות שהזריקו לו לדם כדי שהוא ירגיש יותר טוב . ולא כל דיכאון חייב להיות במצב של יתאבדות . ושוב מה שרשמתי קודם ההחלטה בסופו של דבר נתונה לאדם עצמו לא משנה כמה תנסו לעצור אותו אם זוהי החלטתו הוא יקח אותה אבל אני מרגיש שמדיטציה מאוד עוזרת כי מדיטציה היא יתבוננות פנימה על האני הפני אין פה שום כח שיפוט רק יתבוננות שעוזרת. וזהו שיהיה לך יום קסום

בו ונעשה סדר.

ושוב לא ניכנס לאמונה כי לכל אחד יש את שלו. אין לי ויכוח איתך כי רופא לא יכול לרפא מחלות, האדם עצמו יכול לרפא את עצמו או בורא עולם. כתבת... " מכיר אישית מקרה שאדם נכנס".. אני מכיר אישית אדם שנכנס לטיפול אלטרנטיבי שעה אח"כ נמצא ללא רוח חיים. ראיתי אדם שנכנס ללא דופק וללא נשימה למיון.. ניסו שעות לעשות עליו מדיטציה ו.. ללא הצלחה ולאחר 2 דקות של החייאת לב ראות הוא חי. האם יש לך את היכולת, האם ניחנת במתנת האל לראות את האדם, וללא כל שיחה או סוג אחר של התקשרות לדעת האם הוא דיכאוני או סתם ללא מצב רוח או האם הוא אובדני? מדיטציה מאד עוזרת למי שהיא עוזרת והיא לא עוזרת למי שהיא לא עוזרת. בדיוק כמו שיגידו מטפלים כי אין להם בעיה לטפל במחלות עור, ומי שאומר לי את זה לא מבין שום דבר ברפואה, מאחר וישנם מחלות עור שהאדם ימות תוך מספר חודשים או שנים ספורות ולא מדובר על מחלה אונקולוגית. אז בואו ונהיה פתוחים, בואו נהיה צנועים ונלך בדרך הישר, מטרת הבריאה ומטרת היושב במרומים הוא להטיב עם נבראיו. בואו ונבטיח רק דבר אחד למטופלים שלנו, וניתן להבטיח, בואו ונבטיח להם כי נעשה את המיטב, נעשה את המיטב שאנחנו יכולים לפי הידע שיש לנו, לפי היכולות שיש לנו על מנת לעזור להם בבעיה ממנה הם סובלים לפי ההבנה והדרך בה אנחנו בחרנו לטפל. המון אור ואהבה שלומי.

nitzano

New member
../images/Emo45.gif

בואו ונבטיח רק דבר אחד למטופלים שלנו, וניתן להבטיח, בואו ונבטיח להם כי נעשה את המיטב, נעשה את המיטב שאנחנו יכולים לפי הידע שיש לנו, לפי היכולות שיש לנו על מנת לעזור להם בבעיה ממנה הם סובלים לפי ההבנה והדרך בה אנחנו בחרנו לטפל

למעלה