שאלה קשה.

RainBird

New member
שאלה קשה. מתי אדם נחשב למכשפה? בלחש הראשון שלו/ה? צריך ידע מסויים או גם פעילות מסויימת? למידת המאגיה וניסיון בה מספיק? ומה עם אדם שעסק במאגיה בעבר בצורה מעמיקה וארוכה והפסיק- האם הוא עדיין מכשף? מה עם חניכה? יש לה חשיבות או שזה נקודתי? האם יש די בהגדרה אישית או שיש עוד? שאלה למחשבה.

אולי , אולי כשכלל דרכי חייו של אחד , מחשבותיו ותודעתו קשורים ובייחוד שזורים בכשף ?

gwizard

New member
תשובה פשוטה מתי אדם נחשב למכשפה ? כאשר הסביבה מכירה אותו ככזה. מתי בעיני האדם נחשב למכשפה ? כאשר הוא מפסיק להתעניין במתי הוא יכול לקרוא לעצמו מכשפה ומתרכז באומנות עצמה. אדם שעסק במאגיה בעבר בצורה מעמיקה וארוכה והפסיק- האם הוא עדיין מכשף? אם מישהו עוסק במאגיה בצורה מעמיקה ורצינית אז מאגיה זה חלק בלתי נפרד מחייו. להרחבה ראה תשובה לשאלה 1. לחניכה יש חשיבות רק לאגו, מבחינת הקונטקסט של השאלה.

RainBird

New member
../images/Emo32.gif יש לך חתימה מאוד מקוממת. שים לב לחדשה שלי.

RainBird

New member
שלא לדבר על המחנה חינוך מחדש. יא סוגד דתות חייזורס ../images/Emo5.gif

ToryMaster

New member
זה מאוד תלוי לדעתי, כל מי שחי את המאגיה באופן פעיל [לא מבחינת הטלת כישופים, אלא באופן מודע ומכוון] נחשב למאג. אני אל אוהבת לעשות את הה]רדה בין "מכשף" ל"מאג", אבל אני מוצאת שזה חיוני לדיון הזה. בתוספת [ואולי קצת בניגוד] למה שאמרתי קודם, מכשף הוא לא רק מי שחייו שזורים במאגיה, אלא מי שבאופן פעיל משתמש באמנות הזו פרופר בחיי היום יום [או השבוע שבוע, הכוונה ברורה?]. זו שאלה מעניינת אבל. הייתי רוצה לדעת גם מה ההשקפה שלכם בנוגע לשאלה איזו הגדרה קובעת - אישית או חיצונית?

אם את עושה הפרדה... בין מאג למכשף הרי אפשר לראות את העניין בצורה כזאת: האם המאג בהכרח מודע להיותו מאג? והמכשף הוא זה שבמודע משתמש בכלים שלו בתור "מאג פעיל"? חלק מהאנשים אולי ע"י חוויות מהחיים או מסיבות כרמתיות הם מחוברים יותר ומכווננים יותר ולא בהכרח במודע, האם הם נחשבים למאגים למרות שאינם מודעים ליכולותיהם?(והרי מטבעה של המאגיה לפרוץ מתוכם במשלח ידיהם).

ToryMaster

New member
כן, בעיני מודעות נדרשת זו תשובה חיובית לשתי השאלות שהצגת.

neophile

New member
חוק האחד יש כאן יותר מדי שאלות שדורשות הרחבה תגדיר לחש? האם אתה מתייחס לחניכה כאקט פסיכולוגי בלבד או שיש בו מעבר? הגדרה אישית של מה? אז או שתנסח מחדש את השאלה או שתתמקד בחלק מסויים אני יענה על השאלה הראשונה בעוד שאלה שאלת מתי אדם נחשב למכשפה? מי מחשיב אותו? אתה? אני? עצמו? כשאדם לומד תואר לפסיכולוגיה ומצליח במבחנים הוא נחשב ל "פסיכולוג" לעומת זאת מספיק שבן אדם ירוץ ערום ברחוב כדי שיחשיבו אותו משוגע, ללא איבחון של פסיכולוג... אם המשוגע והפסיכולוג נמצאים בשני קצוות של סקאלה הייתי אומר שמכשף הוא זה שיש לו את היכולת לנוע בחופשיות . נסיים בציטוט מתוך ספר הטאו שאני כה אוהב לצוטט חוק האחד שמים וארץ אינם רחמנים עבורם הכל הוא אותו הדבר גם החכמים אינם רחמנים חוק הטאו הוא אחד אפילו אם יש מאה שבטים החלל שבין שמים וארץ הוא ריק במהותו כמו מפוח המוציא רוח כך גם זה אשר מרבה במלים יתעיף לשוא וטוב יעשה אם ינוח הרבה מלים מעט משקל מוטב לשמור חלק מהמלים בתוך הלב

ToryMaster

New member
פוף אני חושבת שכשארדן השתמש במילים האלו, הוא הניח שאנשים יחשבו בהגדרות שלהם ואולי גם יפרטו אותן. בכל מקרה, אם אני יכולה לנוע בחופשיות בין שיגעון לבין להיות פסיכולוגית, אני מכשפה לא משנה כמה אני יודעת וכמה אני עושה? הידעת שאם נצייר קו, פסיכולוג והמטופל שלו בעצם יהיו על שתי נקודות מאוד קרובות זו לזו, ולא בשני צדדים שונים?

neophile

New member
מכשף הוא זה שאינו מפחד מהפחד נתתי את הדוגמא של פסיכולוג\משוגע כדי להמחיש את את החשיבות של מי מחשיב אדם למכשף? אני? את? או עצמו? כשאדם מקבל תואר בפסיכולוגיה ,המוסד נותן לו חשיבות שאם הוא היה לוקח אותה בעצמו היו תובעים אותו על התחזות. למשוגע לעומת זאת לא אכפת מהחשיבות שנותנים לו או לא, ובגלל זה הוא משוגע. כל הנושא של מאגיה ומיסטיקה הוא מאוד מפוקפק ויש לא מעט אנשים שממקמים את מי שמחשיב את עצמו כעוסק בתחום קרוב מאוד לתחום השיגעון. אבל בכל זאת יש דברים בגו, דברים שלא ניתן להסביר... אז קודם כל מכשף הוא אדם שלא מפחד להתקרב לתחום השיגעון שאף עושה זאת באומץ עוז וגבורה . בנוסף ליכולת המכשף להתקרב ולשהות לתחום השיגעון, יש לו היכולת והחובה לקבל חשיבות,כלומר להביא את הידע לאור. ההבדלים בין המשוגע לפסיכולוג ממחישים את התהום שיש לעבור המשוגע חסר חשיבות והפסיכולוג שהוא נחשב. או שזה הפסיכולוג שנחשב למשוגע חסר חשיבות...[צחוק מרושע] המכשף נעמד על קצה הדואליות שחר

ToryMaster

New member
אתה לא מכיר הרבה חולי נפש, נכון? א. כן איכפת לפחות לחלק מה חושבים עליהם, אני אומרת את זה כעובדה, אל תחשוב בכלל להתווכח. ב. פסיכולוג זו הגדרת מקצוע, בניגוד למכשף. השוואה מתאימה יותר תהיה מטפל, אם כבר. כל שאר הדברים שכתבת בהודעה או שלא הגיוניים, או שלא קשורים למה שאמרתי ולו במעט.

gwizard

New member
לא מסכים א. נכון, אך זה לא השאלה. ב. מכשף זו גם הגדרת מקצוע. זה לא משנה שלדעתנו כישוף היא דרך חיים. לאחרים זה מקצוע ובלי שום קשר למוסריות של העניין, זה גם מכניס כסף. דוגמה: קוראות בכלפים לפרנסתם. כן, גם חיזוי זה חלק ממאגיה. אני דווקא מסכים עם האנאלוגיה של שחר, רק שיש שהוא מתנודד בין שני קצוות הסקאלה ובגלל זה קצת קשה להתייחס אליו ברצינות ../images/Emo8.gif

ToryMaster

New member
טוב לדעתי כבר הפרכתי את האנלוגיה, מההכרות שלי עם פסיכולוגים, מטפלים וחולי נפש. אבל הגדרות אישיות הן בדיוק זה, אישיות. אני לא רואה מאגיה כמקצוע, אני רואה מאגיה כדרך חיים קודם כל. אז כן, אפשר להשתמש בזה כפרנסה, אבל זו לא המהות הראשונית של זה. כנ"ל מטפל, זו דרך חיים של איכפתיות ואהבה ונתינת עזרה, אפשר לתעל את זה לתרפיה ופסיכולוגיה, אבל זה רק חלק מהמהות הכוללת.

neophile

New member
פוליטיקלי קורקט את ממש מפספסת את המסר שלי אי אפשר להסביר דואליות אלה על דרך האנאלוגיה תיקראי את הפירוש לקלף המכשף בכל חפיסת טארוט ,לא סתם גם קוראים לו להטוטן פסיכולוג ומשוגע הם דוגמא את יכולה להחליף את הפסיכולוג באחד שמקבל חשיבות מאחרים, זה גם יכול להיות מכשף שהתחנך במסורת מסויימת ואת המשוגע כאחד שלא איכפת לו מהחשיבות של אחרים, יכולה להיות לו גם חשיבות עצמית גבוהה או נמוכה אבל זה בכלל אל העניין. פסיכולוג הוא אחד שחשובה לו החשיבות שהוא מקבל מאחרים ,במקום מסויים יש לו בעיה של חשיבות עצמית אבל זה טבעי ונורמלי...יחסית משוגע הוא אחד שלא חשובה לו החשיבות שהוא מקבל מאחרים או אם את רוצה לנסח את זה בצורה יותר פוליטיקלי קורקט הקריטריונים של המשוגע לחשיבות שונים באופן קיצוני מהקריטריונים הנורמלים כפי שמגולמים על ידי הפסיכולוג, כי הרי הוא זה שאחראי לקבוע דברים כאלה... אבל אם הפסיכולוג הוא בעצמו משוגע בהכחשה אז יש לנו בעיה... זה אלמנט דיי נפוץ בסרטים וסיפורים כשמנהל בית משוגעים מנסה כל מני טיפולים "אלטרנטיבים" כדי להפוך את החולים ל"נורמלים" ריפוי ממש לא קשור לעניין יעל. מעבר לזה אם את רוצה להמשיך, כדאי שנעשה את זה בשירשור אחר

ToryMaster

New member
הנקודה היא שאין לי בעיה עם השוואות, אבל לא כאלה שאינן נכונות. ההשוואה שאתה מציע מקובלת עלי [אם כי לא ככה אני רואה את זה], אלו ההגדרות שאתה בוחר להשתמש בהם שפשוט לא נכונות ../images/Emo13.gif

למעלה