לשלומית היקרה שלום,
לא קראתי את כל התגובות ולכן קבלי את התנצלותי מראש אם אחזור על דברים שכבר נאמרו כאן. כל מגיב/ה תמיד מביא משהו מהנסיון שלו ומהעולם שלו, ולדעתי יש תמיד המון מה ללמוד מנסיונם ומהשקפת חייהם של אחרים, אני בכל אופן עושה זאת כל הזמן ומתחזקת. משבר האמון שאת מתארת הוא טוטאלי. את הנעשה אין להשיב, ומערכת היחסים ביניכם לעולם לא תשוב להיות מה שהיתה עד כה ו.... טוב שכך! מה שהיה היה, וטוב שהיה, ואני מבינה מדבריך שגם היה טוב, וגם זה חשוב. אז עכשיו את ניצבת בפני מציאות אחרת. ואני לא בטוחה שהמילה "טרגדיה" מתאימה כאן. את יודעת כשאת קוראת לזה בשם זה אכן הופך לטרגדיה. אל תכני את זה טרגדיה, תכני את זה בשם חלון הזדמנויות. הזדמנות לראות עכשיו את המציאות קצת אחרת. גברים יאמרו לך, מה בעצם קרה? כלום. עדיין יש לך בעל אוהב ומפרגן, אז יש לו את ה"נישה" שלו. עזבי, סעי הלאה... כלום לא השתנה, אל תכנסי לו בעיניינים האלה והכל יהיה טוב. אני לא מזלזלת בראיה כזו, יש עמה הרבה צדק ואני מייחסת אותה לגברים, שוב, מנסיון חיים. כי הנשים עובדות אחרת... נשים יאמרו לך, בחלקן, מעכשיו תעשי גם את "חיים", "מהצד", וחלקן יאמרו לך "אל תהיי פראיירית, תחתימי אותו, תעזבי אותו, תשפדי אותו" וכו'. איפה האמת? מסתמא, אי שם באמצע... ומה אני חושבת, גם משהו באמצע. ראשית, צריך זמן. לעכל. להרגע. להיות עם עצמך. אל תרוצי עכשיו להתנחם אצל כל החברות!!!! זה יכול להיות מסע מתיש. אני דוקא חושבת על לסוע לבדך לאיזה מקום שקט, ולהשתדל כמה שפחות להעלות את הסיוט הזה, שזה מה שזה עבורך עכשיו. נכון, הפצצה נפלה, וצריך להתמודד, אבל ממקום של יכולת. 35 שנה בנית לך תדמית של בן הזוג ושלך ועכשיו יש רעידת אדמה. אז לאט לך. תחזקי את עצמך בכל דרך שהיא, זה לוקח זמן... והזמן הוא רופא מצוין. אל תרוצי לעורכי-דין ולפרק את הקשר. להתייעץ כן. אבל לא לעשות צעדים שאחר-כך מצטערים עליהם. יכול להיות שתגיעי בעתיד למסקנה שמבחינתך הקשר הסתיים, וזה לא משנה שאת בת 63, כבר הכרתי אנשים רבים בגילאים הרבה יותר מבוגרים שמצאו להם זוגיות נפלאה וחדשה, במיוחד מי שיודעת מה היא זוגיות במשך זמן כל כך רב. אבל זה רק אם תרצי. ו... יכול להיות שתגיעי למסקנה שאת לא מפרקת את הקשר, וזה גם בסדר ואת צריכה להיות שלמה עם עצמך ולא להרגיש "מושפלת". תרגישי טוב עם עצמך עם כל מה שתחליטי. אך זה בעתיד.... עכשיו את צריכה עזרה ראשונה. וזו תבוא לך רק מלעשות עבודה עם עצמך. אני מאוד בעד שיחות עם אשת מקצוע טובה, או עם חברה ממש טובה על מנת להגיע לתובנות. לכן קראתי לזה חלון, כי מסיטואציה כזו שנראית כמו סוף העולם, הרבה אנשים צמחו וגדלו. אני יודעת שזה נשמע לך עכשיו מוזר, אבל מהתקופות הכי קשות בחיים אנשים הפיקו דברים שלא יאמנו! וזה אגב לא שייך בכלל לבעל שלך! זה הסיפור הפרטי שלך! את היית בסדר, היתה לך מערכת יחסים שחשבת אותה לנהדרת, התמסרת לה והיית כנה ונאמנה. זה הוא, זה לא את! תחיי עכשיו כמו שחיית קודם, ואל תכנסי לסרטים של לנסות לברר לאן הוא הולך או אם מי וכו' את זה תעשי לעצמך חוק ובל יעבור. לא לחטט לו במחשב, לא לעקוב אחריו, ולא לצוטט לו לשיחות טלפוניות. את כבר יודעת אם מי יש לך עסק נכון? אז עד כאן. אל תכניסי את עצמך לקטע הזה בכלל!!! זה מקום רע. תשתמשי ב"טרגדיה" כדבריך ליציאה לפרק חדש בחיים!! ואני מאחלת לך, שהפרק הזה יהיה נפלא! פרק של התחדשות, של רוחניות, ושל קבלה באהבה כל החלטה שתחליטי. בין אם ההחלטה תהיה לסיים את הקשר, ובין אם להמשיך. רק שתעשי את זה בשמחה, ובלי רגשות אשמה/קנאה/שנאה/מרירות וכל האיכסים הנ"ל. ובלי סיפור קטן אני לא יכולה, אז הנה סיפור אמיתי לגמרי: חברה לא ממש קרובה שלי, גילתה כי בעלה מנהל רומן עם אשה גרושה ביישוב שלהם במשך זמן די רב. ליתר דיוק לא היא גילתה זאת, אלא בנה בן ה-16... מה שהפך את העניין לחמור עוד יותר מבחינתה. הם פנו לייעוץ, הוא הבטיח שהסיפור נגמר, חזר הביתה, ובגיל 40+ הם עשו עוד ילד והאהבה פרחה.... לילד שנולד אמרנו צריך היה לקרוא "אתם רואים הוא שלי". כי החברה הזו גרה ביישוב קטן ו"כולם" ידעו על הבגידה, כמו ש"כולם" הגיעו לברית המפוארת שהם ערכו... ולהמשך? יאללה... אז איפה היינו? אחרי הברית והצלצולים, והטיול לאירופה והסלון החדש, והשיפוצים וכל המתנות שבעלה היה צריך לתת כדי "לפצות". גונבה לאוזניה השמועה כי בעלה נראה עוזב את ביתה של אותה אשה גרושה ביישוב. הפעם החברה הזו שכרה בלש פרטי, והתמונות המרשיעות לא אחרו להגיע. מה עשתה? ארזה את חפציו, הניחה אותם אחר כבוד מחוץ לדלת. ושיגרה אותו לביתה של אותה אשה. גט? - הוא לא הסכים לתת. כי אחרי הכל, מה היה לו רע בבית? אשה טובה, ילדים נהדרים, אז יש לו "תחביב", זה סיבה להתגרש? הבעל הנ"ל עבר לגור עם המאהבת, אבל לגור עם מאהבת זה כבר סיפור אחר. יש לה ילדים מהבעל הקודם, פח להוריד, אספות הורים ללכת. ואז הוא אמר: רגע רגע, בבית שלי אף פעם לא הורדתי את הפח... לאסיפות הורים של הילדים שלי אף פעם לא הלכתי.... וכעבור תקופה, קרה דבר מפתיע לא פחות. הבחורצ'יק קיבל התקף לב! (ספור אמיתי לגמרי!). מבית-החולים הוא טילפן לאשתו, בכה וביקש סליחה, הוא רוצה לראות את ילדיו הבוגרים לצידו, ולא את ילדיה של המאהבת. הוא מבקש שאשתו תבוא והוא מבטיח להם גדולות ונצורות. אין בעיה, ענתה לו אשתו. אבל קודם אתה חותם לי על כמה עניינים. והוא חתם גם חתם. חתם את הבית, ואת העסק ואת הרכב ואת הפנסיה והביטוח חיים וחתם אבטחת הכנסה לכל החיים!! כי המציאות הכלכלית בלעדיו לא היתה ממש קלה לה. כשהיה לה את כל הבטחון הכלכלי בעולם, היא נתנה לו לשוב. ו... אגב, חתמה איתו על "נישואין פתוחים" את עושה מה בראש שלך ואני מה בראש שלי. מה בראש שלו? אחרי התקף לב קשה, ואחד אחר שהוא חטף אחרי חצי שנה? בראש שלו הבריאות שלו שהוא מפחד ממנה פחד מוות. ואשתו? מטפלת בו מאוד יפה, נתנה לו לחזור לבית המפואר שעכשיו הוא על שמה, הוא נהנה מהילדים המקסימים שלו ומכל מה שאשתו עשתה עבורו כל השנים בלי להיות חתומה על העסק והרכב והפנסיה וכל השאר.... אז יש שיגידו שזה מגעיל. אני לא נמנית עליהם... נכון שזה לא מתאים לכל אחת. אבל האשה הזו, חיה בשלום עם עצמה, היא יכלה ללכת עם ה"כבוד" עד הסוף, והחליטה ללכת בדרך אחרת. תעשי שלומית רק מה בראש שלך!! רק את יודעת מה טוב בשבילך, אבל בשביל זה את צריכה קודם כל לדעת מה את רוצה, ואיפה את עומדת וזה לוקח קצת זמן.