שאלה קשה מנשוא!!!

שאלה קשה מנשוא!!!

שלום לכולם!! אני בן 18 והשנה סיימתי את לימודי בגמת הגרפיקה בתיכון אני מתכוון להגר לאירופה (אמסטרדם או לונדון) אך אני רוצה להמשיך בלימודי הגרפיקה עכשיו, התקבלתי לבצלאל לפקולטה לאמנות חזותית(גרפיקה) האם כדאי לי ללמוד בבצלאל ואז להגר (אנשים בכלל מכירים את בצלאל בחו"ל?) או פשוט לחפש מוסד באותה ארץ שאני מתכוון להגר ובו ללמוד? אני אשמח מאוד אם תעזרו לי

alexUK

New member
גם ככה בישראל שולטת חונטה צבאית

אז מספיק, די, צריך גם כמה ראשים רעננים שלא עברו את המכבש (ואני שירתתי, כן)

DutchBird

New member
תלמד בשפת האם שלך

דהיינו, בעיברית, בארץ. ללמוד בהולנדית זה סיוט וללמוד באנגלית זה יקר. למרות שאולי אתה כבר יודע הולנדית או בעל אמצעים, ואם כן תתעלם מהצעתי.

alexUK

New member
בעיצוב גרפי אנגלית חשובה כדי...

לכתוב עבודות בקורסים עיוניים ולהוציא בהן ציונים טובים. בפרוייקטים זה חשוב פחות, אבל עדיין משמעותי, לדוגמא: צריך להמציא סלוגנים לקמפיינים, דבר שנדרש לפעמים בשנה אחרונה וגם דורש ידיעה מסויימת של שפה. מה שטוב בכל זאת בלימודים באירופה הוא שהשנה הראשונה לא חיונית כלל בקביעת משקל ציון התואר , השנה השנייה מהווה רק עשים אחוז. כלומר, יש זמן להתפתח ולהתקדם. ככה זה לפחות באוניברסיטה שלי.

alexUK

New member
למדתי תקשורת חזותית בבצלאל

אחרי שנתיים עזבתי את בצלאל ועברתי לבריטניה (כל זה קרה לפני שנה)

למה עזבת באמצע?

למה לא סיימת את התואר ואז עזבת לבריטניה? דרך אגב...אז מה ההמלצה שלך? להשאר וללמוד בבצלאל או לעזוב וללמוד בחו"ל?

alexUK

New member
עזבתי באמצע

בגלל סיבות אישיות. אני יכול רק להגיד שברגע מסויים הייתי צריך להחליט החלטה מאד קשה מה עדיף - להיות אליטה בארץ או אחד מיני רבים באירופה. אם הייתי מסיים את בצלאל, היה כנראה עובר עוד הרבה זמן עד שהייתי עובר למערב. לפני שנה הייתה לי הזדמנות חד פעמית. האם יש לך אפשרות לעבור לאירופה? כלומר, יש לך ויזת עבודה? אזרחות? את dependant או מה?

שוב אני

כן...יש לי הצעת עבודה אבל לא בתחום הגרפיקה (לאח שלי יש חברת יהלומים בכמה סניפים בחו"ל ואחד הוא בלונדון) חוץ מזה שההצעת עבודה יכולה לחכות גם אחרי שאני אסיים את התואר בבצלאל (אח שלי וכל זה) יש סיכוי שאני לא אקבל ויזת עבודה למרות שיש לי הצעת עבודה? דרך אגב אם אני אתחתן עם אזרח בריטי (כן, כן אני הומו) אני אקבל אזרחות מתוקף הנישואין? או שזה לא תקף לזוגות חד מיניים?

alexUK

New member
../images/Emo34.gif

נישואים חד מיניים אינם מוכרים בבריטניה, נכון לעכשיו. אבל המצב הזה משתנה במהירות, יש לי תחושה שזה אכן ישתנה, השאלה תוך כמה זמן. כדי לקבל ויזת עבודה, אחיך צריך לנמק מדוע הוא צריך אותך דווקא ולמה הוא לא יכול לגייס עובד מקומי. זה לא אמור להיות סיפור נורא מסובך, אפשר להתייעץ בעניין עם עורך דין, אני מניח. בצלאל זה מקום סופר אליטיסטי ותקשורת חזותית זו המחלקה האליטיסטית ביותר בבצלאל. אבל, כשיוצאים מגבולות ארצנו הקטנה, הכל נכנס לפרופורציות. מה שקובע בסופו של דבר זה אתה! אם יש לך כסף - אפשר לנסות את מזלך בבריטניה, כי הלימודים יקרים - שבע אלף לירות לשנה. אם אין - תלמד בבצלאל, תסיים ואז תבוא לאחיך. זו החלטה קשה ורק אתה יכול להחליט.

תודה לך

דרך אגב ראיתי את העבודות באתר שלך ולפי דעתי (הלא מלומדת כל כך) אתה מאוד מוכשר!!! בכל אופן תודה והרבה בהצלחה לך אי שם בבריטניה

alexUK

New member
תודה תודה והצלחה מותק

סך הכל בחירות לא רעות יש לך, תזכור את זה ושלח לי מסר אם יש שאלה או משהו במיוחד אם אתה כוסי (סתם סתם) לילה טוב

Ozimandias

New member
בו זוג של אזרח בריטי

יש אפשרות לקבל ויזה אם תוכל להוכיח שחיית עם בן זוגך הבריטי במשך שנתיים (a relationship akin to marriage). אם משרד הפנים משוכנע אז תקבל ויזה לשנתיים שבסופה תוכל להגיש בקשה לתושבות קבע. זה עבד במיקרה שלי. (same sex cohabitation / unmarried partner rule).

ShaiUK

New member
שלום שלום....

הייתי שמח לדעת איך אפשר לעשות כזה דבר, אני והבן זוג שלי כבר הרבה זמן ביחד והוא אזרח בריטי, דרכון ואזרחות... אני אשמח לקבל תשובה לאיימייל שלי, מכל בן אדם שיודע על הנושא, כי האתר של ה Home Office הוא דיי מסובך... האיי מייל שלי לאנשים שמבינים בנושא, [email protected] תודה...

ayala26

New member
but

it doesn't matter - being married or only living together still need to go trough the process of getting MVV so he doesn't really need to get married first.​

globus31

New member
אהה,

אז בגלל זה "דפנה דקל"..:) חשבתי השתמשת במחשב של אחותך בטעות

franfran

New member
בתור בוגרת המחלקה---

לתיקשורת חזותית, עומדות בפנייך 4 שנים לא קלות. אני למדתי בתקופה שבה היו רק 30 תלמידים בכל שנה ולא כמו היום. המסגרת לחוצה נוקשה ומאוד תובענית. מכיוון שאתה רק בן 18, ותסיים את לימודייך בגיל 22, אתה יכול לחכות לדעתי עם ההגירה, ולסיים את לימודייך פה. שום דבר לא ייברח, בצלאל הוא מוסד מוכר, ומה שידבר בזכותך בסופו של דבר זה תיק העבודות שלך.אני לא יודעת איזה מוסד בצלאל הוא היום, אני יודעת שהיום לא הייתי לומדת שם לפי מה ששמעתי-120 תלמידים בכל שנה נראה לי מטורף לחלוטין. 30 איש בכיתה היה די והותר באותם הזמנים. אני קבלתי מבצלאל גם מכתב מתורגם לאנגלית עם התואר שלי, למקרה שאצטרך אותו בחו"ל. כמו כן, אתה תמיד תוכל להמשיך בלימודי תואר שני בחו"ל. בהצלחה!

למעלה