שאלה קשה למטפלים.

בת חן

מאוד כעסתי שקראתי את התגובה שלך אבל לא היה לי זמן להגיב באותו רגע ואני רואה שעשו את זה כבר בשבילי, אבל רק בגלל שאני קצת "חשוך" אני חייב להגיב לדברי "המוארת" אותה אחת שנסעה להודו בטח קיבלה את הכרטיס כמתנה או נדבה מחברת התעופה וכך גם השהיה שלה שם, את הקליניקה היא קיבלה בהשאלה וחברת החשמל, מים ארנונה בזק ושאר מרעין בישין אמרו נוותר לה כי היא עושה עבודת קודש. אבל אותה אחת סגרה את הקליניקה אולי (קצת קשה לי כי יש לי קושי בהבנת הנקרא) בגלל מחסור (סילחה קושי) במזומנים. אבל אולי רק אולי אם היית עובדת ומקבלת שכר עבור עבודתך היית יכולה לעזור לאותם אנשים קשיי יכולת אולי לקצת פחות או שבעצם אולי לקצת יותר כי לא היית סוגרת את הקליניקה שלך? לא?! אבל אני בסך הכל אדם "חשוך" שחיי עם אנשים "חשוכים" ומה לעשות האל הגדול לא אוהב אותי ויש לי משכנתא וחובות ומלבד זה שאני עובד בשביל זה אני צריך קצת אבל באמת רק קצת אוכל (והירקן סופר והשאר לא מקבלי חלוקי נחל לצערי הרב) ואני צריך לעבוד גם בשביל זה. ואם אני לא טועה כתבת שיש לך ילדים (ואם כל האהבה שלך ללא הבדל דת גזע ומין) אני רוצה לראות שאת תחסכי מהילד שלך חיתול להחלפה, מזון מזין ובריא וזה עולה כסף. wake up and smell the coffe אור ואהבה, שבת שלום.

וכעס מאיפה בא הוא??? "רובינהוד"...

יכול אתה לכעוס, וכאוב מרוב כעס, וזו בחירתך של נשמתך שלך בלבד. אסכם את דבריי כך: לך תעבוד, תתפרנס למחייתך במקום מסודר, ורק בשעות פנאי לך עשה את המוטל עליך כדי לקיים את ייעודך כ"מטפל שאינו מחפש מימון להוצאותיו". "חשוך אתה" אתה יודע, אם כן, הייתי מרמזת רק להזיז את היד המסתירה לך את האור. בחרת את הכינוי רובינהוד, האם אתה יודע מה המשמעות? או שמא... כל עוד אתה מחזיק בו אתה רק מנסה ללמוד? מאחלת שבת קסומה המון כעס ולאחריו שחרור בת חן

רצית כעס אז בבקשה

1. תדאגי לנשמה הטהורה שלך ואני אטפל בנשמה החשוכה שלי. 2. אל תדאגי למשמעוית יש לי "קצת" אבל רק "קצת" ידע. 3. עכישו מכל הלב מזל טוב להולדת הילד - וכאישה שרק התחברה ליצר האימהי שבה מה יקרה אם יהיה לך מטופל שזקוק לך נואשות אבל חס וחלילה התינוק שלך יהיה חולה (לא משהו רציני אבל תינוק ראשון יציר אימהי ראשוני את יודעת על מה אני מדבר לא?!) למי יופנו כל המאמצים והמשאבים שלך באותו רגע?! את יודעת היטב את התשובה. אז לפני שאדם מואר יתחיל להרצות ל"חשוכים" ויתחיל לפסול אותם שיביט טוב טוב פנימה. או כמו שאומרים הפוסל במומו פוסל. ורק עוד דבר אחד קטן מאת חזל"נו - אם אין קמח אין תורה! שבת שלום בריאות אור ואהבה ואת לא חייבת לנסות ולהגיב יותר ושוב המון מזל טוב מכל הלב להולדת התינוק, מי יתן והוא ידע רק אושר (וגם עושר לא יזיק)

אל תפנה את הכעס שלך כלפי אחרים---

בחרת לכעוס, יצא המרצע מהשק!!! 1 אני דואגת רק לנשמה שלי, בין טהורה היא או לא. 2 אני לא דואגת למשמעויות, כל ידע שלך נאסף מהיכן שהוא, עשה בו כרצונך, "כנראה זה מה שבחרת לעשות בו, לכעוס". 3 תודה על המזל"ט, להיות חולה או בריא זהו עניין של הרגל. אז: לא ארגיל את בני להיות חולה, ואם יהיה אדם שזקוק לי נואשות, אפשר בדרך ארץ לדחות אותו לשעה, יום, יומיים, ולא לסרב בגלל...אתה יודע מה. ואני אוסיף 4 הפוסל במומו פוסל: כמה יודעים באמת מה זה שם? עמוק בפנים? ראה כמה כעס מוציא אתה החוצה ועל מה? על שאחרים מגיבים בנוכם את דבריהם ודעתם? מהו הפוסל במומו פוסל? הנה שיעור פשוט: מכיר את תנועת האצבע המאשימה המונפת לעבר האחר? ככה> האגודל מופנה כלפי מעלה, האצבי המורה כלפי האחר, ושלושת האחרות מקופלות ומופנות כלפיך: מה זה אומר? ניקח למשל את המושג "קמצן" אגודל מופנה כלפי מעלה=אלוקים קמצן אצבע מורה כלפי האחר=ששם אותך קמצן 3 אצבעות אליך=להראות לי שאני קמצן כפול שלוש. והפנם זאת כלפי כל דבר אחר בחיים אשר מעורר בך את ה... נכון יכולתי ל"נסות שלא להגיב" אך אני בוחרת להגיב. נפתח כאן דיון, וכל אחד בזכות רשאי להביע את דעתו. אם דעת האחר מכעיס אותך בדוק מדוע. "רצית כעס אז בבקשה" זו היתה הכותרת שלך, גישה מרתקת ביותר לאדם המצהיר על עצמו כ"מטפל" האם כך אתה מתייחס גם למטופליך? כן אם אין קמח אין תורה. והכוונה כאן היא בדיוק דבריי שלי שכתבתי אותם רק לא בשפה תורנית. מה אומר ציטוט זה? אומר כך עליך לעמול קשה, (בזיעת אפיך תאכל לחם), לאחר מכן, כאשר קבעת עיתים לתורה, שב לעסוק ברוח. אני שיניתי את האדרת לגברת, עבוד, תתפרנס, ובזמנך לאחר העבודה, תתרום גם לאלה שזקוקים לכך. כנראה ש "הקמח" - דברים רבים מעוררים בך קונוטציות שליליות כמו: תרומה, לתת, לעזור, לאהוב, לאהוב ללא תנאי, לתת על מנת לתת ולא על מנת לקבל אם דברים בסיסיים אלה הם טריגר שלילי עבורך, איך תעסוק בתורה????. רק אמור לי ברשותך החשוך כפי שאתה מכנה את עצמך פעמים רבות, היכן פסלתי כאן ולו אחד באדם??? האם דעתי על נושא מסויים זו פסילה??? מעניין, היכן ומי היו מוריך אשר השרישו בך לא לנתק את השרשרת... אור וטוב בת חן

שאלת? אענה לך...

כל מילה שכתבת בשירשור הזה שופטת ופוסלת את רוב המטפלים כאן, מבלי שאת יודעת מה וכמה כל אחד ואחד מהם נותן בחיי היומיום שלו - בלי מחשבה ובלי צל"שים. דעתך אינה פסילה כל זמן שהיא מתייחסת לנושא כלשהו. אך את התייחסת כאן בעיקר לבחירות של אנשים, לדרכם, לדרך בה הם נותנים לאחרים. מי שמך אלוהים? הבוחנת כליות ולב את? כן. פסלת כאן את כולם, בכל מילה. ובכך, כפי שכבר אמרה לך אדומה2, דברייך עומדים בסתירה למה שאת מטיפה. יותר מזה, פנית לאחרים כאן בזלזול ובבוז שאינם ראויים. כל אחד ואחד מהמטפלים כאן נותן מזמנו ומניסיונו בחינם כל אחד ואחד מהמטפלים כאן מחלק עם הגולשים את הידע שרכש - ללא תמורה דברייך מביעים חוסר כבוד לאנשים אליהם את פונה מדי פעם לעזרה. דברייך מבטאים יריקה לצלחת ממנה את אוכלת. מספר הדרכים לאלוהים הם לפחות כמספר האנשים שחיים על פני כדור הארץ (יש אנשים שיש להם יותר מדרך אחת...). באיזו זכות את שופטת את הדרך בה החרו אנשים? בשום מקום לא כתוב שאדם, צדיק ככל שיהיה , חייב להושיט עזרה בכל זמן בכל מחיר. כל אדם ושיקוליו, כל רגע וכל מקרה לגופו... ולסיום, בעניין השרשור, לא כל מי שמבקש עזרה חינם הוא אדם נזקק לא ארחיב למה, זה פשוט כך... יש לך הרבה מה לתרום. את נמצאת בתקופה רגישה ורגשית, ואני מניחה שקיצוניות תגובתך נובעת מזה. נשמח להעשיר עצמנו שוב, מהידע שלך ומניסיונך עם רפואת הרמב"ם אני ממליצה בחום לסיים כאן את הדיון הנוראי הזה.

נאוה-חכמה רבה פה בדיון זה-

בעינייך הדיון הזה הוא נוראי, בעיני הוא מהווה אבן דרך. כל מטפל כאן רשאי לקרוא את אשר כתבתי אני ואת אשר יכתבו כל אחד אחר. אם אחד מהמטפלים כאן מרגיש פסול בשל דבריי, זה רק בגלל שיש דברים בגו. הרי אני יכולה רק לשקף לאחר את עצמו. הדיון הזה הוא חשוב כמו כל דיון אחר, וכל אחד יכול להשכיל לא רק מרפואת הרמב"ם. כדי לפסול מישהו, יש לומר חד משמעית אתה פלוני בן פלוני פסול. סליחה, מי שעשה את זה הדבר במקרה זה זו את כלפי וזה בסדר יקירתי, אני מרשה לכולם לומר את שיש להם בלי לקחת את דבריהם באופן אישי מאחר ואני למדתי כי כל מה שאדם אומר הוא בעצם אומר לאחרים את שלא היה לו אומץ לומר לעצמו. אני לעולם לא יורקת לצלחת שאני אוכלת ממנה, אני שומרת אותה ליום המחר. וכל אדם, צדיק ככל שיהיה, שיתן מנת חלקו לרוויה ככל שיוכל לא על כך היה הדיון. את יכולה להניח כי אני קיצונית בדבריי, ואת יכולה להניח כי זה בגלל רגישות בשל תקופה רגישה, ואלה הן השערות שלך, הרי אני מחפשת תשובות בכל מקום, ואני מוצאת אותם בין השורות של כולם. האם מישהו יכול להשימני כ"אלוקים"? לעולם לא לא אותי ולא אף אחד אחר אני אדם בזכות עצמי, נשמה עצמאית עם דעות משלי, וזהו תפקידו של פורום, להביע דעות כבדי גם את דעותיי שלי גם אם הן אינן לרוחך. ואם דבר מה בהם מכעיס אותך אינך חייבת להגיב ואבקשך יקירה אני מרשה לך להגיב כל תגובה שאת חשה צורך להגיב. בעיקר בקשר לדבריי אך כבדי את הזולת בכך שלא תדברי בשמו של אף אחד אלא דברי בשם עצמך בלבד. ונסיוני הרב, לא רק ברפואת הרמבם, אלא בתחומים שונים ומגוונים יכולים לתרום לכולם כאן ואני מאמינה כי כל מי שקורא כל תגובה שהיא והיא מדברת אליו אפילו ברמה של כעס, אזי התרומה נתרמה. משהו שם קרה וזו תודתי שלי ליקום ניפלא זה. דיון חכם ביותר זה כך אני מוצאת אותו מחבקת באהבה אור וטוב בת חן

m_katzmann

New member
בת חן, אנחנו כל כך שונים

בת חן, אנחנו כולנו מטפלים, אך כל אחד מאיתנו בא ממקום אחר, מרכיב משקפיים שונות, וזה לא אומר כלום על איכות הטיפול שלו. ככה הם בני אדם. הראי ל-10 אנשים את אותה התמונה, למדי 10 אנשים את אותו המקצוע, בקשי מ-10 אנשים לעשות את אותו הדבר, כל אחד יפעל לפי נסיון החיים שלו, לפי הידע שלו, לפי הרגשותיו וכל אחד עושה את המיטב שבו. יש אנשים שיהיה להם הכי טוב עם אדם x ואחרים יבחרו להגיע לאדם y ולא משום שאדם x מיומן פחות מאדם y אלא פשוט שברגע נתון זה - זה מה שהם צריכים. הדיון הזה נעשה כאן כבר לא פעם ומיצה את עצמו לדעתי. גם אם את מאמינה מאוד במה שאת עושה וטוב לך עם זה - זה טוב לך. כרגע. זה לא אומר שמישהו שמאמין מאוד במה שהוא עושה וטוב לו עם זה, כרגע הוא פחות טוב או יותר טוב ממך. ולכן אין טעם להגן על הדעה שלך - כי היא שלך ומתאימה לך, אך באותה מידה אין טעם להכנס לויכוח עם טעם מאוד לא נעים (בלשון המעטה) עם אחרים שלפחות כרגע - זוהי לא דרכם. אז המשיכי לפעול ממקום של אהבה. זהו המקום שלך וכבדי את אלה שמה שמניע אותם זה גלגל שונה לגמרי. בסופו של דבר כולנו עושים את המיטב שבנו וכולנו עוזרים לזה שבחר להגיע דווקא אלינו. מאיה

אשמח אם תשכילי אותי עוד

לא הצלחתי להבין את מה שכתבת ביחס לדיון זה הרי הדבר שברור לכולנו זה שכולנו שונים חכמת אלוהה שבעים שפות. התשכיליני? מחבקת באהבה בת חן

m_katzmann

New member
הבהרה

היי בת חן, דובר כאן הרבה על מיהו מטפל, על התרומה שלו, על אהבה, על שפיטה. ואת ניצבת כאן ולפעמים קצת גלשת, קצת הגזמת אולי אפילו מצורך שלך להוכיח לעצמך את נכונות דרכך. וכל מה שאני רציתי להגיד, שכמו שאת יודעת לאהוב ללא תנאי, קבלי את האחרים כך איך שהם, כי כל אחד מהם עושה את המקסימום שהוא יכול. אנחנו לא עשויים ממקשה אחת, כולנו באיזשהו שלב של תהליך התפתחותי, כולנו מגיעים ממקום שונה. את כולנו מחבר הרצון לתת, כל אחד לוקח את הרצון הזה ובונה עליו את הארמון הפרטי שלו וגם אם יש חילוקי דעות- הן לגיטימיות, הן רק מראות לנו כמה אנו שונים ובכל זאת כל כך דומים. אני אוהבת את הפורום הזה כי אני מרגישה פה אנשים עם איכות שונה. איכות שנוגעת בי. מאיה

מאיה-פתחי כותרת ראשית לדיון-שימי לב

כה שאל בובי: "מה אתם עושים שבא אליכם מטופל שזקוק לטיפול אך אין ביכולתו לשלם את הסכום שאתם מבקשים . (בהנחה שהוא דובר אמת) הרי בימים קשים כאלה לא חסרים אנשים כאלה." שאלה זו היא הדיון ולא מי הוא מטפל ולא מהי אהבה. כאשר רוצים לסיים דיון בהבנה, ויתרה מכך בתובנה, יש להישאר באותו נושא ולא לברוח לתחומים אחרים. "והנושא כאן הוא כסף ואמונה ביכול או לא יכול לשלם." ראי בהגדרת השואל אשר כתב "בהנחה שאינו יכול לשלם" הנחה? אמירה מסוג זה שאני שומעת גם כמטופלת לאחרים מעוררת דיונים מסוג זה. כתבת את "את כולנו מחבר הרצון לתת" סליחה לא את כולנו, אלא חלק מאתנו. ועל כך כתבתי את תגובתי על כח הנתינה כמה קשה היא. תתארי לעצמך אדם שצריך לעבור טיפול אצל מטפל כל שהוא להלן דיאלוג בין מטפל למטופל: מטופל: הבעיה שלי היא שאני לא מצליח להרדם בלילות, כל מה שאני עושה לא מצליח. מטפל: בהנחה שאתה רוצה לישון, עד כמה תהייה מוכן להתאמץ? מטופל: מה זאת אומרת בהנחה שאני רוצה לישון, נשמע כאילו אתה לא מאמין לי. מטפל: בהנחה שאני לא מאמין לך, מה זה קשור לטיפול? מטופל: סליחה! שלום! מטפל: אתה בורח מהמציאות עכשיו, לא מוצא חן בעינך מה שאני אומר אז אתה מסרב לטפל בעצמך. מטופל: אם אני אמור לקבל טיפול אצל אדם שלא מאמין בי, תה התועלת בטיפול כי הרי אם אתה לא מאמין בי, מדוע שאני אאמין בעצמי? אמתין עד שאאמין ואז אשוב. שיחה זו הוקלטה לצורך תביעה משפטית של מטופל שניסה בכל כוחו לקבל עזרה, שילם הון תועפות, עבר ממטפל למטפל עד שהוכח כי אותו מטפל גרם לו לא להאמין בעצמו. לכן כאשר מטפל מעביר כזה מסר, אני חושבת שמן הראוי שהוא יקרא את כל התגובות, שלי, שלך, ושל כל אחד, שיראה לאן אנשים יכולים להגיע, כל אחד בדרכו, ולהבין מה זה עלול לעשות לאדם שבסך הכל בא לבקש עזרה ב"הנחה שלו" שאין לו יכולת לשלם. מכאן, אם תרצי לעבור לנושא מי הוא מטפל? מטפל הוא זה אשר יגרום למטופל להאמין בעצמו כדי שיוכל להתגבר על כל מכשול: את כולנו מחבר הרצון להתקדם, בהתקדמות שלנו חלקנו נוטים לצורך לתת, חלקנו לא, חלקנו חלקית, אך לא את כולנו מחבר הרצון לתת. אני תפילה כי יום יבוא ואכן כך יהיו הדברים. אור ואהבה בת חן

ועוד דבר חשוב!!!

מסתבר שהסמנטיקה כאן חשובה ביותר, למילים יש עצמה וכח רב משהלן. והן עושות את מלאכתן נאמנה. בעיקר לאנשים שזקוקים לטיפול, והרי יודעת את בוודאי כי הכל מתחיל בראש, שאין בעצם בעיה פיסית שאין לה התחלה בנפש, ברוח, או בנשמה. לכן ישנן מילים שאי אפשר לשהתמש בהן כאשר בוחרים להיות מטפלים. אור וטוב בת חן

מאיה יקרה

אני מסתייגת ממושג אחד אשר השתמשת בו. "החיים תופחים על לחייך". החיים לא תופחים, ולא עושים כלום. אנחנו אלה המדחיקים את הייצרים והרגשות והדחפים שלנו הצידה, הם אלה שמתעוררים יום אחד ונפלטים החוצה בטענה בסיסית ביותר. "היי, אנחנו כאן, אל תשכחו אותנו". יישר כוחך מאיה יקרה כי את חלקך את צורמת לקהילה, זהו תפקיד מחולק אשר ניתן לכל אחד ואחת מאתנו למען תיקון היקום הזה. אבוי לאותם אלה שחושבים כי לתת חלק מזמנם כתרומה לקהילה זהו נטל. ושוב, את יכולה להתפרנס מעיסוקך זה בשעות המוגדרות כשעות עבודה לפרנסה, ולהמשיך לתת לאחר מכן. מי יתן ושיהיה לך תמיד לתת כי לתת זה לקבל. אור ואהבה בת חן

limor 2

New member
" אין לי כסף "

לדעתי, זה הרבה מאוד פעמים עניין של סדר עדיפויות. מטופל הרבה פעמים יכול לראות את ההוצאת הטיפול כהוצאה שהוא לא יכול לעמוד בא, אבל לנופש בטורכיה הוא ימצא את הכסף. הרבה פעמים זה ממש עניין של סדר עדיפויות ! אני דווקא חושבת שברגע שמטופל רוצה לעזור לעצמו מאוד, הוא צריך לחסוך מדברים אחרים ולשנות אורך חיים על מנת שהטיפול יעמוד כרגע בסדר עדיפות עליון. בנוסף לכך "אין לי כסף", מנסיוני הדל, הוא מאוד יחסי. יש כאלה שבאמת עניים מאוד ואין להם כסף לאכול (ותוהה אני אם במצבם אם במצבם הם בכלל יחשבו על טיפול..) ויש כאלה שלדעתם אין להם מספיק. אני בטוחה שחלק מהאנשים שפונים אליכם לטיפול אומרים שזה יקר להם ולכיסם, אבל אני לא חושבת שכדאי להעניק את הטיפול בחינם כי ייתכן שאפילו "יש" להם יותר כסף מלכם. רק אתם שמחים בליבכם על מה שיש והם פחות. לדעתי, עצם הטיפול שאתם מעניקים הוא תמורה גדולה. אני חושבת שחשוב לתרום ולהתנדב, אבל גם יש דרכים אחרות. לא צריך להתרגש מכל אחד שאומר שאין לו כסף. היום לכולנו אין כסף.

לימור, כסף וסדר עדיפויות...

קראתי את הודעתך מספר פעמים, ואני מגיבה רק עכשיו. ככל שאני חושבת על זה יותר, על סדר העדיפויות אצל מטופלים לגשת לטיפול אני מוצאת כי אכן היכולות מוגבלות. עלות טיפול בממוצע אצל רוב המטפלים נע בין 180 ש"ח ל-220 ש"ח. בדרך כלל גם אותם מטפלים מדברים על סדרת טיפולים, כמעט ואין מצב שמטופל יגיע למטפל לטיפול יחיד ויקבל פתרון. סדרת הטיפולים לאחר ברור מעמיק שלי, נע בין 8-ל-12 טיפולים. חשבון פשוט: אלך על המינימום, 8 טיפולים בעלות של 180 ש"ח שוים 1440 ש"ח שהם על חשבון: שכר דירה/משכנתא, חשמל, ארנונה, מזון, ואני מדברת רק על הוצאות בסיסיות החשובות לקיום היומיומי. 1440 ש"ח להוציא מתוך שכר מינימום המוצא היום בשוק? אכן לא יתקבל בסדר העדיפויות ולכן הרבה מאד אנשים לא מצליחים לקבל פתרון הולם לבעיותיהם והשרשרת נמשכת. שאלת לגבי תורכיה? אענה לך ממקומי שלי: פניתי בעבר למטפלים בשיטת פלדנקרייז, לצערי, אין מומחים רבים לשיטה זו, וגם המבחר הוא מצומצם. על פי הפרטים שקיבלתי, עלות כל טיפול 200 ש"ח וכדי לטפל בבעיה שהיתה לי הייתי אמורה לקבל 14 טיפולים. כולם נעו סביב נתונים אלה, אחד פחות אחד יותר. חשבון: 2800 ש"ח לסדרת טיפולים. אף אחד מהם לא מקבל כרטיס אשראי, והתשלומים היחידים הם כל טיפול = תשלום ואם אני אמורה לקבל 2 טיפולים בשבוע? זה אומר ממוצע 8 טיפולים בחודש=1600 ש"ח. ושוב חוזרים לאותו חשבון בסיסי למעלה. מדוע הצלחתי לטוס להודו? כרטיס הטיסה עלה 1250$ הדולר נכון לאותה תקופה היה 4.37 ש"ח סה"כ 5462.5 ש"ח. בכל החברות איפשרו לי לשלם בכרטיס אשראי 24 תשלומים, שכל תשלום הסתכם ב-227.6 ש"ח, עכשיו החשבון פשוט יותר, ואפשרי יותר כמעט לכל כיס. ידעתי כי, אם אסע, אוכל לעמוד בנטל ההטצאה הדגולה מאחר והיא מתפרסת לזמן רב, מה גם ידעתי בתוכי כי שם אמצא את התשובות אותן אני מחפשת. לכן בחרתי את זה במקום להתחחיב להוצאות שלא בטוח שהייתי עומדת בהם. חישוב קר ומנוכר לאדם הישראלי החי במצוקה כלכלית כוללת. וישנם רבים יותר החיים כך מאלה שיכולים להוציא 2000 ש"ח בחודש על דברי הבל. אני באופן אישי מעולם לא הבנתי את הרעיון לקבוע מחיר כללי לטיפול. אני לא הבנתי מעולם מדוע טיפול בכל שיטה אלטרנטיבית כמו רייקי, שיאצו, הילינג, עלותם כל כך גבוהה, כמה עולה למטפל כזה אנרגיות? (אם לעשות חשבון הוצאות אשר יש לכסות כמובן) אני יכולה להבין מטפל בתמציות באך, למרות שגם פה, המחירים לא לכל כיס. אז מדוע שלא יהיה היצע פחות מביקוש? אני החלטתי לאחר שחזרתי מהמסע שלי, כי אין יותר קביעת מחירים על פי מה שהולך ב"שוק". אלא להתאים את עצמי ליכולות של כולם. וגיליתי דבר מעניין. חלק ממסע ריפוי, כאשר בחרתי בדרך זו, גיליתי כי אני מסוגלת בכוחותיי שלי לאפשר לכל אדם למצוא את הדרך בה הוא יכול לעזור לעצמו דרכי. יצאתי בפרסום דרך האתר שלי לסדנא לרייקי (כל הרמות) בעלות של 150 ש"ח לכל תלמיד. ואף הצעתי כי אם יש אדם שמביא אדם נוסף לא ישלם על הסדנא. ועוד כל מיני רעיונות נוספים. לאותה סדנא נרשמו 48 אנשים. מאחר וכך היה נאלצתי לשכוא אולם לצורך העברת הסדנא, כי לא היה מספיק מקום לכל כך הרבה אנשים. אני רוצה לספר לך כי במכתבי התודה של כולם, הם סיפרו כי הם מודים לי שאיפשרתי להם ללמוד לפי היכולת שלהם. הם חלמו ללמוד רייקי, ולא יכלו להוציא סכום של 1000$ לסדנא מאסטר רייקי. האושר שזה גרם לי בלתי ישוער. מאחר ולא רק לימדתי ולמדתי מסדנא זו הרבה, אלא העברתי להם כלים ויכולת לעזור לעצמם וגם הלאה לאחרים. אותו דבר עשיתי לגבי טיפולים אני מוצאת כי גם לגבי העלות לטיפול יכולה להיות כך, אני מוצאת כי כשאני מקבלת מאדם 40 ש"ח לטיפול או 50 ש"ח האנרגיה שבי מעצימה, וכאשר אני מעלה את הסכום האנרגיה פוחתת. לדעתי, כאשר מחברים את מוקד הטיפול למוקד הכסף, ההצלחה פוחתת. אני משם גדלתי, ראיתי כי כך העולם סובב לו, חבר מביא חבר, וסדנא גוררת סדנא, ומטופל מביא מטופל, וכך הלאה. למה? הרי כל מטפל הוא גם מטופל אצל אחרים בשיטות אחרות בעת הצורך, כך גם אני. כשמטופל מגיע למטפל בשיטה אלטרנטיבית/הוליסטית/אנרגטית/ הוא מצפה כי אותו מטפל יהיה בעל גישה כזו. ולא בעל גישה חומרית, וכסף זהו חומר שבזכותו היקום ניראה כפי שהוא היום. גיליתי כי היקום הניפלא בו אנו חיים, עמוס באנרגיות שליליות, הכל נע סביב החומר ולא הרוח, לכן, מטופלים רבים מוצאים עצמם מחוסרים יכולת מאחר והם בעצם אינם מתחברים כמעט לשום מטפל. יש כאן משהו מאד מעניין כי כשאדם מבין שהבעיה שלו היא בעצם בעיה רגשית/מנטלית/רוחנית, ועניין הכסף הוא כל כך משמעותי שם, הצורך שלו לקבל טיפול יורד לטמיון. אני לא אומרת עכשיו כי כל המטפלים יתחילו לנהוג שיטה זו, אני לא מציעה כי כל המטפלים יגבו על טיפול 20 ש"ח אך מטפלים אשר נוגעים ברובדים רגישים אלה, צריכים לקחת דברים אלה בחשבון. מטופלים יודעים מה הבעיה שלהם, הם רק צריכים מישהו שיכון אותם למקום הנכון. כמה עולה מצפן??? ושוב, זו דעתי שלי, ואף אחד אינו מחוייב לקבלה ולא להסכים איתה. כשאני קוראת עכשיו את שכתבתי, רגע לפני שאני לוחצת על "שלח הודעה", אני מגלה כמה קרירות סובבת סביב דבר שאמור להיות כל כך חמים, אני שואלת מה הפלא? מחבקת באהבה בת חן

m_katzmann

New member
חשבי גם על עצמך

היי בת חן, כבר סיפרתי לך קודם שאני באה פחות או יותר מאותו המקור ממנו את מגיעה. רצון עז לעזור לאחרים, רצון להפוך את העולם שלנו לעולם טוב יותר, כאב גדול כאשר אני פוגשת ברוע ובאנשים קשי יום. עבדתי קשה, קרעתי את עצמי ולא שלא נהניתי מכל רגע של עשייה, ולא שהעשייה הזאת לא תרמה המון לשיפור מצב רוחי, אך הבריאות שלי הלכה והתדרדרה, הגוף לא עמד עוד במעמסה, כי תרמתי המון לאחרים, כשבקושי הצלחתי לסגור את החודש. ואז חברה שאלה אותי למה בעצם כל כך חשוב לך לתרום לאחרים. התברר שזה יושב אי שם בעבר על הרגשה של אני לא שווה, אני חייבת להוכיח את עצמי, אני חייבת להיות טובה מכל האחרים. ועבדתי על עצמי, בכל תחום אפשרי. זה לא היה קל ולמעשה אני כרגע בעיצומו של תהליך התנקות. הבנתי שאני צריכה לדאוג לעצמי לפחות כמו שאני דואגת לאחרים. וראה זה פלא היום אני כבר לא עובדת עבור סכומים מצחיקים. אני עובדת היום פחות ומרוויחה יותר וממשיכה להנות מכל רגע של עשייה ויש לי זמן לעצמי ויש לי זמן לתת לאנשים שאני יודעת שאני האור היחיד בחייהם. וקצת חשבון: כדי להרוויח 3000 שח את צריכה להשקיע עוד 3000 שח בהוצאות הנלוות: שכירת מקום,חשמל,מעמ,מיים, ציוד וכו. כלומר את צריכה להרוויח 6000 שח כדי לקבל 3000 שח. כאשר את גובה 40 שח לטיפול תצטרכי לעבוד 7 שעות כל יום וכל ביטול של טיפול מוריד לך את הרווח המינימלי שלך. אז איפה את בכל הסיפור הזה? לכן אני העדפתי לקבוע מראש את הנתח אותו אני מוכנה לתת לאחרים באהבה רבה, ללא כל תמורה, אך מי שמגיע אלי ישלם מחיר לא גבוה מידי וגם לא נמוך מידי מחיר סביר שיתן לי את האפשרות לחיות ולהתפתח ולדאוג לעצמי, כאשר בתמורה אני מגיעה אל המטופלים שלי בצורה יותר שלמה ושלווה. ושוב, זו הדרך שלי ולך יש את הדרך שלך ומה שמתאים לי אולי לא מתאים לך. יש בך המון אהבה וטוב-לב, זכרי גם לאהוב את עצמך ולהיות טובה אל עצמך. מאחלת לך להנות מכל הטוב שבעולם, מאיה

מאיה חמדתי

אילו לא אהבתי את עצמי, לא הייתי יכולה לאהוב אף לא אדם אחד בכל היקום. ובכן חמדתי, המדיה הזו כנראה כל כך מוגבלת... מאחר ואני נוגעת אך ורק ברוח, ואת נוגעת עדיין בחומר, הלואי והיתה לי דרך אחרת להבהיר את דבריי. אך אומר כך, את בעצם כתבת את דברייך ביחס למה שעניתי ללימור, (ותקני אותי ברשותך אם טועה אנוכי). לימור כתבה את דבריה על פי הלך רוחה שלה, אינך יכולה להיות שם במקומה, מן הסתם עניתי לה ביחס לדבריה שלה, והיא תקבל אותך על פי הלך רוחה שלה. התערבות מעין זו בלנסות להבין דברים של אחרים, מעלה חרס, לכן שתינו נדבר ונכתוב למקום אחר. ראי תגובות התערבותיות של אחרים לאן מובילות. אם נםתח דיון על נושא מסויים רק את ואני, אני מבטיחה לך שנבין את הדברים את הדברים אחרת. אור וטוב בת חן

m_katzmann

New member
אין רוח בלי חומר

בת חן, אין רוח בלי חומר ומי שמתבסס על הרוח בלבד (ולצערי אני עדיין לא יודעת מה זה רוחניות,כי כל אחד מתרגם זאת לפי צרכיו שלו) או שמנצל אחרים שדואגים לו לחומר או שיעוף כמו עלה נידף. כבר חכמים ממני אמרו אם אין קמח אין תורה. אני סך הכל עניתי לתגובתך בה עשית פרוט חשבוני, מאוד מאוד חומרי ומוטעה. ואם המדינה היתה מכירה במקצוע שלנו ומאפשרת כניסה של מטפלים אלטרנטיבים למערכת הבריאות, החינוך והרווחה, חלק גדול מאיתנו לא היה צריך לעבוד עוד בשוק הפרטי, שהוא מה לעשות שוק מאוד פרוץ עם הצע וביקוש כמו כל שוק אחר. אז כמובן אם יש לך בסיס כלכלי את יכולה להרשות לעצמך לשחק ברוח, אבל רובנו כאן מוכנים לתת את כל מה שיש לנו ואני מאמינה שרובנו בחרנו לא במקרה במקצוע טיפולי שכזה, בו הנתינה לאחר היא חלק מהכישורים הדרושים ומאחר שהספקתי להכיר כאן חלק גדול מהחברים בפורום, אני מאמינה בלב שלם שחלק גדול מהמטפלים כאן לא רואה במקצוע ככלי נוסף בלבד לצבירת ממון. אז ממש לא משנה לי איפה הכנסתי את ההודעה הזאת, מי שרוצה להבין, יפעיל קצת את התאים האפורים. ולמי שקצת קשה -יתעלם ממנה. מאיה

סדר עדיפות תקין

נסיעה להודו לא כולל הוצאות = 1250$ = 5400 ש"ח(+-) כל זה פחות בהרבה מסידרת טיפולים (נגזים 250 * 10 = 2500 ש"ח) אפשר להגיע יחד עם המטפל לפריסת תשלומים (מנסיון ולא רק עם מטפלים ברפואה משלימה, בצקים ולא עם כרטיס אשראי) האדם צריך לדעת את סדר העדיפויות הנכון לו ואף אחד אחר אינו צריך לשאת בעול בגלל שהוא אינו יודע לבחור נכון (הרבה פעמים היו ערבי התרמה למשוררים, זמרים, שחקנים וכו´ גם בארץ וגם בחו"ל כי הם לא ידעו לכלכל את עצמם נכון, האם אני צריך (לא מדובר ברוצה או לא רוצה) לתת לו בזמן שהיהי לו והיה הרבה יותר מלכל יושב הפורם הנכבד זה, האם אני אשם במצב אליו הוא הגיע, אז נכון כאדם אני אתרום כי אני רוצה לא כי אני חייב או מרגיש מחויב כי אני רוצה ולא בשיבל איזה גמול כרגע או בעולם הבא וכו´ וכו´) עוד דבר נוסף אחרון את נוגעת ברוח ואף אחד אחר מלבדך (לפי הבנתי הקלושה מאוד מקריאת התגובות הקודמות שלך) לא כולם נוגעים בחומר, שני חטאים: 1. עדין לא הפנתת את עיקרון ה Yin וה Yang אחד אינו יכול לשרוד מבלי השני. 2.It´s your way or the hiway. והשני זה קצת כמו כל אלו שחזרו בתשובה ומקללים את אלו שהחליטו להשיאר חילונים (כמו לנסות להיות יותר קדוש מהאפיפיור/מהדלהי למה וכו´)

והתגובה שלי לדבריך אלה...

קרא שוב בעיון את כל הדיון הזה, תגלה שאתה חוזר על עצמך, מן הסתם אין טעם שגם אני אחזור על עצמי פעם נוספת וכפי שעניתי למאיה, אתה עונה בשם של מישהו אחר שאליו היו מופנים הדברים אילו היית שואל בשפתך שלך והיית מקבל תגובה אליך, הדברים היו מתקבלים אחרת אור וטוב בת חן

למעלה