שאלה קשה לבאי הפורום

mandanah

New member
שאלה קשה לבאי הפורום

מצאתם בן/בת זוג , נראה לכם מדהים, אולי אפילו התאהבתם, החלטתם להתחתן. בא מכון ומציע לכם לעבור מבדק פסיכולוגי שמנבא בצורה מדעית ובדיוק של 95 אחוז האם הנישואין יחזיקו מעמד או תתגרשו. האם תעברו את המבדק?

לא!

ברמת ווישפול ט'ינקינג - בדיוק כמו ללכת לקוראת בקלפים / עתידות. עצם הידיעה שאולי הנישואין לא יחזיקו - בכל סימן אראה סימן ולמעשה תהיה זו נבואה שמגשימה את עצמה. אם טוב לי - אז הולכת על זה - מה שיהיה יהיה!! הורי לא הלכו לשום מכון (חוץ ממכון כושר) והם נשואים 37 שנים...

ממש לא../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

ותן לי לשאול אותך שאלה: נניח וכן הלכת למכון הזה ואמרו לך שהנישואים שלכם צפויים לכשלון. תעזוב אותה וכל אחד ימשיך לדרכו? זה נראה לי ממש מטומטם ללכת ל"מכון" כזה. אם החלטתי להתחתן עם מישהו זה בגלל שאני אוהבת אותו וטוב לי איתו ואני לא רואה את עצמי עם מישהו אחר מלבדו. אז בגלל שאיזה סקר אמר לי שאני טועה אני אפרק הכל? ממש לא. אני מנסה לחשוב על איזשהי הקבלה ולא מוצאת...... אבל...זה כמו שכשאתה רוצה לאכול משהו שאתה מאד אוהב, אבל אתה יודעת שזה משמין ואתה אוכל בכ"ז....נו, לא דוגמא טובה אבל אתה מבין את הפואנטה שלי...

../images/Emo127.gifהולך!

נזכרתי בערביה נוצריה קתולית שלמדה איתי היא כל כך רצתה להתחתן עם החבר שלה ,לא נתנו. שלחו את שניהם למכון של התאמת מבחינת פיסוכולגית וזה נערך הרבה זמן. תארו לכם היא מתחתנת איתו והם לא מתאימים -אצל הקתולים אסור להתגרש גם אם יתהפך העולם. אותם האנשים שמאבחנים הם לא בגדר של מגדת עתידות אלה אנשים מקצועים שיכולים לאבחן בעיות בין בני זוג לעתיד..

נו, באמת...

הריי הבדיקות האלה הן לפי התאמה של תכונות אופי וכאלה. גם אם אנשים הם עם תכונות הפוכות, ז לא אומר שהם לא יתאימו... ומה אם הם כן היו מתאימים והיו קובעים בבדיקה שהם לא? לא חבל? מקסימום מתגרשים. הם קתולים? לעזאזל הדת!!!

כמה שזכור לי הבדיקה שלהם

לא נערכה על רגל אחת. זה נמשך משהו כמו שנה ולא רק תכונות אופי,מצב משפחתי,כלכלי,השכלתי ומה לא... בדיוק כמו שרוב היהודים יתחתנו ברבנות ולא אזרחי כמו שכמה עושים עכשיו בגלל שהדת חשובה שלהם. כך גם אצל הקתולים לא אומרים לעזאזל הדת!ובטח שלא רוצים להתקע עם מערכת זוגיות גרועה לכל החיים..

MaYcHuK

New member
אז אתה בעצם הופך את האהבה ,

את הרגש למשהו טכני נו באמת..... הרסת את האהבה הרסת את בני הזוג הרסת משהו שיכול היה להצליח ואגב...בעיות? אפשר לפתור.... ולא כל בעיה מגיעה בדרמטיות

עוד משפט קצר!

אהבה עיוורת ולפעמים לא רואים לאיזה מערכ זוגיות נכנסים לקראת נשואים עדיף לבדוק את התאמת הזוגיות..לעתיד לטווח הארוך

mandanah

New member
בואו לרגע נניח....

בואו לרגע נניח שהשיטה היא אכן מדוייקת ב-95% , לצורך הדיון. (ואגב, זה אמיתי!) האם הייתם משקיעים את עצמכם , את כספכם, את רגשותיכם, מביאים לעולם ילדים והכל תוך ידיעה שאתם עומדים להתגרש בתוך 4 שנים? (ממוצע) נסו לרגע להניח לצורך הדיון כי השיטה מדעית ומדוייקת.

תשמע, לא בוחרים במי להתאהב../images/Emo23.gif

נניח שהלכתי למכון הזה, עברתי בדיקה והחלטתי לפרק את הקשר שלי. עכשיו נשארתי לבד ואני מחפשת בן זוג חדש. התאהבתי במישהו חדש. גם איתו אני אלך לסקר, הריי לא רותה להשקיע זמן, כסף, גידול ילדים וכו" כמו שאמרת. ומה עם גם הוא לא מתאים לי לפי הבדיקה? הריי להתאהב ולאהוב בן אדם, זה לא משהו שקורה לך כל יום. עד שמוצאים את האחד/אחת לוקח המון זמן, ואת זה כולם פה יודעים טוב מאד. אני לא אלך לפרק קשר טוב בגלל שסקר (גם אם הוא 100% צודק) אמר לי לעשות כך. אנשים, צריך להשאיר את הדברים של הלב תמימים ו"טבעיים" ולא "לשדרג" גם את עינייני הלב עם סקרים ושאר ירקות. מה עם כל האנשים שהתחתנו פעם? כשלא היו כל הסקרים והמחשבים והקדמה? חיו באושר ולא התגרשו. היום, מרב כל האינטרנט והסקרים והפסיכולוגים, הכל איבד את הטבעיות שלו והפך ממוחשב.

את תחיה עם כל אחד בכל מחיר?

העיקר שמצאת אהבה וזה ימשך לחצי שנה ואולי יותר ותמשיכי לחיות איתו גם עם "הסקר "יקבע שאתם לא מתאימים! קודם כל מה שאני מכיר זה לא "סקר" זה מכון פיסכולוגי לקראת נשואים ונודע לי על זה מאותה בחורה ערביה נוצריה קתולית שלמדה איתי גם אצלנו אצל היהודים תמיד היה את "המכון" הזה אם זה בדמות ההורים שיודעים מה טוב ומה רע..ואם זה במה שמוגדר שנה אירוסים לפני החתונה כדי לבדוק אם ישנה התאמה..היעוץ תמיד היה רק שכיום הוא יותר משוכלל ויותר חכם. וכן אני יעדיף לנתק קשר עם בחורה שאני יהיה מאוהב בה וימצאו פגמים באהבה שלנו לקראת זוגיות נשואים.. כמו שרשמתי מקודם אהבה עיוורת וישנם הרבה דברים שאנחנו לא רואים!

ממש לא

לא אחיה עם "כל אחד" אלא רק עם מישהו שאני אוהבת ושטוב לי איתו. וחוץ מזה היום הריי זה לא כמו פעם, אפשר לפני החתונה לגור יחד למשך תקופה מסויימת ולראות אם מסתדרים. לגור ביחד עם או בלי נישואין זה בדיוק אותו דבר מבחינת להסתדר ולבדוק התאמה. בשביל מה אני צריכה איזה מכון עם פסיכולוגים ו/או תוכנות מחשב מתקדמות שיסרקו כל פיפס באופי שלי וייראו לפי זה האם אני כן או לא מתאימה לבחור שכבר החלטתי שאיתו אני הולכת לחיות. אני מצטערת, אבל בד"כ אפשר לשכנע אותי בכל מיני נושאים ו"להעביר" אותי לצד השני, אבל כאן אני לא מסכימה ועומדת נחרצות בשלי. אהבה היא לא מחשב.

mandanah

New member
אפשר שאלה?

איני יודע בת כמה את, ומה מצבך המשפחתי (אולי תגלי?) אך לא נראה לי שעברת אי פעם גירושין

נכון

לא עברתי גירושים...אני בת 28 אבל עדיין...לתת לסדרת בדיקות לקבוע לי אם להתחתן עם אהוב ליבי אולא? את מתארת לעצמך מה זה כשהאהבה בשיאה, פשוט לקום ולעזוב כי סקר אמר לך? לא עברתי גירושים ואני רק יכולה לתאר לעצמי כמה זה קשה. אבל עברתי פרידה מאדם שמאד אהבתי ועמדנו להתחתן וזה היה לי מאד לא קל. אז נכון, אני לא משווה פרידה מחבר לגירושין, שם יש גם חלוקת רכוש ועוד עיניינים, ואם יש ילדים אז בכלל...אבל עדיין, לא הייתי נותנת לסקר לקבוע לי את ההחלטה הזו.

MaYcHuK

New member
ממש לא

אדיוטי למה צריך מחשב כדי לדעת אם אתם מתאימים החלטתם לכו על זה מה יוביל העתיד אף אחד לא יודע גם לא מחשב

mandanah

New member
טוב, חבל אבל מסקנות כבר הסקתי

חבל, אבל תשובה עניינית על שאלתי לא קיבלתי מהטעם הפשוט שאף אחד לא מאמין ששיטה כזו אכן עובדת, מדוייקת , ואינה סקר, משאל, משחק מחשב. וגם זה משהו, כי הבנתי שאף אחד לא היה פונה לכזאת בדיקה מהסיבה שאינו מאמין שזה אמיתי, ולא משום סיבה אחרת. אגב, השיטה היא אמיתית, פותחה ע"י אחד המכונים הפסיכולוגיים הידועים בארה"ב, ובין השנים 1992 ועד 2004 ניבאה בדיוק של 94% מי מהזוגות יתגרשו מבין אלה שהשתתפו במחקר.

למעלה