שאלה קשה - התרבות הרוסית

שאלה קשה - התרבות הרוסית

התרבות הרוסית גורמת לנזק גדול לעולם ובעיקר לרוסים עצמם ולרוסיה כארץ וכמדינה. נתחיל מזה שכל הספרים "הגדולים" בספרות הרוסית נכתבו על ידי חולי נפש (טולסטוי היה קצת סנילי, לרמונטוב וגוגול דכאוניים, דוסטויבסקי סבל מסכיזופרניה ופושקין שהיה נורמלי יחסית, היה למעשה סוטה מין עם פטיש לרגליים). מלבד זאת, הערכים שעליהם מושתתת הספרות הזו הם מפוקפקים בלשון המעטה. דוסטויבסקי גורם לקורא להזדהות על רוצחים, מהמרים כפייתיים, אנשים אלימים ושאר מרעין בישין (ולמה תצפו מאדם משוגע שבילה שנים בכלא?). גוגול מכניס אמונות תפלות. לרמונטוב ופושקין גורמים לגיבור להיות אגואיסט רק, מגעיל ושובר לבבות. טולסטוי היה שוביניסט שטען כי מקום האישה ליד עריסת התינוק ובמטבח, וזה מתבטא ברוב כתביו בצורה מובהקת. דוסטויבסקי, פושקין וגוגול היו אנטישמים איומים שהשתמשו בביטוים כמו "ז'יד" חדשות לבקרים. הספרות הרוסית בכללותה היא לאומנית, שוביניסטית והומופובית. כתוצאה רוב הרוסים שאני מכירה, כאלה שגדלו על התרבות הרוסית, נגועים בגזענות, שוביניזם והומופוביה. והם גם שותים מלא אלכוהול, בהשראת משורריהם הדגולים כמו יסנין האלכוהוליסט. באשר להשפעתה על גורל רוסיה והעולם, הרי שמהפכה הרוסית הידועה לשמצה מושתתת באופן רעיוני על הספרות הזו, ועל כל התרבות ה"קלאסית" המפוקפקת, ויש להזכיר כי מהפכה זו גבתה מיליוני קרבנות ברוסיה, ובאופן עקיף גם בעולם. הלוואי ולא הייתה התרבות הזו בעולם, בלעדיה היה הרבה יותר סובלנות, אהבת חינם ושלום בעולם. <אם לא קלטתם, כל הנ"ל נכתב בציניות לשם הדגמה, שאפשר להוציא מההקשר המון פרטים שהם לכאורה נכונים, להתאים אותם לתזה כלשהי, ולהפוך אותם לדמגוגיה מקושקשת וזולה שאין לה שום קשר עם התמונה האמיתית. נקודה למחשבה, לכל אלה ש"קונים" את דרכי הפעולה ומשתכנעים מהכתיבה של מיודעינו>

פשוט עייפתי קשות מלענות לכל הודעה

הוא מן הסתם לא מטפל בארבעה ילדים אז יש לו הרבה יותר זמן אינטרנט ממני

SupermanZW

Well-known member
נו באמת...

אפשר לחשוב שרק חולי נפש יצרו את התרבות הרוסית, כפי שהיו חולי נפש היו רבים בריאים בנפשם, וגם היותו של אדם חולה נפש לא מונעת ממנו להיות יצירתי וליצור תרבות איכותית, כמו כן היותו של אדם יוצר מוכשר אינה אומרת דבר על בריאותו הנפשית. ובקש לרמז העבה שלך שהתייחס אלי, לכל הטענות שלי יש קשר עם התמונה האמיתית ואני יכול להציג ראיות לכולן.

SupermanZW

Well-known member
ועוד משהו

יצירות תרבותיות אינן מסוכנות, כי אינן מחייבות את הנחשף אליהן לנהוג באופן מסויים, אך הדת היא מסוכנת כי היא מחייבת את המאמין לנהוג על פיה, ויחד עם העובדה שלדת יש תוכן לא מוסרי הדבר גורם למאמין לנהוג בחוסר מוסר בעוד שהוא מאמין שהמוסר שלו מושלם ואינו מבין מה לא בסדר באמונתו (ולפעמים גם במעשיו), משום שאינו שופט את הדת באופן ביקורתי כפי שהוא שופט כל פן אחר בחייו.

אתה טוען את זה

על סמך היותך אדם דתי? טוב די מה זה עייפתי מהויכוח הזה, זה כמו לדבר עם הקיר. רק עוד הערה, לתרבות יש השפעה לא מודעת על האדם לא פחות מאשר לדת. רובנו חשים את זה על עצמנו.

SupermanZW

Well-known member
תגובה

לתרבות יש השפעה לא מודעת אך תרבות נתונה כל הזמן לביקורת, ואינה מחייבת את הנחשף אליה לנהוג באופן מסויים, לכן השפעתה פחות קריטית משל הדת, הדת לעומת זאת מחייבת את המאמין לנהוג באופן מסויים והודפת כל ביקורת.

גם בדת יש בחירה חופשית

לאדם, וביהדות יש המון מקום לספקות! ראה ספר איוב, ורבים אחרים. יהדות היא אורתופרקסיה ולא אורתודוקסיה. מי שנחשף לתרבות מגיל צעיר אינו יכול להתיחס אליה בצורה ביקורתית, כי היא טבועה בו ואינו יודע אפילו עד כמה והיכן זה מתבטא. מלבד זאת, לא לכך מתיחסים דבריי. איני טוענת משהו כזה ברצינות על התרבות הרוסית. ממש לא הבנת את הנקודה... באופן די צפוי, האמת...

SupermanZW

Well-known member
תגובה

באמת מזל שאת אורתופרקטית ולא אורתודוכסית, אני הבעתי את מחאתי על היהדות האורתודוכסית ולא על היהדות האורתופרקטית. התייחסתי בדברי לתכונות של יוצרי התרבות הרוסית ולא לתרבות הרוסית, הראתי כיצד אין קשר בין היותר של רבים מיוצרי תרבותנו חולי נפש, ליופיה ותוכנה של התרבות, ואת העובדה שתכונות שליליות של יוצרים לא מפריעות להם ליצור יצירות נפלאות.

שוב, אתה לא קולט

אתה מנסה בכוח להתיחס לטענות המופרכות-בכוונה שהבאתי ומתעלם מהמסר של הדברים. מלבד זאת, אתה כן מתנגד ליהדות אורטופרקטית, אתה מתנגד למעשים, קיום המצוות, ולא לדעות.

SupermanZW

Well-known member
תלוי איזה מעשים

אני מתנגד רק למעשים לא מוסריים.

Krishi

New member
לכל אדם מוסר שונה.

מה שמוסרי לך יכול להיות לא מוסרי לאדם אחר. ואם אפשר להביא דוגמא קטנה מהפורום שאני מנהל ("סקס לנוער") הרי שהיו לא פעם מקרים שאנשים שאלו איך בני אדם יכולים לעשות מעשים כמו אלימות בסקס או כל מיני דברים מגעילים אחרים (בין השאר שישתינו עליהם וכאלה) או לחילופין כל ההומופובים שלא רואים בהומואיות דבר נורמאלי. ואני אומר.. הרי לאותם אנשים כל זה נראה מאוד הגיוני ומי שמתנגד לזה זה נראה בשבילו מאוד לא הגיוני... כל אחד והמציאות שבה הוא חי... אין מוסר קבוע... זה שרוב החברה בחרה במוסר ו/או הגיוניות כזאת או אחרת זה לא אומר שזה המוסר וההיגיוניות הנכונים והיחידים שצריכים להיות.

SupermanZW

Well-known member
תגובה

מוסר הוא דבר יחסי וכל חברה יוצרת לעצמה ערכים ואורחות חיים המתאימים לה, אך יש לכך גבולות, אם הערכים ואורחות החיים של חברה מסויימת גורם לפגיעה (או אפליה) מכוונת במשתייכים אליה או בחברות אחרות אותה חברה אינה חברה מוסרית, וערכיהם ואורחות החיים שלהם אינם מוסר, לעומת זאת כאשר הערכים ואורחות החיים שמגדירה לעצמה החברה אינם מפלים (או פוגעים במכוון) בין המשתייכים אליה ואינם מפלים (או פוגעים במכוון) בינם לבין חברות אחרות, אז אפשר לקרוא לאותם ערכים ואורחות חיים מוסר. אם כן הגדרת המוסר היא גמישה, אך יש לה גבולות, ולא כל מערכת ערכים ואורחות חיים שיכולים להמציא בני אדם יכולה להקרא מוסר.

Krishi

New member
אני נאלץ לחלוק עליך...

דבר ראשון אין גבולות. זה שקבעת שלכל מוסר יש גבול זה בדיוק המוסר שלך. אין זה אומר שזה המוסר של אחרים. קח חברה שהמוסר שלה זה דווקא לפגוע באלה המשתייכים לחברה הזאת או בחברות אחרות... זאת המציאות והאורחות חיים שלהם ומה שאתה עכשיו אומר יראה להם כלא מוסרי וכנגד אורחות החיים שלהם.

SupermanZW

Well-known member
תגובה

אם אין גבול אז זה לא מוסר, מוסר מעצם הגדרתו הוא מערכת חוקים חברתיים בעלת גבולות אשר נועדה לאפשר קיום חברה בריאה וצודקת, מערכת ערכים נורמות ואורכות חיים אשר לא מקיימת את ההגדרה הזאת לא יכולה להיחשב מוסר.

Krishi

New member
אמממ

שמעת פעם שאנרכיה זה לא חוסר סדר מוחלט אלא הסדר המוחלט של החוסר סדר? כנ"ל גם פה. זאת יכולה להיות החברה הכי לא בריאה בשבילך והכי לא צודקת בשבילך אבל בשבילהם היא בריאה וצודקת. החוסר מוסריות המוחלט שלהם בשבילך זה המוסריות המוחלטת בשבילהם

SupermanZW

Well-known member
תגובה

אנחנו מדברים על מושגים שונים לגמרי, אתה מדבר על מערכת ערכים כלשהי (וקורא להם בטעות מוסר) ואני מדבר על מוסר, יש הבדל גדול ביניהם. מוסר לא יכול להגדיר כל דבר, ואי אפשר לכנות כל מערכת ערכים בשם מוסר.

Krishi

New member
אם כן...

מהי מערכת מסרים אם לא מוסר? אנא האר את עיני עפתי לעבודה.. נדון בזה מאוחר יותר

SupermanZW

Well-known member
כבר הסברתי

מוסר הוא מערכת ערכים אשר נועדה לאפשר קיום של חברה אנושית צודקת. לא כל מערכת ערכים מאפשרת קיום של חברה אנושית צודקת ולכן לא כל מערכת ערכים היא מוסר.

למעלה