שאלה קשה - התרבות הרוסית

ymz

New member
למה נוצרה אצלי הרגשת גזענות

מההודעה? ואיך זה שבכל העולם טוענים שדווקא תרבות הרוסית תרמה רבות לתרבות בעולם בזכות יצירות מוזיקליות רבות, ציור, בלאט ועוד? למה את זה את שוכחת לציין? ועל איזה בסיס את מגדירה בן אדם סנילי כחולה נפש? חידוש רפואי מעניין. סולוסטוי שוביניסט, באותה תקופה היה מקובל לחשוב שמקומן של הנשים במטבח וגם היום אין הרבה הבדל מכך. גם דת היהודית מאוד שוביניסטית (אומרים בתפילה תודה שלא עשית אותי אישה, לאישה אסור ללמוד תורה, אישה תשב בקומה נפרדת בבית כנסת, לאישה אסור לשיר בציבור ועוד הרבה דוגמאות נוספות את יכולה לספר לנו בעצמך כמישהו שבטוח מכירה את הנושא היטב) זה שדוסטויבסקי גורם לך להזדהות עם הרוצה רק גורם לנו לחשוב לעומק וללמוד על האופי שלנו, עד כמה אנחנו הולכים עם ההדר וכמה קל להשפיע עלינו.לפחות אני הופתעתי לגלות צד חדש אצלי כשאמרתי בלב נו תהרוג אותה כבר מה אתה מתלבט?! חוץ מזה , ידוע שאומנים וגאונים הם תמיד משוגעים ברמה זו או אחרת. כמו כן, לא אהבתי את ההכללה שכל הרוסים גזענים, שוביניסטים והומופובים. בכל אומה ישנם אנשים כאלה וישנם גם שחושבים אחרת.

מאמי, את קראת את הפסקה האחרונה?!!

בחיי, אתם מפתיעים אותי. כל מה שכתבתי נכתב בציניות וכדוגמא לדמגוגיה זולה. כתבתי את זה במפורש כי חשבתי שאולי יהיו אנשים שלא יבינו את האירוניה. בחיי, עד כדי כך אתם קוראים סלקטיבית? סנילי, אגב, בעברית "תשוש נפש".

ymz

New member
צודקת, עד אז כבר התעצבנתי מאוד

מגיע לך התנצלות. באמת הופתעתי לגלות הודעה מסוג זה ועוד ממך. sorry

Krishi

New member
רק אני לא מבין מה הבעיה בדיוק?../images/Emo3.gif

גם אם ההודעה לא הייתה בציניות.. חחח

הבעיה בדיוק

בכך שאפשר בעצם להוכיח כל תזה על בסיס עובדות נכונות או סמי נכונות שיש להן אחיזה מסוימת במציאות אך הן תלושות לחלוטין מההקשר שלהן ולא משקפות שום מציאות אמיתית. ואת זה ניסיתי להראות, כדי להדגים את המושג "דמגוגיה"
, ולהראות עד כמה הטענות של יריביי לדיון הקודם הן בעצם מופרכות גם אם הן נראות איתנות לגמרי.

Krishi

New member
או.קיי...

*יגאל מתחיל לעבד את הראש ולנסות להשמע חכם* דעתי? שניכם טועים וצודקים. למה? כי גם הדת וגם התרבות שניהם מרכיבים משפיעים ביותר על אוכלוסיה כזאת או אחרת. מה שכן אני לא מוצא הרבה קשר בין האופי של המחברים להשפעה אלא יותר ביצירותיהן. לא חסר אנשים שהושפעו מיצירות כאלה ואחרות ועשו מעשים כאלה ואחרים.. (אין לי פשוט ממש דוגמאות כי אני לא עד כדי כך מלומד) בקשר לדת... אין ספק כי ההשפעה של הדת היא בהחלט רבה... דת.. אחרי הכל היא גם בחירה של אדם... האדם בוחר במה להאמין ובמה לא... ובמידה ומוחו נשטף כדי להאמין בדת כזאת או אחרת אז הרי גם זה סוג של השפעה... והרבה מאוד מעשים שלפי דעתי ממש לא מוסריים נעשו אך ורק בעקבות האמונה הדתית (ביניהן כל הטרור של הכנסיה כנגד המדע למשל בימי הביניים...).

vk3

New member
הייתי המום כשהתחלתי לקרוא... ../images/Emo2.gif

ובסוף התפקעתי מצחוק... גדולה
רק שיש לי עדיין בעיה אחת לא פתורה... לפי מה ניתן לקבוע שדבר מה הוא דמוגוגיה או פילוסופיה
אותו אדם המבטא את רעיונותיו משוכנע ב- " פילוסופיה" שלו. אבל השומעים אותה משוכנעים עד כמה שהוא דמוגוג... אז מי צודק
הרי אני משוגנע, שאם לחשוב ברצינות ולרדת לעומק דברייך, היה אדם שמוצא בזה את הנכון והיה מסכים עם כך. ולא שאמרת דברים לא נכונים, דרך אגב... מה משקל הדברים הנכונים הנאמרים לעומת הדברים הנכונים האחרים
מי יודע מה נכון
ובנוגע אלייך ואל סופרמן... לדעתי, חינוך= תרבות= דת... כול אחד נוגע באחר וכול אחד זה אותו הדבר פשוט בסגנון שונה... הם יכולים להיות נוראיים, אכזריים ובלתי מוסריים. אבל לא לנו היכולת להתמודד איתם ולשנותם... אנחנו רק יכולים לקבלם או לא... על מה בכלל הוויכוח
במקום לחפש את השלילה, חפשו את החיוב... רק אנשים שחוו סגנונות שונים אלו, או שחוו אחד מהם וצופים באחר, להם זה נראה שונה, לא מוסרי, לא נכון וכו' וכו' וכו'... ההיפך זה יכול להיראות בדיוק אותו הדבר... וזה לא ייגמר לעולם
כול אחד יביא 10000000 הוכחות וטיעונים לדבריו והוא יהיה צודק... אבל לפסוק לא נוכל.

SupermanZW

Well-known member
תגובה

יש לך בעיה במשוואה הדת והתרבות מעצבים את החינוך של האנשים המשתייכים לאותה תרבות ומקיימים את אותה דת, חינוך מושפע מדת ותרבות, יכול להשפיע על התרבות, אך אינו משפיע על הדת, תרבות מושפעת מהדת ויכולה גם ליצור דת, דת מושפעת מתרבות ומשפיעה על תרבות, אך אינה מהווה תרבות בפני עצמה. יש קשרי גומלין בין תרבות חינוך ודת אך אינם היינו הך.

Jamison

New member
Hahlala

Ani mamash lo yodea im eize sug shel rusim at mitra.Ani rusi,ve bihlal lo mizdahe im ha hoda shelah.Ma she at ahshav katavt betor "tarbut",hozi otah ke benadam hasar havana kolshehi legabey lo rak rusim ela kol ha tarbuyot yahad.Ani mazia lah kzat likro al tarbuyot olam aherot ve meanen haim at tagi le maskana she gam adif haya biladeihem.

vk3

New member
חבל שלא קוראים עד הסוף...

קראי את הפיסקה האחרונה של מכתבה... זה היה בציניות, בכדי להדגיש את המטרה שלה.

למעלה