שאלה קרטית

alon711

New member
שאלה קרטית

שלום לכולכם. האמת-אני לא משתתף פעיל בפורום זה, אולם רציתי להתייעץ עמכם בנוגע לדילמה מאוד משמעותית בחיים שלי. אומנם יש לי דעות בנושא, אבל אשמח לשמוע את דעתכם. נתחיל עם זה שאני בן 24 פלוס ועדיין גר בבית ההורים. יש לי חדר משלי. יש לי מחשב משלי וטלוויזיה בחדר ואפילו לא מזמן רכשתי רכב. אני גר עם ההורים באזור אסטרטגי במרכז ת"א (קרוב לרכבת מרכז). קרוב לי להכול, גם לעבודה וגם לאיילון(כלומר, אם אני צריך לנסוע רחוק בהחלט יש לי גישה מהירה לכביש המהיר, בלי להתעכב בפקקים בתוך ת"א). אני משתכר בכ-5000 ש"ח נטו לחודש. העבודה שלי הינה יציבה, אבל (!), אני לא מעוניין להמשיך בה לאורך זמן, כי היא לא בתחום שלי והיא משעממת אותי עד דמעות. מה גם, שעם התואר שלי, אני משוכנע שאוכל גם למצוא עבודה עם תנאי שכר טובים יותר. אז, כאמור, אני גר עם ההורים. לצד היתרונות שצייינתי, יש גם חסרונות למגורים עם ההורים. החיסרון הגדול ביותר מבחינתי הוא הקושי לארח אנשים. אני תמיד אוכל להזמין אליי אנשים בלי כל בעייה, אבל אני לא כ"כ אוהב לעשות זאת כי ההורים שלי קצת שיפוטיים כאלה ולא תמיד בא לי שידעו עם מי אני מסתובב. כמו כן, התחושה שלי היא שאני חי "חיי אקווריום" וחיי חשופים לכל. חוץ מזה, ההורים שלי לא נדחפים לי לחיים או משהו וגם העובדה שאני לא משלם שכר דירה (אני נותן רק 200 ש"ח סכום סימלי לחודש להורים שלי) מאפשרת לי לחסוך כסף רב וחיסכון זה דבר חשוב. כרגע, כאמור, אני מחפש עבודה אחרת, ואני מרגיש שאם אתחייב לחוזה אני אקשור את עצמי לאזור מגורים מסוים וזה יגביל לי את האפשרות לקבל/להתקבל למשרה באזורים מרוחקים. העובדה שאני עדיין גר בבית ההורים מאפשרת לי גמישות מסוימת עם חיפוש העבודה ונותנת לי למעשה את האופציה להתקבל כל משרה, לרבות משרות בי-ם או ב"ש, לצורך העיניין. אז, לסיכום: יתרונות מגוריי עם ההורים:
קרוב למקום העבודה שלי
מאפשר לי לחסוך כסף=ע"י כך נותן לי בסיס כלכלי חזק יותר ואולי אפשרות בעתיד לקבל משכנתא לצורך רכישת דירה ולא להיות משועבד למשכירי דירה לא סימפטיים ורודפי בצע.
מאפשר לי לראות גם משרות באזורים מרוחקים כמשרות פוטנציאליות כי אני לא כרוך לשום דירה ולא מחוייב בחוזה. אפילו העבודה הנוכחית שלי (שאני די מתעב, בלשון המעטה עשויה לעבור למקום אחר, באזור השרון או אפילו ללוד) חסרונות:
קשה לי עם החיים שלי, שהם חשופים לעיני הוריי.
מתקשה לארח, בייחוד חלק מהחברים שלי או לארח קבוצות. מה אתם אומרים, חברים? מצד אחד, יש בי מאין תשוקה לחיות חיים צעירים וחופשיים, למצות כל רגע של שנות העשרים ומצד שני, אני כן רוצה לעשות החלטה רציונלית ככל האפשר ולא החלטה פזיזה, שאני עלול להצטער עליה. מתי אתם עזבתם את הבית או שמא אתם עדיין גרים בבית? האם יש גיל מסוים שמהווה DEAD LINE לעזיבת הבית? אגב, בוער לי לשמוע דעתכם, היות ולאחרונה ראיתי פירסום למודעה של דירה, באזור מצוין ושקט בצפון ת"א, קרוב לאיילון, דירת שלושה וחצי חדרים, לכל חדר יש שירותים ומקלחת צמודים. החדר גדול (35 מ"ר) והדירה משופצת ומרווחת. יש גם חנייה (קריטי מבחינתי), אבל שכר הדירה הוא 375$ לכל שותף (מצד אחד נשמע המון, אבל הדירה היא באמת איכותית, נקייה ומשופצת ויש גם את מלוא הפרטיות לכל שותף)..... מה אתם אומרים?

מותר לי

New member
רציתי להגיב, אבל...

אז ראיתי את הפיסקה האחרונה... אם הדירה קרובה לאיילון אז איפה הבעיה לעזוב? הרי משרות באיזורים מרוחקים תוכל לקחת גם כשאתה שם אם אתה קרוב לאיילון, לא? זה בכ"א מה שהבנתי מתוכן ההודעה... ועכשיו מה שרציתי להגיב לפני שקראתי את הפיסקה האחרונה: לעזיבת הבית אין גיל מסויים, כל אחד עוזב מתי שנראה לו טוב ונכון לעזוב. החיים השקופים זה משהו שאתה יכול לחיות איתו עוד כמה חודשים עד שתמצא עבודה חדשה, לא? הרי עד היום חיית כך! אל תיסגר על דירה ואל תכבול את עצמך לאיזור מסויים, חפש לך עבודה טובה ומכניסה, ואחרי שתמצא אותה תחפש את הדירה המתאימה מבחינת מיקום, קירבה לעבודה, להורים וכו'. ההורים לא נתנו לך אולטימטום לעזוב את הבית, אתה לא בכאסח איתם, הם רק קצת ביקורתיים ולא נוח לך לאחר חברים בצורה כזאת. הבנתי נכון? אז שהחברים יחכו עוד קצת עד שתמצא את דירת חלומותיך, בינתיים תתארח אתה אצלם
<זה מה שרציתי לכתוב לפני הפסקה האחרונה
>

alon711

New member
תודה לך. אשמח לשמוח גם דעות נוספות

אגב הקירבה לאיילון ולתחנות הרכבת היא פלוס אדיר, אבל עדיין עניין הנסיעה הוא יקר אם אסע עם הרכב שלי ואם אסע ברכבת לי-ם, למשל אז זה אומר שאצטרך לקום אולי בשש בבוקר כדי להגיע ב-8 לעבודה ושלא נדבר על שעות החזרה הבייתה...

Toastie

New member
אפשר לעזוב גם דירה שכורה

אם פתאום מתעורר הצורך לעזוב דירה שכורה, זה לא סוף העולם, ובדיוק בשביל זה בחוזה שכירות נורמאלי יש סעיף שמאפשר לך למצוא מחליף. הבעיה היחידה היא הטירחה שכרוכה בכל העניין, אבל בשביל מה אנחנו צעירים וחופשיים אם לא כדי לבזבז את הזמן שלנו על הרפתקאות? ו ... אלון, אהבתי את "חיי האקרווריום"! לא הייתי מגדיר את התחושה טוב יותר. אני מכיר מישהו שגר עם ההורים בדירה מושלמת שכזאת, בתנאים שכואב לעזוב (ואני גם מדבר על האוכל של אמא :), ודווקא עבורו (ועבורך) הדילמה קשה יותר מאשר עבור רוב האנשים פה.

מסכים

אם תמצא דירה נורמלית אז לא אמורה להיות בעיה למצוא מישהו שיחליף אותך, ככה שאתה לא כבול לאזור מסויים. אני הייתי במקומך מקציב לעצמי עוד איזה חודש-חודשיים של חיפושי מקום עבודה חדש, ואם לא הייתי מוצא אז הייתי עובר לדירה בידיעה שבחוזה יש אופציה ליציאה אם מוצאים שוכר חלופי. לגבי השאלה של הגיל- נראה לי שאין ממש גיל מוגדר, אבל יש את התחושה הזו של "נו בא לי כבר מקום רק שלי" ונראה לי שיש לך אותה כבר.

alon711

New member
לפעמים אני מצטער שאני לא גר

בפריפריה או משהו, כל עזיבת ההורים הייתה הכרח ולא רשות. אבל כשההורים גר באמת במקום אסטרטגי וכאשר מצליחים לחסוך איזה 3 וחצי פלוס מעצם המגורים עמם ההחלטה לעזוב ולרוקן לעצמי את החשבון היא קשה.

המיקום הוא לא הסיבה היחידה...

בעיית מיקום היא רק סיבה אחת לעזוב את הבית. כל אחד שיצא מהבית עשה זאת מהסיבות שלו. חלק מטעמי מרחק, חלק ברחו מ'חיי האקוריום' כפי שאתה מגדיר אותם, ועוד ועוד ועוד... אתה חייב לשאול את עצמך האם אתה רוצה/צריך את זה מספיק כדי לוותר על המותרות של בית ההורים ולצאת לעצמאות.

cyborg4

New member
באיזשהו קטע זה כבר נהיה מביך לספר

לאנשים שאתה גר בבית. במיוחד בדייט..

stאסתי

New member
תתאפק:)

אתה לא מרוצה בעבודה שלך הרי,אז יאלה תוס יוזמה תתחיל לחפש עבודה. ברגע שתהיה לך עבודה מסודרת עם הנכסה גבוהה יותר ובמקום שאתה תבחר תוכל לחפש דירה שתהיה נוחה לך מבחינת גישה לעבודה ורק אז תעבור נכון שזה לא קל לגור עם אמאבא וזה גם לא נעים מגיל מסויים אבל גיל 24 הוא עוד גבולי כך שאל תילחץ:) שוב,לא ממליצה לקחת דירה לפני עבודה כי מציאת שותף חלופי שיהיה מקובל גם על השותפים וגם על בעל הדירה זה סרט ודורש המון השקעה ומאמץ מה שלא ממש יהיה לך זמן לעשות כשאתה נמצא בעבודה חדשה וצריך להשקיע. בכל מקרה המון בהצלחה במה שלא תחליט..

למעלה