שאלה קצת שונה...

king kazabubu

New member
שאלה קצת שונה...

קודם כל שלום לכל ההורים בעלי הנסיון. אני פונה אליכם עם שאלת "מחקר" קלה בשביל עבודה שאני צריך לעשות. אני אודה לכם מאוד אם תענו לשאלות הבאות. 1.מה לדעתכם הגורם לבעיות בטקס השכבת הילד לישון בקרב הגיל הרך? 2.מה יכול למנוע בעיות מסוג כזה? 3. האם לדעתכם משחק רגוע עם הילד לפני השינה יכול לעזור? ושאלה כללית יותר למישהו יש מאמר על בעיות שינה בקרב ילדים בגיל הרך? אני באמת אודה לאלו שיענו...

נעה גל

New member
לא נראה לי שאני עומדת לעזור, אבל..

הנה התשובות שלי: 1. יש אלף ואחת סיבות לבעיות בהשכבת הילד לישון. הבעיות יכולות לנבוע מהילד עצמו (פחדים, קושי בהרגעה עצמית וכו'), או מההורים (שלא רגישים לצרכים של הילד) או מהאינטראקציה בין ההורים לילד. 2. הדבר היחיד שיכול למנוע בעיות מסוג זה הוא - לא להביא ילדים לעולם. אין דרך אחת שהיא טובה עבור כולם. אין דרך אחת שהיא טובה עבור כל ילד בכל משפחה. 3. לחלק מהילדים זה יכול לעזור, לחלק זה לא ישנה ולחלק אחר זה יפריע. ילדים, הם בני אדם והם מגיבים שונה לפתרון זהה. החוכמה היא למצוא את הפתרון שיתאים הכי טוב להורים ולילד ביחד. ואני חושבת שכדאי שתגדיר לעצמך מה זאת אומרת "בעיות בהשכבה לישון" - המושג הזה הוא סובייקטיבי לחלוטין. דוגמא אחת (מתוך הרבה אחרות) יש ילדים שנרדמים רק בסביבות 22:00. במשפחה אחת זו לא תהיה בעיה בכלל, במשפחה אחרת זה יכול להיות סיוט.

דסי אשר

New member
כאם, כמי שקראה הרבה ובנושא וגם כתבה

אוכל לומר: 1. דווקא קיומו של איזה שהוא טקס, ולא משנה איזה - של פרידה מהיום, מחיי העירנות, תהליך ההליכה לישון, הופך להיות חוויה נעימה. 2. מה שאת קוראת טקס, אינו טקס, כי איננו מתוכנן, אין בניה של החוויה, אין רציונאל של ההורים לתהליך. הרציונאל של הילדים ברור- הקושי להפרד... מאד מפחיד להכנס לעולם השינה. כתוב על כך בספרות"עייפה בובה זהבה" במיתולוגיה, בתפילת היהודי הקם בבוקר משנת הלילה, והוא שמח לגלות כי התעורר חי. שינה נתפסת, במונחים עמוקים מאד כסוג של מוות. דסי 3. יש הרבה מאד ספרות, גם בעברית בנושא. אולי משהו יוכל לעזור לך, למצוא את האתר של פרופ' אבי שדה, מומחה בינלאומי, המלמד באוניברסיטת תל אביב, , פסיכולודג שתחום התמחותו הוא בעיות שינה. כיום הוא מתרכז בבעיות שינה של ילדים ושל קשישים.

limori

New member
בואי אלי הביתה ערב אחד ותוכלי להבין

שהסתבכת קצת עם העבודה..ושלא תוכלי למצוא פתרון לבעיות השינה של ילדים. זה כל כך אינדיוידואלי וכל כך תלוי בהרבה מאד דברים. יש ילדים שפשוט לא אוהבים לישון הם מאד אנרגטים (כמו הבת שלי) ויש ילדים שבורכו הוריהם והם ישנים לילה שלם מגיל חודש. יש ילדים שפוחדים מחושך וכשההורה מגלה הוא משאיר טיפה אור בחדר ואז הילד נירדם. ישנם ילדים שלא יכולים להירדם מכיון שחסר להם המגע של ההורים. ויש ילדים שלא מוכנים לוותר על עוד משחק ושעשוע ועוד קצת לצפות בטלויזיה. אוהו יש מליון ואחת סיבות. ובקשר למשחק רגוע. פעם משהי מהפורום המליצו לי לעשות אוירה רגועה ושקטה בבית. אז הדלקנו נרות ושמנו מוסיקה מאגיעה ואפילו קטורת נעימה ממש אוירה רומנטית והילדה שלי כל כך התלהבה מהנרות שהיא לא הסכימה להירדם. אז אני כבר יכולה להגיע לך שאוירה רגועה בבית גם לא עוזרת לבעיות ההשכבה.... אוהו איזה משימה הטלת על עצמך.... בהצלחה ונשמח לקרוא את המסקנות כשתגיע אליהם לימור

דסי אשר

New member
לימורי, כתבתי את העבודה לפני כ6 שנ

הכתיבה מתעסקת בתופעה האוניברסיאלית של הקושי להרדם. לא בפתרונות כמו חיבוק או טלוייזיה. העבודה מביאה עדויות כתובות לא מהחיים של היום, בהם פותרים ההורים את הבעיה עם שינה משותפת או הנקה, אלא ממקורת שאינם מדעיים- מה שמעיד עד כמה הקושי הוא אוניברסאלי. לכך גם הבאתי מחקרים ועבודות שנכתבו באקדמיה. העבודה לא מגיעה למסקנות אופרטיביים ברמה של מה לעשות עם ילד סקרן, אנרגטי וכו'. לא ולא. מאחר ואז לא היה לי מחשב, ולא הכרתי את האינטרנט- תוכן הדברים שאת ואחרים מעלים, לא הופיע בעבודה. דסי

מכיוון שאצלנו מעולם לא היו שום בעיו

בהשכבה, אולי אני לא הכתובת לתשובות, ואולי דווקא הכתובת המתאימה ביותר. אני אמא לתאומים בני 4.5. לדעתי הסוד בהשכבה הוא יצירת אוירה נעימה, ולא לתת לילד הרגשה שרוצים להפטר ממנו. כמו כן שילוב של חלק נעים בטקס, ולא רק ציחצוח שיניים ולבישת פיג'מה אלא גם כיף. עד גיל שנה הכיף היה טיפות ברזל (שהיו מאוד טעימות לילדים שלי), והחל מגיל שנה שני סיפרים, כל ילד בוחר סיפור. קוראים בכיף, בלי למהר ובלי לדלג על עמודים (למרות שלפעמים הפיתוי גדול..). אם אחד מהם קם מהמיטה ורוצה לשבת עוד קצת בסלון, מאפשרים לו, וגם אם קוראים לנו בחזרה, אנו עושים זאת בשמחה (אם כי לפעמים מזוייפת ...) רק פעם אחת נתקלתי באמירה "לא רוצה לישון". עשיתי פרצוף מופתע ואמרתי:"באמת? ממש מוזר. לישון זה ממש כיף." שני הזאוטים דהרו לחדרם בשאגות "כייייףףף".

מכיוון שאצלנו מעולם לא היו..

מכיוון שאצלנו מעולם לא היו השכבות ללא בעיות בכלל (יש לי 3 ילדים - וכל אחד והקטעים שלו), אין לי פתרונות פשוטים וחד-משמעיים. אמליץ על הספרים הבאים: א. לישון כמו תינוק - מאת ד"ר אבי שדה (עליו המליצה גם דסי אשר) ב. בעיות השינה של התינוק והילד - מאת ד"ר דני וולף ג. הורים גם בלילה - מאת ד"ר ויליאם סירס (תרגום של יהודה עופר) לא שהספרים הנ"ל עזרו לנו... לילה טוב לכולנו...

למעלה