שאלה קצת עתיקה

marik

New member
שאלה קצת עתיקה

אני כותב משהו פשוט מאוד בVB 6 אחרי המוןןןןןןן זמן שלא כתבתי קוד. יש לי תיבת טקסט שבאיבוד פוקוס מריצה קוד. בנוסף, יש לי לחצן "יציאה". הבעיה שכשאני לוחץ על יציאה, הקוד של תיבת הטקסט מתחיל לרוץ. איך אני יכול לזהות שנלחץ הלחצן ולכן שיצא מקוד של תיבת הטקסט ולא יריץ אותו?? משהו שדומה בהדיון ל- isfocus(cmsExit) = true אבל אין דבר כזה... אז מה כן?

marik

New member
עוד שאלונת

איך אני מדפיס 4 שורות טקסט קצרות? אני צריך להדפיס על נייר אישור קליטת הנתונים. לאחר שנקלטו אני רוצה שידפיס לי אישור עם הנתונים עצמם. אני צריך להכין טופס ולהדפיס אותו? אני יכול לשלוח ישירות להדפסה?

marik

New member
ועוד אחת

בשאילתת SQL שאני עושה, אני מנסה לקבל את כל השורות מאותו תאריך. (יש עמודת תאריך(IN) עם תאריכים עוקבים, ועמודות נוספות. הטבלה שמכילה את הנתונים נקראת HOURS) אני משתמש בפקודה הבאה כדי לקבל את כל השורות עם התאריך של היום: SELECT * FROM Hours WHERE [in] = " & Date למה אני תמיד מקבל שאילתא ריקה?

boaz10

New member
נסה את הדבר הבא:

Private Sub Text1_LostFocus() If ActiveControl = cmdExit then MsgBox "No Validation" Exit sub End If MsgBox "Validation" End Sub​

marik

New member
תודה

הבאת לי רעיון. יישמתי את זה בצורה אחרת. ACTIVECONTROL לא אומר לך איזה לחצן לחוץ. עשיתי ככה:
If TypeOf Screen.ActiveControl Is CommandButton Then Exit Sub End If​
ואז הוא יצא מלולאת האיבוק פוקוס והפעיל את מה שרשום לכל לחצן בהתאמה.

boaz10

New member
ACTIVECONTROL כן נותן לך

את שם הפקד שלחצת עליו. בדוק ומנוסה... אבל העיקר שמצאת את הדרך

marik

New member
אצלי כשעשיתי DEBUG

ובדקתי מה הוא נתן לי - קיבלתי FALSE. ועל כל פקד שניסיתי עליו קיבלתי FALSE. אז לא יודע... אבל העיקר שזה הצליח לי. :)

למעלה