שאלה קצת מפגרת...

YinYang

New member
שאלה קצת מפגרת...

אני יודע שאין תשובה חד משמעית, אבל אשמח לשמוע דעות בנושא. אני מתכנן נסיעה של כמה חודשים(החל מספטמבר) לחו"ל ומתלבט בין דרום אמריקה לבין תאילנד ושכנותיה. המטרה של הטיול היא בעיקר לטייל,לראות נופים ולהכיר תרבויות, פחות להיזרק ולעשן סמים כל היום...זה ממש לא הכיוון שלי. אני מחפש מקום כמה שיותר אותנטי, עם כמה שפחות השפעות מערביות. שמעתי דברים טובים גם על תאילנד וגם על דרום אמריקה...כל מי ששאלתי אמר לי שזה שונה, אבל אף אחד לא יכל לומר לי איך בדיוק. לאן אתם הייתם נוסעים?

kogawa

New member
כמה שיותר אותנטי

ציטוט: אני מחפש מקום כמה שיותר אותנטי, עם כמה שפחות השפעות מערביות. שמעתי דברים טובים גם על תאילנד ממי שמעת את זה? מי מצא אותנטיות בתאילנד אחרי שנת 1975? תאילנד היא הרבה, כשמדובר על נופים, בילויים, מסיבות וקניות, אבל אותנטיות ?

../images/Emo45.gif

במזרח לא חסרה אותנטיות... יש שם מספיק מדינות. תאילנד היא בהחלט לא אחת מהן.

YinYang

New member
התכוונתי...

ששמעתי דברים טובים על תאילנד ודרום אמריקה לווא דווקא בהקשר של האותנטיות...בכל אופן אני עדיין אשמח לשמוע חוות דעת מאנשים שביקרו בשני המקומות. כרגע נראה לי שאני אסע לתאילנד...אני מקווה שאני אצליח למצוא פה ושם מקומות מבודדים בלי יותר מידי תיירים, הבנתי שזאת משימה לא פשוטה בכלל. בעיקרון אני מתכנון לנסוע בנגקוק, משם לצ'אנג מאי בצפון,ויאטנם, לאוס, קמבודיה, וחזרה לאיים בתאילנד- קופנגן, קופיפי, קוסאמוי ופוקט. אני מקווה שאני אספיק את הכל ב-3 חודשים ושהתקציב יספיק לי(בערך 12 אלף). אני אשמח לקבל טיפים לגבי יעדי טיול נוספים באיזור וביקורות (טובות או רעות) לגבי המקומות שציינתי. ועוד דבר קטן...אני מתכנן לנסוע בספטמבר, הבנתי שזאת תקופה טובה למרות שהיא עדיין נחשבת לעונת המונסונים...אני אשמח לשמוע את דעתכם בנושא.

kogawa

New member
לא ניתן

לנסוע למקומות המתויירים ביותר בתאילנד ולצפות למקומות מבודדים בלי יותר מדי תיירים. אישית, דרום אמריקה בחלקה הדרומי מתאים הרבה יותר למה שתיארת, ובמזרח, לאוס-קמבודיה-ויאטנם מתאימות יותר מתאילנד, ומיאנמר מתאימה אף יותר. גם מחוץ למסלול הרגיל של סין ההתאמה לתיאורך טובה יותר. 3000 דולר לשלושה חודשים (ללא טיסות) צריך להספיק בקלות. לגבי שאלת העונה, תחליט קודם כל האם השאלה דרום-אנריקה/תאילנד עדיין פתוחה או שסימנת יעד ומנסה לקבל חיזוקים כמו שזה נראה על פניו. ספטמבר בתאילנד היא עונה גשומה מאד, ולכן להגדיר אותה כטובה זה בעייתי: זו העונה הטובה ביותא למי שזה הזמן היחידי בו הוא יכול להגיע לשם, והזמן הגרוע ביותר למי שמתלבט בין ספטמבר לינואר.

krembo1vanil

New member
אני לא מסכים איתך לגבי דרום אמריקה

דווקא חלקה הדרומי, צ'ילה וארגנטינה הוא המתויר ביותר, ועם הכי הרבה השפעות מערביות. ארגנטינה ברובה מאוכלסת במהגרים מאירופה והתרבות שם מערבית לחלוטין. דווקא המדינות האנדיות - בוליביה,פרו ואקוודור עדיין שומרות על קצת אותנטיות. כמובן שיהיה קשה מאוד ואולי בלתי אפשרי למצוא מקום שהנוצרים לא טבעו בו את כף רגלם. אולי עמוק עמוק בג'ונגלים.

jeshu

New member
כל מקום הוא אוטנטי בדרכו השאלה מה אתה רוצה לראות.העושר התרבותי של דראום מזרח אסיה גדול יותר לטעמי.אני אהבתי במיוחד את בורמה. אופי הטיול הוא שונה.אני ממליץ ללכת להרצאות בחנויות ציוד.

krembo1vanil

New member
יש הבדל גדול בין התרבויות

בדרום אמריקה לתרבויות במזרח. אלו אנשים שונים לחלוטין. תנסה קצת לקרוא חומר על תרבויות במזרח ובדרום אמריקה ותראה מה יותר מעניין אותך. אולי תקבל מושג כלשהוא על מה יותר מושך אותך לראות ולחוות. בדרום אמריקה יש הרבה מאוד(מאוד!) מטיילים שהולכים באותו מסלול (הגל העולה,היורד המתנפץ אנא עארף) שעובר באטרקציות המרכזיות והמוכרות בכל היבשת(מאצ'ו פיצ'ו בפרו, סאלאר בבוליביה, פטגוניה בדרום ארגנטינה וצ'ילה וכו') כך שאם אתה מתכנן בנוסף לעבור באותן אטרקציות אתה עלול להיתקף בחרדה מכמות המטיילים, ובמיוחד הישראלים. לגבי המזרח אני לא יודע בוודאות אבל כבר שמעתי מחברים שהיו 3 חודשים אצל משפחה בהודו באיזה כפר נידח. בדרום אמריקה, תוכל למצוא פינות לא מתוירות בכל מדינה, וזה תלוי בך- עד כמה אתה רוצה להשקיע. אני חושב שאקוודור בגדול היא המדינה הפחות מתוירת, אבל אני לא מכיר אותה מספיק טוב כדי להמליץ לך על מקומות ספציפיים. נופים מדהימים יש בכל מקום כך שזה לא צריך להטריד אותך.

jeshu

New member
קודם כל בנוגע לאנשים אין דבר כזה "אנשים שונים לחלוטין" - לכולם יש שתי עיניים,שתי רגליים,שתי...לכולם יש רגשות וכו'.הבנת את הפואנטה. דבר שני,אני עניתי על שאלה לא שאלתי אותה.אבל אם את כבר נכנסת לזה - במזרח בעיר כמו יאנגון למשל,את יכולה לחלוף בשעתיים הליכה ע"פ מקדשים בודהיסטים,מקדשים הינדיים,מקדשים סיניים (אני לא בטוח מה שם הדת),מסגדים סוניים ושיעים,כנסייה קתולית,ארמנית ופרוסטטנטית ובית כנסת אחד. ברוב ערי דרום אמריקה ימצאו כנסיות קתוליות לפעמים בנויות על הריסות מקדשים מקומיים. האוכל במזרח פשוט מגוון יותר.יש המון מרכיבים ותבלינים. בהודו השפה/דיאלקט משתנה כל 40 ק"מ (כך הטענה לפחות).בדרום אמריקה לרוב ספרדית או פורטוגזית ולפעמים שפות ילידים או אפריקאים. ולזה אני מתכוון שהמזרח עשיר יותר מבחינה תרבותית.אני ממש לא אומר שדרום אמריקה לא מעניינת מבחינה תרבותית.

tenka

New member
עזוב אותך :)

הטיול הראשון שלי (אחרי הצבא) היה למונגוליה, סין וקירגיסטן. האחרונה מדהימה מדהימה!! נופים, תרבות, אם אתה מעוניין בפרטים אני אשמח. אה, וגם על מונגוליה יש לי המלצות חמות מאוד

למעלה