שאלה קצת מטומטמת

ophler

New member
עד שמישהו מוסמך יענה

(בועז למשל), אאל"ט: לא עשיתי את הקיפול הזה, אבל נראה לי שלכדור הזה אומרים להיות שנים-עשר מחומשים. שמו תריסרון או דודקהדרון. ע"פ ההסבר שבקישור ישנם שלושים מקצועות ("הצלע" בין פאה לפיאה) מכאן שלושים דפים.

אני שמחה לבשר

שהצלחתי! יוצא כדור ממש מגניב, והטעות שלי הייתה בזה שחשבתי שצריך להרכיב את המחומשים באופן שטוח ורק בסוף לחבר את הקצוות לכדור, אבל מסתבר שצריך לבנות את הכדור תוך כדי, חוליה אחרי חוליה בצורה מעוגלת תלת מימדית... בקיצור, מגניב!

bshuval

New member
אני מוסמך???

בקושי. בכל אופן, אופלר צודק. כאשר עושים את הפאון הזה מ-30 חוליות אכן נוצר תריסריון עם 12 פאות מחומשות. החוליה הומצאה על ידי המתמטיקאי טום האל. הנה ההוראות שבאתר שלו. יש עוד מידע על החוליה הזו בספר של טום האל. (וגם באתר שלו)

ophler

New member
כמו שאמרתי, מוסמך

מוסמך פיאונים וקישוים בנושא.

Avni m

New member
שלום, אני חדש כאן

ואת הקיפול הזה, כמו עוד הרבה קיפולי סטאר קוסודאמה לא עשיתי לפחות שלוש שנים. לגבי הקיפול הזה, אז תלוי בכמות הקיפולים, אם תכנס\י לאתר של סינגפור אוריגמי, תראה\י שאפשר להכין גם יצירות ענקיות מכמות גדולה ומוואריאציות שונות של חיבור החלקים המקופלים כמו בקישור שהבאת. בעיקרון צריכים להיות 12 פיאות, לבדוק אם יצרת מחומשים או משושה (בטעות) ואז כל היצירה פשוט התקלקלה וצריך להתחיל שוב, אם השתמשת בדבק כדי שהחיבורים לא יפתחו אז צריך להתחיל הכל מהתחלה. בהצלחה.

למעלה