שאלה קצת מטומטמת

NEO83

New member
שאלה קצת מטומטמת

אבל איזה אחד אמר לי שאנשי קבע בסוף כל שנה בסוף דצמבר כאילו מקבלים משכורת כפולה, יעני 2 משכורת בבת אחת... קיים דבר כזה?

deathcaster

New member
תגובה

בחודש יולי מקבלים הבראה. משרתי קבע ותיקים שהם מעל 25 שנה בקבע, מקבלים אכן מה שנקרא "מענק יובל" והמשמעות היא משכורת 13 ( לא יודע אם בדצמבר ), כיום משרתי קבע חדשים שהתגייסו לאחר 1.1.1996 אינם זכאים למענק יובל.

NEO83

New member
סבבה

תודה, כי זה נשמע משו שהצבא לא יעשה סתם ככה... ונשמע פשוט מטופש.

לא מכיר את הכלל של ה- 1/1/1996

ולא חושב שכלל כזה קיים, אבל אם אשמע ממקור נוסף אבדוק את זה (האם בכלל זה משנה למישהו הדבר הזה...כאשר הפז"מ של האנשים כרגע שהתגייסו ב- 1/1/1996 עומד על 10 שנים...?). גובה המשכורת 13 הוא 60% מהמשכורת הקובעת לפנסיה....ובניכוי מסים זה יוצא בערך 25%-30% לנטו....ככה שזה משכורת 12.3... :)

deathcaster

New member
אתה צודק,

לצוציקים כמוך , זה לא ממש משנה

לעתודאים זה עוד יותר לא משנה...

כי עתודאים מתגייסים רק בגיל 22.....ופורשים בערך בגיל 43-45...ורובם לא מצליחים להגיע ולקבל מענק יובל. אני עדיין חושב שאתה טועה....אבל עדיין לא בדקתי את זה סופית.

deathcaster

New member
ממממממממ

עתודאים יכולים לפרוש מעל גיל 45 , מה שאתה אומר זה קשקוש, רק בגלל שהם בוחרים לפרוש בגיל 45 לא אומר שהמערכת לא תתן להם לפרוש מעבר לכך, נהפוך הוא , היום המגמה היא לא לאפשר למשרת קבע, יהיה אשר יהיה לפרוש לגמלאות לפני גיל 45 מינימום וגם זה בדוחק. אבל את זה נראה לי שאתה כבר יודע.

למעלה