שאלה קצת מטומטמת

שאלה קצת מטומטמת

שאלה קצת מטומטמת אבל מכל החישובים שכחתי את החישוב הבסיסי ביותר - ממתי סופרים מחזור הבא = 28 יום מהיום הראשון שבו קיבלתי מחזור או מהיום שבו המחזור מסתיים
ועוד דבר - מה אני עושה בקשר ליום כיפור - אם אכן יהיה עיבור, ואני אצום אני עלולה להזיק לעובר, וזה מאוד חשוב לי לצום. מה אתן הייתן עושות?

פּוֹנְג

New member
סופרים מהיום הראשון של הדימום

ואני בטוחה שגם אם את בהריון - יום צום אחד לא יזיק לעובר. יכול להיות שלך יהיה קשה יותר, ואולי שווה לך לחשוב לוותר לעצמך ולאפשר לעצמך לשתות לפחות מים. בנוגע למה אני הייתי עושה? אני לא הייתי צמה. אבל לעומת זאת אני מעולם לא חשבתי לצום
צום קל

קובולט

New member
שתי תשובות!!!!

דבר ראשון סופרים מהיום הראשון שבו היה דימום, דימום לא רק כיתמי דם... ובקשר ליום כיפור אני יודעת שיש נשים בשביעי תשיעי שצמות ואח:כ רצות ללדת.... בגלל שהן לא שותות מיים אז כיפור הזה תוותרי לעצמך ותשתי הרבה מיים!!!

לא יכולה לא לצום

עם כל האכזבות שהיו לי בחודשים האחרונים, לא נראה לי שגם הפעם זה ילך, אז אני אצום עד הסוף בלי לשתות מים - אני ארגיש רע מבחינה מוסרית אם לא אצום. ואני כבר חשבתי שהחודש בטח שאני אהיה בהריון ולכן לא אצטרך לצום. לא נורא. תודה על ההתייחסות והתשובה.

shelley11d

New member
סליחה על ההתערבות, אבל אני יודעת

שפיקוח נפש דוחה שבת (צום, במקרה זה, במידה שיש הריון). עם כל הכבוד למסורת, אני לא הייתי לוקחת את הסיכון, אבל זאת רק אני. בכל החלטה שתחליטי, אני מקווה שתהיי שלמה איתה.

tich

New member
לצום או לא לצום זו השאלה ../images/Emo4.gif

אני חייבת לספר לך שיש לי חברה דתית שסיפרה לי שכשהייתה בהריון בדקה וחיפשה בכל מקום האם יש אפשרות מבחינת ההלכה ל"פיקוח נפש" כלומר לא לצום ביום כיפור. היא חיפשה וחיפשה ולצערה הרב לא מצאה הצדקה הלכתית ונאלצה לצום (פעמיים בשני ההריונות) ועברה את הצום בשלום. מה אני הייתי עושה פשוט לא צמה כמו שאני עושה בדרך כלל.

blessed

New member
למיטב ידיעתי עמדת ההלכה היא

שצריך ללכת לפי הוראות הרופא. כלומר אם הרופא אומר שמותר לצום אז צריך לצום אבל אם הרופא אומר לא לצום אז אסור לצום גם לפי ההלכה. בקיצור, הכי טוב להתיעץ עם הרופא שלך וללכת לפי מה שהוא ימליץ.

בחודש תשיעי לא הייתי צמה, זה ידוע

כמזרז לידה, בגלל זה הרבה נשים יולדות באמת אחרי צומות. אבל כיון שפה מדובר באולי בכלל... ובחודש ראשון שבו רובנו עושות הרבה דברים שלא היינו עושות אם היינו יודעות שאנחנו... לדעתי אין בעיה ובאמת הכי טוב פשוט לשאול את הרופא. אבל יום אחד... אף אחד לא מת מזה.

Galit29

New member
כמו שאמרו כבר מיום הדימום הראשון

צריך לספור ולא את הכתמים שמופיעים אצל רובנו, לגבי הצום פשוט תעשי בדיקת דם לפני כן ותראי אם אכן את בהריון ואנחנו מחזיקות אצבעות שאת כן,בכל מקרה תצומי ואני יודעת שמהות הצום היא לענות את הגוף והנפש , אבל הפשוש הקטן רק בגיל מצווה צריך להתחיל עם הצום אז תשתי מים אם את מרגישה קצת רע ואפילו תאכלי. אני יודעת שמותר לשתות ולאכול אבל לא לשובע ולא לרבייה כלומר אל תתמלאי מהאוכל והשתיה רק מעט. בהצלחה ושיהיה צום קל.

מירב8

New member
גם אני חשבתי על זה...

אני צמה כל שנה ולא יודעת מה לעשות השנה אני אמורה לקבל 4 ימים לפני יום כיפור כך שאני מקווה שעד יום כיפור אני כבר אדע לכאן
או לכאן
וכמו שאמרת גם לי דווקא בגלל שאני כ"כ מקווה להרות בקרוב יש צורך חזק יותר לצום...

אולי אני מגזימה..

אני מאוד מאמינה באלוהים, זה לא שאני דתיה או משהו, אבל אני מאמינה מאוד, ואולי זה נשמע קצת טיפשי ואני מגזימה, אבל - שנה שעברה לא צמתי בגלל שהייתי חולה ולקחתי כדורים ובצאת כיפור הקאתי נורא (בלי להגעיל) כאילו קיבלתי עונש מסוים שלא צמתי, ואולי זאת הסיבה שהשנה אני לא נכנסת להריון? יהיו כאלה שיגידו שזאת מחשבה פרימיטיבית וכו' אבל לאדם מאמין מחשבה כזאת עוברת בראש. אז ביום כיפור השנה זוהי ההזדמנות לתקן
אני מקווה שתדעי לפני יום כיפור שהתשובה היא חיובית, וצום קל!!

מירב8

New member
אם את מגזימה אז כנראה שגם אני ../images/Emo8.gif

גם אני לא דתיה ומאוד מאמינה אבל אני גם מאמינה שאין שום קשר בין זה שלא צמת בשנה שעברה כי היית חולה לבין זה שהשנה עוד לא הצלחת להרות למרות שאני מבינה אותך על זה שמחשבה כזו עלתה לך בראש... תודה על האיחולים והמון הצלחה גם לך

למעלה