שאלה קצת מורכבת

שאלה קצת מורכבת

מה שלומכם
סיפור קצת משונה ברשותכם
אורגן אוטומטי הוא כלי שמשתמשים בו כיום הרבה בציבור החרדי
הרעיון שלו הוא פשוט וגאוני כאחד. ניקח ברשותכם קובץ להמחשה. http://img2.tapuz.co.il/forums/1_93506237.mid אנחנו שומעים כאן ליווי תזמורתי לשיר מסויים.חוץ מהפסנתר שמנגן קצת סולו,הכול נעשה באופן אוטומטי רק ע"י שינוי האקורדים שאני מנגן.(המקצב המנוגן אין איתו בעיה כי הוא מגיע יחד עם האורגן) אנחנו שומעים גיטרות-תופים-אורגנים שמשתנים לפי האקורד שמנגן האורגניסט.איך זה עובד
פשוט ואולי לא קל למי שלא בעסק
יושב בחור ומתכנת "מקצב" זה מעיין "לולאה" שחוזרת על עצמה.קודם הוא מקליט-מכין את ערוץ התופים,לאחר מכן בס ועוד כיד הדמיון הטובה עליו.כשהעסק מוכן,הנגן שמקבל קובץ כזה מנגן איתו שירים שמתאימים למקצב המדובר וכל שעליו לעשות הוא פשוט לשנות את האקורדים לפי השיר.התזמורת כבר בפנים. בא אלי בחורצ'יק שקנה 3 מקצבים כאלה שמתאימים למוזיקה חסידית.הוא לא הצליח להעלות אותם לאורגן שלו.הדיסקט פשוט היה קצת דפוק.הצלחתי לפתוח בסוף את הדיסקט ולהעביר לדיסקט אחר.על הדרך העתקתי גם למחשב (ברשות הבחור כמובן) שאלתי היא האם מותר לי לעשות בהם שימוש לעצמי
בשעת המכירה לא התנו עם הקונה כלום.אינני יודע מי יצר את המקצבים.בהחלט ייתכן שלא המוכר כי הוא הציע לבחור גם מקצבים שחלילית מנדבים חינם אין כסף.שמות המקצבים הם סתמיים ואין עליהם ולו רמז למי שייצר אותם. האם שייך בזה קניין רוחני
אולי "יורד לשדה חברו"
ממש לא יודע מאיפו להתחיל.... יש תיקיה אצלי בפורום עם מקצבים די דומים שמצאתי ברשת...(לא באימיול-קאזה אלא באתרי אינטרנט חוקיים למהדרין)להורדה חינם...זה אולי בגדר "אבידה ששטפה נהר"
אין לי שמץ של מושג מי יצר-עשה אותם. שייך בזה בכלל גדר "קניין"? אני מבין שבדיסק מוזיקה שנמכר בחנות שכתוב עליו "אסור להעתיק,לשכפל" וכולי, הקונה קונה אותו אדעתא דהכי..הפשט בזה הוא שאם הוא לא עומד בזה,המכר בטל
מה הדין במקרה שלי שבכלל לא הוזכר העניין של זכויות יוצרים או מכירה על דעת מסויימת
איך להתייחס למקצבים האלה
זה בגדר קובץ מוזיקה?תוכנה? לא "צורבים" את זה ושומעים בקומפקט.מי שאין לו אורגן מחברה מסויימת לא יכול לעשות עם זה כלום
אשמח לקצה חוט מבחינה הלכתית בעניין.

לענ"ד אם לא רשום על המוצר רמז ל...

זכויות יוצרים, אז אין עליהם זכויות יוצרים. יש היום הרבה מוצרים בשוק שאינם מוגנים, ואם מישהו רוצה הגנה, חייב לציין זאת. אגב, איש הרוח ו... מוזיקה, מזכיר לי את הלוויים בבית המקדש. ב"מאור ושמש" על פרשת שמיני, הוא כותב שמחשבות הישראלי שהביא קרבן למקדש היו נופלות על הכהן המקריב, ואם הוא הרגיש שהישראלי לא חזר עדיין בתשובה שלימה שלימה, הוא רמז לבן-לוי והלה הגביר את נגינתו בהתלהבות עד שחזר הישראלי בתשובה שלימה. הנה כך מחזירים בתשובה ע"י מוזיקה. הלוואי שתזכינו לחזור בתשובה שלימה.

למעלה