שאלה קצת מורכבת

King charles1

New member
שאלה קצת מורכבת

לפני כמה ימים תפסתי שיחה ברדיו, שבה הסבירו שיהודים ממוצא גרמני, נוטים לכתוב עבריות בשפה האנגלית, בצורה שונה ומוטעית לעומת שאר יהודי אירופה. למשל: במקום לכתוב את שם בית הספר "אוצר התורה" כ Otsar hatorah, הוא נכתב בטעות Ozar hatorah. דוגמה נוספת: Petah tiqua במקום Petah tikva. מישהו יכול לתת לי הסבר מקיף יותר להסבר התופעה, והאם בכלל הטענה הזו נכונה?

King charles1

New member
שאלה נוספת:

נניח ואני מצטט שאלה כלשהי: האם צריך לשים סימן שאלה בתוך המרכאות או לאחריהן? והאם יש לשים נקודה לאחר מכן או לא?

למשל: "נניח ואני מצטט שאלה כלשהי, היכן אני שם את סימן השאלה?". תודה לעונים...

הם לא כותבים "באנגלית"

אני מניח שהם כותבים בגרמנית
והתעתיק עברי - גרמני שונה מזה העברי - אנגלי
הצליל צ' בגרמנית מבוטא על ידי האות z ולא על ידי הצירוף ts
וכך גם בשאר ההבדלים
אני מניח שגם צרפתים, ספרדים ואיטלקים ישתמשו באותיות שונות לצלילים שונים.
שורה תחתונה - הייצוג הגרפי של האותיות הלטיניות מייצג צלילים שונים בשפות שונות, ואנגלית היא רק אחת השפות המשתמשות באותיות הללו.
ואידך זיל גמור... :)

King charles1

New member
אבל הם כן כותבים באנגלית

השלטים בדרכים בישראל כתובים בעברית, אנגלית וערבית, לא בגרמנית, אולם התעתיק העברי נעשה לפי מצלול גרמני. השאלה שלי היא: מדוע?

trilliane

Well-known member
מנהל
התעתיק בשלטים לא נעשה לפי מצלול גרמני

המידע שחסר לך שהוא תעתיק פונמי לכתב, לא להגייה. כלומר, לכל עיצור בעברית יש ייצוג קבוע באות לטינית. הייצוג של צד"י הוא z, הייצוג של וי"ו (עיצורית) הוא w וכו'. תוכל להוריד את קובצי התעתיק מאתר האקדמיה ללשון העברית:
http://hebrew-academy.huji.ac.il/hahlatot/TheTranscription/Pages/default.aspx

sailor

New member
צלילי האותיות בגרמנית

שונים מאלה שבאנגלית.
למשל Z=צ, V=פאו (כמו בהולנדית, W=ו עיצורית או ב לא דגושה לכן אוצר יכתב Ozar אחרת יבוטא אוטזר, פתח תקוה לא כמו שכתבת אלא PETACH TIKWA.

למעלה