שאלה קצת מוזרה

mishmesh

New member
שאלה קצת מוזרה

מה מהמשפטים הבאים הוא הנכון-"ההגנה הטובה ביותר היא התקפה", או שמא-"ההתקפה הטובה ביותר היא הגנה". שני חברים שלי התערבו ביניהם איזה מהמשפטים הוא הנכון, אך הם עדיין לא הצליחו למצוא הוכחות לדעותיהם(כל אחד סובר שמשפט אחר הוא הנכון). אז אני אודה לכם אם תגידו לי איזה משפט הוא הנכון, אבל אני אודה לכם אפילו עוד יותר אם תביאו לי הוכחה לתשובתכם(והכוונה היא הוכחה שאני אוכל להראות להם, כגון ציטוט של המשפט באיזה אתר מכובד ורשמי).

IC4

New member
הגנה טובה ביותר היא התקפה

אין לי שום אתר מכובד מאחורי אבל אני משוכנע שכל מי שאי פעם שמעתי אותו אומר את זה לא התבלבל ובעצם התכוון להגיד את המשפט השני שגם לא יוצר ממש היגיון לעומת הראשון.

פשוט מאוד..

הגנה משמעותה היא להגן על דבר כלשהו במקרה הזה על עצמינו התקפה משמעותה היא להתקיף ע"מ לזכות ביתרון כלשהו ולכן המשפט ההגנה הטובה ביותר היא התקפה הוא הכי הגיוני.. לפעמים כשאתה רוצה להגן על עצמיך לא נותרת לך ברירה אלא להתקיף ולנסות לזכות ע"י כך ביתרון ואם תרצה הוכחה טובה מעולם החי אזי שים לב כי כשאתה דוחק חיה לפינה היא תתקיף אותך ע"מ להגן על עצמה כנ"ל נחשים למשל הם מתקיפים מ2 סיבות הראשונה ע"מ לאכול והשניה ע"מ להגן על עצמם..

קישקשתא

New member
תשובית מנירש

אני אתן לך דוגמה: למשל, כשאתה לומד "הגנה עצמית", מה אתה לומד? לא רק התגוננות מפני מכות אלא גם איך להכות חזרה. ולפעמים, אם מישהו בא לתקוף אותך, הדרך הכי טובה לבלום אותו תהיה להכות בו לפני שהוא מספיק בכלל להתקרב - יענו "ההגנה הטובה ביותר היא התקפה". איך תגן על עצמך מפני תקיפה - תתקוף את היריב לפני שאתה נפגע. לעומת זאת, המשפט השני אינו הגיוני - אם אתה רוצה להתקיף יריב כלשהו, אתה לא תתגונן, כי זה לא ישיג את המטרה שלך. זה לדעתי ההבדל בין שני הניסוחים. תגיד, לאחד החברים שלך קוראים תומר (צימרמן)

דובי123

New member
המממ...דוקא דוגמא לא מדויקת

ב"הגנה עצמית" את לומדת להשתמש בהתקפת היריב ע"מ לקבל יתרון הרעיון הוא לא להחזיר חזרה אלא להשתמש באנרגיה ההתקפית של התוקף ע"מ לנצח את התוקף אני חושב שהסבירו יפה עד כה אתן לך דוגמא מהספורט אתה יכול להגן כמה שתרצה - בלי להתקיף מעולם לא תוכל לנצח לעומת זאת כפי שאמר אחד משחקני הפועל ת"א ההבדל בינם לנבחרת [שספגה שביעיה] היא שאצלם ההגנה מתחילה כבר בהתקפה

נירש

New member
זה תלוי

לא בכל מצב... אני מסכים עקרונית אבל זה לא נכון לגבי כל אמנויות הלחימה וכל המצבים.

בלימה לפני התקפה= sen o sen

ככה קוראים לזה אצלנו...

mishmesh

New member
תודה רבה לכולכם, אבל אני מתכוון

להוכחות יותר "תקפות", כגון ציטוט של שחקן\מאמן שאומר את זה או משהו. ולא, אין לי חבר בשם תומר צימרמן.

מצאתי לך משהו...

למרות שלא תמיד כדאי לשמוך על אמירות של שחקנים למינהם, הרי ידועה האמירה של איציק זוהר: "אני לא מתיימר להיות גזעני..." , ואפילו יצא ספר בעניין. תסתכל כאן, פסקה ראשונה- זה מתוך מוסף הספורט של עיתון ת"א אז זה אמין..:))).

גלי®

New member
טוב , אז אני מניחה שכבר ידוע לך

שהמשפט מתורגם ... הנה המקור שלו , ואני מקווה שהאתר מכובד מספיק ... NO DEFENSE LIKE A GOOD OFFENSE---Attack rather than wait.---"The best defense is a good offence."---Originally a military saying, now widely used in sports.---Brackenridge (1790). Gazette. "I say the best defense is offence."

למעלה