שאלה קצת מוזרה...

שאלה קצת מוזרה...

כבר הרבה זמן שיש ויכוח ביני לבין כמה מהחברים לגבי זמן נסיעה אפשרי מירושלים עד מחלף גבעת שמואל. לדעתי אין אפשרות לרדת מ20 דקות בכל שעה ביממה ובכל מצב כביש ובכל מסלול שהוא. וכמובן בכל רכב הגיוני.. מה דעתכם?

פרטים ותשובה...

לפי הGPS - המרחק מירושלים עד גבעת שמואל הוא 62.63 ק"מ אם הוא ינהג במהירות קבועה של 62 קמ"ש הוא יספיק להגיע תוך שעה... אם ינהג 124 קמ"ש יגיע תוך חצי שעה... (אבל נסיעה רצופה כל הדרך) אם ינהג כ 140 קמ"ש כל הדרך הוא צפוי להצליח לעשות את זה... ב20 דקות... מה שקשה לי להאמין שבכל הדרך הוא יטוס על 140 קמ"ש... כל קמ"ש 1 מעל במהירות הממוצעת יוריד את הזמן לפחות מ20 דקות...

א. תודה. ב. בשביל להגיע ב 20 דקות

צריך ליסוע במהירות ממוצעת של 186 קמ"ש! 62 לחלק ל20 זה 3.1 לדקה ואם תכפיל ב60 תגיע ל186

wil

New member
זה הכל כביש מהיר ללא רמזורים, לא?

ברכב פרטי נורמלי עם נהג פורע חוק אבל לא מתאבד - יש מצב לחצי שעה אם לוחצים. (124 קמ"ש ממוצע - זה אומר להחזיק 140-150 על השעון רוב הדרך, וקצת פחות בעיקולים של מחלף גנות. לא סוף העולם) כמובן שכדאי לעשות זאת בשעת לילה מאוחרת או לפנות בוקר. ברכב ספורטיבי עם נהג מתגרזן אולי אפשר להוריד כמה דקות - אבל כדי להגיע ל-20 דקות (ממוצע כפי שחישבו 180+) לדעתי צריך אופנוע 600. אני לא בטוח שאפשר לעשות את זה ב-20 דקות אפילו עם סובארו אסתי.

מדובר כמובן בתאורייה (או פריעת חוק)

יש 2 מסלולים, או 443 עד בן שמן שמקצר את הדרך בכ 2 ק"מ, וחוסך את הפיתולים ביציאה מי-ם. ומבן שמן עד גנות ימינה לגהה. או כביש 1 י-ם - ת"א שחוסך את הרמזורים שקיימים ב 443 ועלולים להיות אדומים וכן את המחסום הצה"לי. אגב, אני במו עיני וגופי ראיתי 25 דקות על הסטופר, לכן אני מאמין שאפשר להגיע ל22 אבל ודאי לא פחות מ20. (הגיוני רק בפרארי אנזו, קוניגסג, בוגאטי ויירון והשותפים..)

wil

New member
רמזורים יאטו אותך

מספיק שאחד מהם יעכב אותך בחצי דקה המתנה, ובנוסף אתה מפסיד זמן על ההאצה חזרה למהירות שיוט, וגם חייב לעבור את הקטע עם הרמזורים במהירות סבירה, אתה לא יכול לטוס שם על 200 כי לא תספיק לעצור אם יתחלף לך רמזור ברגע הלא נכון. דקה מבוזבזת כבר שווה יותר מהשני ק"מ חסכון. וכמו שאמרתי - לא חייבים פרארי, מספיק סוזוקי. (אבל לא סוויפט, אלא משהו על 2 גלגלים...)

sopranosax

New member
אם כבר לא חוקי אז עד הסוף

יש סרט של הבמאי הצרפתי קלוד ללוש בו נראה נהג פורמולה 1 (ששמו לא פורסם עד היום) חוצה את פריז באמצע היום בפרארי 275, כשהוא יוצא מפורט דופין, נוסע ללובר ומשם עד לסאקרה קר, נוסע נגד כיוון התנועה בכבישים חד כיוונים, עובר ברמזור אדום מספר פעמים וכמעט פוגע במספר הולכי רגל. כל זה בכתשע דקות. הסרטון הזה די נפוץ באינטרנט ונקרא Rendezvous. במכונית פרקטית, לא מכוניות כמו הקונינגסג או הבוגאטי, שעם כל הכבוד, לא מעניינות אף אחד (רוצים לעניין מישהו? יצרו יותר משלוש חתיכות.), כמו אימפרזה טורבו עם שיפורים כאלו ואחרים, או מכונית כמו הקיטרהאם R500, ווסטפילד XTR וכו', מכוניות מירוץ חוקיות לכביש בכל פרט, אפשר לעשות את זה. לא עוצרים באף רמזור (מי נוסע מאתיים קמ"ש ועוצר ברמזורים?). מהירות ממוצעת של כ-190 קמ"ש לאורך קטע של 60 ק"מ זו כמעט הטריטוריה של מכוניות F1. אמנם יש כמה ישורות, אבל המהירות במחסום הצה"לי או בפיתולים השונים שואפת לאפס. אם יהיה יום אחד מירוץ ראלי בישראל, והקטע הזה יסגר כסטייג', כמעט בטוח שירדו מעשרים דקות. גם כמעט בטוח שלא יהיה מירוץ כזה אבל זה לפעם אחרת.

wil

New member
אם הקטע ייסגר זו לא חוכמה

כל אימפרזה טורבו תעשה 20 דקות. הבעיה היא שהקטע לא ייסגר...

sopranosax

New member
לא כל אימפרזה טורבו

בטח לא כל נהג. לא קל כמו שזה נראה. סביר להניח שאופנוען טוב גם בכביש פתוח יוכל לרדת מהזמן הזה.

כאן בדיוק הויכוח..

האם רכב ספורטיבי נורמלי כמו אימפרזה טורבו לא משופצרת כמובן תעשה 20 דקות, ולי נראה שלא! לגבי מירוצים בארץ, גם אם יהיו כאלה הכביש האחרון שיסגרו לטובת הענין יהיה י-ם -ת"א וגהה...

enigo

New member
ווסטפילד וקיטרהאם?

מכוניות מעולות לימי מסלול, בעיקר אם מדובר במסלול צפוף. אבל לנסיעות של 200+ על כביש ציבורי (גם אם סגור)? יש כמה וכמה מכוניות עדיפות. אפילו "סתם" E500. לגבי ה"מהירות שואפת לאפס" בפיתולים - אתה רציני? אין אף פיתול בכביש הזה שדורש לרדת מתחת למאה בכביש יבש, ושה עם סתם מכונית, בנהיגה שפויה. עם מכונית טובה וצמיגים דביקים אני מניח שאפשר לחצות את כולם במהירות של יותר מ-120, וכנראה שאת רובם ב-150 וצפונה.

לא נסחפת קצת?

יש את הפיתולים מהיציאה מהעיר עד גינות סחרוב.. אולי לא נסיעה איטית אבל גם לא 120

enigo

New member
מנסיון

צלחתי אותם על יותר מ-80 עם אופנוע שטח נעול בצמיגי שטח. ב-90 אשתי, שישנה במושב לידי, אפילו לא התעוררה.

wil

New member
אופנוע שטח עם סירה?

יש תמונה?

enigo

New member
יופי באמת...

אומנם אישתי היתה ישנה יופי גם על האופנוע (
) אבל כמובן שהכוונה היתה עם רכב. קליאו B, אקסנט או AX, עם כל אחת לא היה צורך לרדת מ-90 עד הרמזורים של סחרוב, וגם את הפניות שאחריהן היה אפשר לצלוח במהירות דומה (כולל השמאלית ליד ה"ברוכים הבאים" אבל שם זה כבר עם חיתוך של הנתיבים).

sopranosax

New member
אכן יש

אבל אל תזלזל בקיטרהאם, במיוחד בגרסאות הקלות. הווסטפילד XTR היא יצור שונה מהקיטרהאם, וטובה גם במהירויות גבוהות יותר. 150 וצפונה? לא סביר. פנית פעם במכונית שאינה מכונית מירוץ בכזו מהירות? זה רעיון רע. מנקודת מבטו של פיזיקאי אני אומר את זה. אתה תצטרך חבילה אוירודינמית טובה באמת, לא כמו זו שתמצא על האימפרזה טורבו בשביל זה. אין ספק שכל כלי מבית פרארי ופורשה 911 יוכלו לעמוד במה שאנחנו מדברים. אימפרזה טורבו לא ברמה הזו.

enigo

New member
ווסטפילד היא עדיין מכונית

מסלול קלת רגליים ועצבנית - לא הדבר הנכון לשיוט ב-200+. לגבי פניה ב-150 וצפונה, אתה שואל ברצינות? אני לא יודע מאיזו תחום אתה בפיזיקה, אבל זה מזכיר לי את הבדיחה על הסוס העגול...

למעלה