שאלה קצת מוזרה..

שאלה קצת מוזרה..

היי, מה המצב? אז ככה, אם לחניך יש הקלות בבית ספר במבחנים (הארכת זמן, הקראה וכ"ו) האם זה תקף גם במבחנים במד"א? תודה מראש מיה מד"א ראשל"צ...

כן

תחשבי על זה ככה אותו חניך יכול להיות הכי ספץ בעולם... אבל קשה לו עם מבחנים עיונים מכל סיבה שהיא... לקויות הלמידה שלו יכשילו אותו ולא חוסר הידע שלו... לכן יש לבקש שיביא אישור מבית הספר על ההקלות שלו וליישם אותם בקורס...

18 G

New member
מיה

כן ההקלות תקפות גם במדא... במיוחד במבחנים של מדא שהרבה מההצלחה תלוי בקריאת השאלה נכון ותשומת לב לפרטים הקטנים החשיבות של חניך עם בעיות למידה והקלות היא גבוהה.. ליאור

אממ

הוא צריך להציג לי את מכתב שרשום בו את ההקלות נכון? זה לא חדירה לפרטיות של החניך או משהו כזה? יום טוב ותודה...

Gs17

New member
לא זה לא חדירה לפרטיות

אם הוא מעוניין בהקלות הוא מחוייב להראות הוכחה.

לא חדירה לפרטיות חוצמיזה

את לא צריכה את כל האבחון (ה"מכתב") , אפשר להסתפק בכרטיס של משרד החינוך שמפרט הקלות ולא את הסיבות שקיבל אותם ..בין אם זה הארכת זמן, הקראה, בחינה בע"פ וכד'... בהצלחה...

kerendre

New member
כמה הערות בנושא ההקלות

תלוי איזה הקלות, אם יש לחניכים " בחינה במסגרת בית ספרית- שזה בעצם רבע חומר פחות, לא הגיוני שהם לא יבחנו על חומר כלשהו .... פשוט תחלקי להם את כל החומר ב2 בחינות קטנות יותר....ושיהיה לפחות כמה ימים בין הבחינות שיהיה לחניך זמן ללמוד אם יש התעלמות משגיאות כתיב/ הקראת התשובות-(ובאמת אי אפשר לקרוא את מה שהחניך כתב ) - תזהירי את החניך שעדיף שלא יעשה טפסים להגיד את האמת , הקורס הוא לא תורה מסיני , יש לי בערך כל הקלה אפשרית, ולא השתמשתי באף אחת מההקלות בקורס , פשוט כי לא צריך את זה , תגידי לחניך עם ההקלות, שיעשה את מירב המאמץ, ותבואי גם לקראתו (למשל אם החניך יקבל 78 בבחינה , תעבירי אותו בכל זאת, וכו' ..), תשבי איתו קצת יותר אחרי השיעור , ורק א ם החניך לא מסתדר ככה (ולא רק מחפש חיים קלים ) רק אז תתני לו את ההקלות, כי תזכרי שהרבה מאוד אנשים עשו את עצמם מטומטמים בשביל לקבל את ההקלות , ולעומת זאת יש אנשים שבאמת יש להם קשיים .... אז אין לזלזל אבל קחי בעירבון מוגבל את האיבחון

18 G

New member
קרן,

זה ממש לא נכון, אני יכולה להגיד לך שהיה לי חניך עם הקלות. בהתחלה לא היינו מודעים אליהן ובבוחן הראשון שהוא נבחן כרגיל עם שאר החניכים הוא קיבל 60, ובשני הוא קיבל אפילו פחות, כי אלו היו בחנים שדורשים הרבה כתיבה והרבה התבטאות בכתב. אפשר עוד להוסיף כי כשנשאלו שאלות בכיתה ובתירגולים החניך שלט ב100% בחומר, הוא ידע לדקלם סכמת החייאה בע"פ אבל לא ידע לכתוב אותה מבלי להתבלבל אחרי 2 הבחנים שעשינו עשינו הערכת מצב מחודשת, ושדיברנו עם אותו חניך גילינו כי הוא זכאי להמון הקלות, בינהם הקראת שאלון ותוספת זמן. ברור שבהמשך התייחסנו לדברים אחרת, והחניך הזה קיבלת במבחן סופי 92, מה שאומר שכן צריך להתייחס לזה ויש אנשים שמבחינתם ההקלות האלה הם ההבדל אם להיות מתנדב או לא.. החניך יכול להיות הכי ספץ בעולם אם יש לו איזה שהוא קושי לימודי, הוא לא יצליח להראות לך את זה בחיים ליאור

kerendre

New member
ליאור,

החניך הזה היה צריך את ההקלות, ראיתן שהוא לא מסתדר בלי ההקלות ובגלל זה נתתן לו אותן, לעומת זאת אני (אני מביאה את עצמי כדוגמא בשביל לא לפגוע באף אחד , אבל יש עוד הרבה כמוני ) יש לי כל הקלה אפשרית , אבל מה .... אני לא צריכה את כל ההקלות אני מסתדרת מצויין בלי כל ההקלות האלה ...נכון במבחני בגרות בהיסטוריה , או באזרחות , כשיש המון חומר , והוא יבש , שם אני משתמשת בהקלות, כי ככה יותר קל . אבל במבחנים של מד''א אין שום סיבה שאני אשתמש בזה, מי שקשיים שלו יותר רציניים משלי, אז ברור שאסור למנוע ממנו את ההקלות המגיעות לו , אבל מי שיכול בלי ההקלות, עדיף בלי ......... לסיכום יש הרבה שצריכים את ההקלות , אבל תראו קודם אם החניך באמת צריך את ההקלות , או לא , כי באמת יש הרבה כאלה שיש להם הקלות כי הם מחפשים את החיים הקלים (רק שצורך הברה , אני לא עשיתי את עצמי... בשביל לקבל הקלות

למעלה