שאלה קצת מוזרה...

שאלה קצת מוזרה...

בתקווה שזהו בפורום המתאים להעלותה: אני זמרת חובבת (במקהלה). עד היום שרתי בטונים הנמוכים (מזה כשנה וחצי מאז הצטרפותי למקהלה), ולפני כמה ימים מנצחת המקהלה המליצה (או יותר נכון, "דרשה במפגיע") שאעבור לשיר בטונים הגבוהים. כידוע לכם, הרבה זמרים שותים "גוגל מוגל" כדי לנקות את מיתרי הקול וכתוצאה מכך להיות מסוגלים להגיע לצלילים גבוהים. מכאן נובעות שתי השאלות שעניינו אותי: א. "גוגל מוגל" כידוע עשוי בעיקר מביצים חיות- האם אין בצריכתן סכנה בריאותית? וזה מביא אותי לשאלה הבאה: ב. במקרה שעדיף לא לשתות ביצים חיות, כי זה יכול להזיק, איזה "שיקויים" נוספים קיימים, שהם בעלי אותו אפקט של "גוגל מוגל"? רצוי דברים שניתן לרקוח במטבח הביתי. אני מקווה שהצלחתי להבהיר את עצמי כראוי. תודה! מור

yoelnd

New member
שמעת על דבש למשל?

מה רע בכוס תה חם עם קצת דבש, או מנטה חריפה, פיתוח קול מודרך, טפיחות על בית החזה - עיסוי ריאות מעולה ועוד.... בהצלחה!

../images/Emo51.gif!

כשאת מדברת על מנטה חריפה, למה הכוונה? לסוכריות או למשהו אחר? יום קסום לכולם, נסיעה טובה לכל הנוסעים, מזל טוב למקבלי התארים (אנוכי- מאתמול...) והרבה שמחה וסיפוק לכל השאר. מקווה שלא קפחתי אף אחד...
מור שביט, BSW (It's been real...)

Orrza

New member
אז רעיון נוסף הוא:

פשוט להשלים עם העובדה שאת "אלטית" או "מצו" ולא "סופרנית", ולהסביר למנהלת המקהלה שעם זה נולדת וזה מה שיש. בתור זמר מנוסה (ודי מאוד...) אני יכול לספר לך שגוגל מוגל לא נועד להרחיב לך את המנעד, אלא פשוט להרגיע ולהזין את מיתרי הקול במצב של צרידות. שתיית ביצים חיות כיום היא מסוכנת, ולאחר הבישול זה לא ממש אותו הדבר, מפני שגם המרקם שונה וגם הטעם, מפני שהביצה מגיעה למצב כימי שניוני ואפילו שלישוני (שינוי במולקולות). הדבר היחיד שיכול לסייע לך להגיע לצלילים גבוהים יותר הוא חימום נכון, דבר שכל מורות "פיתוח הקול" יוכלו ללמדך, ואפילו פיתוח קול (דבר שמלמדות מורות בודדות בארץ - הרוב קוראות לזה פיתוח קול כאשר את בעצם לומדת תרגילי חימום בלבד). בכל אופן, כל אחד נולד עם מטען גנטי מסויים, ולצערנו לא ניתן לשנותו. לכן, מנסיון, אני מציע לך לא להתחיל לשיר בקולות הגבוהים ללא הדרכה על בסיס קבוע (פיתוח קול), שכן מה שיקרה לך בגרון יהיה אסון- צרידות מתמשכת ואפילו יבלות במיתרי הקול. צריך להתייחס לגוף שלנו בעדינות תמיד, לא רק אחרי פציעה... מקווה שעזרתי, ואגב, דבש זה מצויין (טבעי וללא תוספות סוכר שיש בד"כ) ואני מצטרף גם כן להמלצת הטפיחות על החזה, זה גם חלק מהחימום הבסיסי. בהצלחה, אור.

למעלה