שאלה קצת מוזרה..

ym313

New member
שאלה קצת מוזרה..

זה יהיה שאלה קצת מוזרה ולמען האמת בשבילי גם נורא מביכה אבל אני חייב לשתף ולפרוק.. אז תתכוננו
... תגידו.. מישהו (ומישהי כמובן
פה שהיה בטיפול/עדיין בטיפול - מרגיש שהוא אוהב את הטיפול? כאילו ממש נהנה מללכת לשם ולדבר? שזה כיף לו ההרגשה של ה'פורקן' הזו? שהוא ממש לא יכול בלי זה? שהוא נקשר לכל הקונספט הזה?
אני כבר בטיפול חצי שנה (עם המטפלת הנוכחית. היו לי עוד שני מטפלים בעבר אבל לתקופות קצרות יותר, פחות התחברתי אליהם מבחינה אישית וגם לגישה בה הם טיפלו..). אני מרגיש שעברתי שינוי מאד משמעותי במהלך הטיפול והשגתי המון דברים בחודשים האחרונים ועברתי המון מכשולים שלא האמנתי שאני מסוגל לעבור (השגתי חברה, עברתי ריאיון עבודה, הופחתה אצלי החרדה בצורה משמעותית בלא מעט מקרים, ובכלליות פיתחתי יותר איזושהי תחושת מסוגלות וביטחון עצמי- דברים שלפני כמה זמן לא האמנתי שאני בחיים מסוגל...עם זאת, כמובן אגב חייב לציין שעדיין ההרגשות האלו של החוסר מסוגלות בכל מיני תחומים בחיים קיימות אצלי, אבל אני לומד לאט לאט לנסות פחות לתת להם משקל ומבין שאלו כל מיני 'קולות' שבאים 'להוריד' אותי והן פוגעות לי בביטחון ולא בהכרח משקפות את מי שאני באמת...כן אני יודע זה נשמע קצת סכיזופרני אולי אבל זה מעודד אותי..).
לאחרונה אני חושב על להפסיק את הטיפול /לצמצם אותו. זו מחשבה שעוברת לי לא מעט זמן בראש בעיקר כי הרגשתי שהאיכות של הטיפול ירדה. אגב אני לצערי גם מרגיש שאני עדיין לא מצליח להביא את עצמי להתבטא שם לגמרי 'בחופשיות' ולהגיד כל מה שיושב לי על הלב (ויש לא מעט..).
אתמול ברגע של פזיזות הודעתי למטפלת שלי בהודעה שאני מעוניין להפסיק את הטיפול כי אני 'מרגיש שזה פחות נחוץ לי' . אמרתי לה גם שיכול להיות שעוד אחזור בהמשך ויכול להיות שלא אבל כרגע אני לא מרגיש צורך ובכלליות כמובן שאני מאד מודה לה כי היא עזרה לי לעשות שינוי מדהים בחיים (מה שבאמת אני מרגיש..). זמן קצרצר אחרי זה הגיעו 'הסרטים' ופתאום הרגשתי חרטה עמוקה על הצעד הזה. היא גם רשמה לי שהיא נוראה מופתעת מזה ושהיא תשמח, אם אני מרגיש בנוח ומעוניין, שנדבר בכל זאת - או בטלפון או בפגישה כדי לנסות להבין למה וגם במידה ובאמת אחליט אז לסכם /לסיים לבינתיים.. בסוף החרטה הובילה אותי לומר לה את שעל לבי - אמרתי לה שהתחרטתי ושאני לא בטוח רוצה להפסיק לגמרי אלא רק לקצץ את הפגישות.. אני לא מבין למה אני כזה נקשר לטיפול הזה פאק! (אגב יש סיכוי שהיא עשתה לי פה איזה מניפולציה רגשית כזו של פסיכולוגים?!).. כאילו חשבתי לעצמי לפני הטיפול - אני אלך לתקופה אלמד להבין את 'המנגנון' שלי בראש, להתמודד איתו, לפרוק וזהו.. ובמיוחד שעשיתי התקדמות אדירה בחודשים האחרונים וכביכול על הנייר הכל טוב לי בחיים כרגע (אני לא נאיבי זה ברור לי שזה לא יישאר ככה לעד ההתלהבות האדירה שלי) - אז למה אני לא מסוגל לעזוב? מה יש סיכוי שאשכרה אני אוהב/מכור לזה?!
זה ישר הזכיר לי את הקטע ב- fight club שהם הולכים הרבה לכל מיני קבוצות טיפול אנונימיות כי הם אשכרה מכורים לזה!
תכלס לא מצפה מכם באמת לאיזשהם תשובות זו בעיקר הייתה פריקה.. אבל כמובן שכל תגובה תתקבל בברכה - שבת שלום

אמירוס88

New member
תגובה סתם

ראשית עלי - הייתי בטיפול קצר יחסית שנראה לי שתרם לי אבל בתכלס די סבלתי להיות שם וגם לא חיבבתי את המטפל בקטע אישי לא אוהב לדבר על עצמי ודברים שקורים לי

ואני חושב שלהיקשר ולפתח תלות בטיפול זה דבר טבעי כן כמו בfight club כי זה כיף שיש כתף לפרוק וכל מה שקורה יש מישהו שמקשיב ואני כן חושב שאם אתה מרגיש שהטיפול לא אפקטיבי יותר ואתה יכול להסתדר לבד תסיים כי בסה"כ אתה כותב שהשגת הרבה דברים ואתה ממש צודק צריך ללמוד את המנגנון ואיך להתמודד איתו לבד והמטרה שלא כל הזמן יהיה מישהו אחר שיעזור לך לחשוב נכון.

ניאו30

New member
בכלל לא מוזרה...

שאלת סיום הטיפול היא שאלה חשובה, שיש לה מרכיבים עדינים ורגישים שחשוב להבחין בהם. יכול לומר שגם בי עוברת המחשבה הזו. ראשית, שיתפתי את "המטפלת"... דיברנו על זה באחת הפגישות לפני כמה חודשים... והחלטנו לצמצם את הפגישות ( אצלי יש גם את עניין המרחק שיש לי לעבור, גר בירושלים ועושה את הטיפול בטבעון, פעם בשבועיים עכשיו, במקום פעם בשבוע, כפי שעשיתי כשהתחלתי, וגרתי בעפולה ).

זו שאלה שמאוד קשה לענות עליה - מאוד מורכבת, וקשורה גם למידת הבטחון והאמונה העצמית, וגם כמו שאמרת למידת "ההנאה". אצלי כן יש תחושה של "הנאה". המרכאות כי לא מדובר על הנאה במובן המקובל אולי, אלא בהנאה שבעצם המקום לפרוק דברים, המקום לבכות, המקום לצחוק, המקום לדבר, המקום לשמוע ולהבין דברים מסויימים, המקום להית מובן ( מאוד חשוב בשבילי ), אולי דרך אחרת להסתכל על החיים, וגם על המקרים היומיומיים שלהם... בשבילי, זו אכן באמת סוג של הנאה, אולי בגלל הצורך הכל כך חזק שלי במקום לפרוק , במקום בו אוכל לדבר באמת מהלב, להיות יותר מובן...אז כן, אני חושב שאותה הנאה היא דבר חשוב, אבל הייתי חושב על צמצום הפגישות ולא על סיום מוחלט שלהם בבת אחת, כלומר אם להפסיק אז אולי לעשות את זה בהדרגה...

וחייב להגיד עוד משהו, אצלי עולה מאוד חזק שאלת התלות, איך לא להגיע למצב בו אני אהיה תלוי בטיפול לצורך ה- WELL BEING שלי , לצורך התחושה הפנימית הטובה שלי, אני מאוד מודע לזה, ולכן מדיי פעם אני עושה משהו בכיוון, בדרך כלל שיש איזה זמן שאי אפשר להיפגש אז אומר שזה לא נורא אם לא נפגש שבועיים וגם שלוש, ואף יותר מזה, ואני זקוק גם לאמון שלה בי, וביכולת שלי... ואם אני ארגיש שאין את האמון הזה אז אני אפסיק את הטיפול. בינתיים, אני עוד לא מרגיש שזה מגיע לחוסר אמון בי, אבל אני כל הזמן ם היד על הדופק בעניין הזה, ובכלל אלו שאלות שאין עליהם תשובות מוחלטות, ולכן לפעמים אני מגיש צורך לשחרר את הצורך "לדעת" ו"להבין"... ונותן לזמן לעשות את שלו , לחכות לסימן או לרגע הנכון, שבו התשובות לאט לאט יגיעו, בלי לתכנן או לצפות להם... ובדרך כלל, למדתי לסמוך על האינטואיציה שלי בעניין הזה... ללכת עם תחושות הלב, אבל גם בשילוב השכל... מחשבת הלב... ועם זה לקבל את התשובות שיגיעו או לא יגיעו, יהיו אשר יהיו...

zahike

New member
באמת שאלה הגיונית לחלוטין

כמו בכל טיפול גם טיפול נפשי יכול להסתיים בזמן כל שהוא.
אני הייתי בטיפול במשך שנה וחצי זה עזר לי בתחומים מסוימים ולא עזר בתחומים אחרים. והמסע ממשיך.
כמו בכל טיפול הגוף מתחיל להבריא מעצמו ולכן צריך פחות ופחות את הטיפול. באמת מה שאני חושב זה לא לעשות שנויים גדולים בזמן קצר. כן הייתי מציע (כמו ניאו מעלי) להוריד את תדירות הטיפול ולראות איך אתה ממשיך לבד. בסופו של דבר הטיפול יסתיים מתי שהוא. ולפעמים קורים דברים שגורמים לנו להזדקק לו שוב.
גם יעילות הטיפול יורדת עם הזמן. הרבה פעמים קורה שבהתחלה יש פורקן גדול והקלה גדולה ולאט לאט הדברים משתפרים והשינויים הנוספים קטנים יותר שאולי אפשר למצוא דרכים אחרות.
לדעתי באמת אתה צריך להוריד את כמות הטיפולים ולראות איך אתה מסתדר עם פחות. ובסוף אולי לא תצטרך טיפול בכלל.
המון בהצלחה

Lichy87

New member
שאלות לגיטימיות

סליחה על הדיליי בתשובה.
בזמנו כשהייתי בטיפול אני יכולה להגיד שגם מאוד נקשרתי למטפלת, אהבתי להגיע לפגישות והיא מאוד עזרה לי. אפילו הגעתי לתחושה של איזושהי תלות בה אבל מאוד נזהרתי ושמתי לב איך זה בא לידי ביטוי ואפילו שיתפתי אותה בזה.
בשלב מסוים באמת הרגשתי שהפנמתי הרבה מהדברים שהתייחסנו אליהם ושאין עוד מה לחדש אלא רק לחזור על אותם דברים. זו הייתה תחושה מאוד חזקה של "זהו". שיתפתי אותה בזה והייתה מעין הכנה לקראת הסיום. הייתי אצלה תקופה ארוכה אז אולי זה שונה, אבל היה לי מאוד חשוב לסכם את הדברים שעבדנו עליהם ולהודות לה על כמה שהיא עזרה לי, אפילו קניתי לה מתנה. אז הייתה ממש סגירה של העניין.
אני יכולה להגיש שמאז פגשתי אותה עוד כמה פעמים בפגישות חד פעמיות אחרי תקופות ארוכות סתם כדי לעדכן.

לגבי מה שסיפרת, אולי אפשר להתייחס לעובדה שהגעת לטפל בחרדה החברתית. כמובן שיש עוד דברים לעבוד עליהם אבל יכול להיות שהם לא מגבילים אותך כמו שהחרדה הגבילה אותך. טיפול בחרדה חברתית יכול באמת להסתכם בכמה חודשים, במידה ובאמת יש שיתוף פעולה וכימיה כמו שהיה אצלך כנראה. אתה מתאר התקדמות יפה מאוד בכמה תחומים משמעותיים בחיים, זוגיות, עבודה, ביטחון כללי. בסה"כ המטרה היא להקנות לך כלים שאיתם תוכל להמשיך הלאה להתמודד לבד, גם אם יש עוד הרבה על מה לעבוד אתה עכשיו כנראה בשלב שאתה יכול "לצאת לעולם" ולהמשיך בהתמודדות עם מה שלמדת בטיפול.
טיפול קבוצתי לדוגמה נמשך רק חמישה חודשים כשהרעיון הוא שהמטופל ימשיך הלאה בעבודה עצמית עם הכלים שהוא רכש.
אם אתה מרגיש את תחושת המיצוי, אז יכול להיות שבתקופה הזו זה באמת הספיק לך ואפשר לעשות הפסקה.
התגובה של הפסיכולוגית מותאמת לחלוטין ומאמינה שכל מטפל היה מציע לעשות פגישת סיכום, זה חלק מהעניין.
בטח כבר נפגשתם ודיברתם על זה מאז, בכל מקרה כדאי מן הסתם לשתף אותה בהתלבטות הזו אם מתאים לסיים ואם אתה מרגיש שיש עוד על מה לעבוד.
גם תזכור שהיא לא נעלמת, אם יהיה צורך בפגישה נוספת או בחזרה לטיפול היא בטח תסכים לקבל אותך שוב.
ואני דווקא חושבת שהתחושות שלך כלפי הטיפול הן טובות, זה אומר שהיתה כימיה טובה ביניכם שתרמה לתהליך וזה חשוב.

למעלה